Vocile rațiunii – stenograme din Buzoteca de Aur a tranziției

lips-giant

O voce din off: Auzi, fato, tati al meu i-a dat lu’ tati al tău 5 ani cu executare. Tati al tău ce i-a dat lu’ tati al meu?

O voce de Of!: Ultimul avertisment serios, fără drept de apel la CEDO, asta i-a dat, fato, și tati al meu e foarte serios, nu glumește.

O voce din off: Daa, știu. Auzi, da’ tati al tău lu’ ție ce ți-a dat?

O voce de Of!: 300 de milioane de euro plus alte chestii intacte.

O voce din off: Pe bune? Numa’ 300, la euroii lui?

O voce de Of!: Pe bune, fato, că suntem două, și tati al nostru a zis că așa e deontologic: juma-juma. Am fost și la notar, că până și noi avem notar în sufragerie.

O voce din off: Auzi, fato, și noi suntem două iar tati al lumeu este campion la lupta pentru independența deontologiei, așa că nu-mi pune tu lu’ mie macaroane pe urechi. Auzi, tu știi că eu am și jurnal personal pe care până și lu’ mie mi-l scrie o fată de la Internet?

O voce de Of!: Auzi, fato, și eu am jurnal, dar al meu e mai altfel, adică nu e personal, e, așa, mai național.

O voce din off: Nașpa! Lu’ ție cine ți-l scrie p’al tău?

O voce de Of!: Mi-l scrie cine vrea tati al meu și mi-l citește el, când e liber. Când nu, nu. Ție cine ți-l citește pe al tău?

O voce din off: Moni și Hélène, președinta regatului Țuchi. Da’, știi, nu?, Monicuța e un pic la răcoare, așa că cel mai mult și mai mult mi-l citește Hélènuți, care stă încă la soare și citește și mai citeț ca Monicuța.

O voce de Of!: Știu, fato, cum să nu știu, că eu și tati discutăm toată ziua despre răcoare, chiar și când ne prăjim pe plajă, ca să-și încarce tati bateriile. Seara, mai vin și avocații, mai bem o limonadă cu ei. Tati mai face o gargară cu zeamă de telepatie. Noaptea e mai răcoare.

O voce din off: Of courseAsta e…OK. Pa, fato.

O voce de Of!: Offshore… Ai dreptate, asta e… KO. Pusi, fato.

dt_signature2-e1270748737227[1]

P.S. În zilele următoare, blogul va fi inaccesibil, pentru “lucrări de întreținere”.

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist