Viii cu viii, morții cu morții mă-ti! Despre creștinismul politic românesc

 

Desen & Copyright 2013 - DION

Președintele României despre premierul României și președintele Senatului:

“Oamenii ăștia, Ponta şi Antonescu, nu vor putea minţi la nesfârşit că n-au noroc în viaţă sau că e Băsescu de vină. Faptele lor împiedică intrarea României în Schengen”./…/ “Deci, amândoi sunt ca doi bebeluşi din punct de vedere al înţelegerii funcţionării unui stat democratic.”

Premierul României despre președintele României:

“Dacă nu minte, nu se simte bine. Minciunile sunt uşor de mascat. Nu mai minte ca pe vremuri, minte mai slăbuţ. Eu pe domnul preşedinte pot să-l învăţ drept oricând, dar nu pot să îl învăţ să aibă obraz.” /…/ “Domnul Băsescu spune verzi şi uscate. Mai mult de 5 minute nu cred că poţi să iei în serios ce spune domnia sa.”

Președintele Senatului despre președintele României:

“Penalul penalilor, tăticul penalilor… Nu s-a gândit niciodată nu să-şi dea demisia, să dea un răspuns cu minim bun simţ la lucrurile ăstea. Ne-a sfidat pe toţi.”

Premierul României despre președintele României:

“Eu cred că președintele României a vândut interesele României și când a negociat deficitul și când a negociat fondurile europene, despre agenda digitală cred că nici nu a deschis gura căci nu știa.”

Președintele României despre premierul României, dar și despre el însuși:

“El e mitoman. Cum e Crin Antonescu bolnav de somn, el e bolnav de minciună.” /…/ “Ponta este de un cinism incredibil. La vârsta lui, atâta cinism e prea mult.”/…/ “Nu vrei să înghiți porci, o broscuță mai merge, un porc e greu de înghițit” /…/ “Aduceţi-vă aminte declaraţia lui Ponta care a spus: <Preşedintele a vândut România la Consiliul European>. Stupiditatea unei asemenea afirmaţii e uşor de combătut, nu ştiu cine a cumpărat-o. Declaraţia a fost foarte gravă, se urmărea ajungerea înfiinţării unei comisii care judeca preşedintele pentru înaltă trădare, iar preşedintele rămânea suspendat până se pronunţa Înalta Curte. Acesta a fost planul. Şi aici e vinovat şi Victor Ponta. Nu mai ai cum să discuţi cu un asemenea om. Când un prim-ministru plagiator se dedă la asemenea acuzaţii.”/… / “Ca de obicei, el poarta titlul de plagiator, doctor plagiator, la fel cum eu il port pe cel de bunic. Și rămâne și un mare mincinos.”/…/ “Ne despart mult prea multe, eu nu pot fi confundat sau nu pot discuta cu un om care și-a clădit cariera pe furt intelectual, un om care a fost un mediocru procuror, eu am fost un comandat de nava de vârf, am fost un vârf în meseria mea. El a plagiat, eu am muncit, el a fost un mediocru, eu am fost un vârf profesional, el minte, eu am curajul să le spun românilor când sunt vreumuri grele. Nu am ce să discut, e prea mare diferența între noi.”

Președintele Senatului despre premierul României:

“Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca este dezamăgit de atitudinea din ultima perioadă a liderului PSD Victor Ponta. <Sunt dezamăgit de Victor Ponta, dar asta nu înseamnă că nu mergem mai departe împreună>, a declarat Crin Antonescu la Realitatea TV.”

 

Desen & Copyright 2013 - DION

 

Ce i-a trimis președintele României premierului României de ziua lui de naștere:

“Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că l-a felicitat pe premierul Victor Ponta de ziua lui de naştere şi că i-a trimis un buchet de flori, iar întrebat ce flori i-a trimis, şeful statului a spus: <Ei, nu ştiu, întrebaţi-l. Crini>.“

Erată:

“În fapt, surse guvernamentale citate de Mediafax, susțin că preşedintele Traian Băsescu i-a trimis premierului Victor Ponta un coş cu 11 trandafiri albi, împreună cu un carton pe care era trecut numele preşedintelui alături de semnătură, dar fără urări de <La Mulţi Ani>.”

Ce i-a trimis premierul României președintelui României de ziua lui de naștere:

“Astăzi Traian Băsescu împlinește 62 de ani, iar ziua lui nu putea să treacă nemarcată chiar și de rivalii politici. Astfel, Victor Ponta a declarat, înaintea ședinței Biroului Permanent PSD, ca îi ureaza <sănatate> președintelui Traian Basescu și că îi va trimite un buchet de flori. <Sănătate, ce să-i urez? Cred că o să-i trimită flori, crini. Protocolul se ocupă>.“

Ce i-a trimis președintele României președintelui Senatului de ziua lui de naștere:

“Întrebat dacă a primit până acum vreun mesaj de la preşedintele Traian Băsescu cu ocazia zilei de naştere, Antonescu a spus: <Am primit, da, deja, deşi ziua mea e abia mâine. Trandafiri, dar nu roşii>.”

Ce i-a trimis președintele Senatului președintelui României de ziua lui de naștere:

“Preşedintele Senatului a fost întrebat ce îi urează preşedintelui Traian Băsescu de ziua de naştere. <Ce să-i urez? «La mulţi ani!», cum se urează fiecăruia atunci când îi vine rândul>, a spus Antonescu. El a mai precizat că i-a trimis şefului statului, aşa cum se obişnuieşte, un buchet de flori.”

Ce i-a trimis președintele Senatului premierului României de ziua lui de naștere:

“Liderul liberal a spus că nu-i va trimite flori lui Ponta, dar a ţinut să precizeze că l-a sunat la telefon pentru a-i spune personal <La mulţi ani!>. Preşedintele PNL nu a dorit să dezvăluie cadoul pe care i-l va da premierului Victor Ponta şi a afirmat că nu aşteaptă nimic de ziua sa de naștere.”

Ce i-a trimis premierul României președintelui Senatului de ziua lui de naștere:

Nu am găsit informații. Probabil că e secret sau doar un semn de discreție.

 

Desen & Copyright 2013 - Alex. DIMITROV

Ce îi desparte pe premierul României și președintele Senatului:

“Antonescu și Ponta, desparțiți de o zi.”/…/ “Crin Antonescu, președintele PNL, împlinește, sâmbată, vârsta de 54 de ani, după ce Victor Ponta a sărbatorit vineri cea de-a 41-a aniversare.”

Ce își dorește premierul României:

“Îmi doresc un preşedinte cu care să mă mândresc, nu unul de care să-mi fie rușine.”/…/ “Îmi doresc ca președintele Băsescu să nu mai meargă la Bruxelles să reprezinte interese personale, cum a făcut de multe ori, îmi doresc să reprezinte interese naționale”, a mai sustinut Ponta.“

Ce își dorește președintele României:

“Întrebat de jurnaliști ce își dorește de ziua sa de naștere, șeful statului a răspuns: <Liniște. Îmi doresc liniște, mi-o iau singur: mâine nu vin la serviciu>, a adaugat Basescu.”

Ce își dorește președintele Senatului:

“Vineri a fost ziua de naştere a lui Victor Ponta, iar sâmbătă este a lui Crin Antonescu. Liderul PNL le-a declarat vineri ziariştilor că îşi doreşte să-şi petreacă ziua în familie. Totodată, acesta a spus că, de ziua sa, îşi doreşte să <reziste>. <Am mai spus-o într-un interviu: să rezist>, le-a transmis Antonescu jurnaliştilor, râzând. Întrebat la ce să reziste, liderul PNL a replicat: <La tot>.”

Ce nu poate președintele României:

“Nu pot sta în remorca unui mitoman cum e Victor Ponta și să fim amandoi etichetați la fel. El zâmbește, râde, e un Oprescu de mai proastă calitate, măcar Oprescu are mai mult umor. Nici ăla nu face nimic și tot cu șmecherii de pe malul Dâmboviței, numai că el se pare că nu e de pe malul Dâmboviției și mai puțin evoluat la modul cum exerseaza clovneria la nivel de șef de guvern. Cel mai ridicol e când spune <ne trebuie pactul>. Crede că păcalește pe cineva să spună că nu el a rupt pactul?”

Ce nu poate premierul României:

“Întrebat despre activitatea Comisiei Președintie-Guvern care discută despre problema pactului de coabitare, Ponta a răspuns: <Cu domnul Băsescu nu ai ce să negociezi, că domnia sa știe că pleacă și probabil nu pleacă chiar acasă, o mai pleca și el la vreun tribunal pe undeva și atunci încearcă să ne facă cât mai mult rău până pleacă>”.

Ce (nu) poate să înțeleagă din toate acestea președintele Senatului:

“Liderul PNL a declarat că pune declaraţiile preşedintelui Băsescu <pe seama unei îmbătrâniri accelerate> şi pe seama <unei încercări jenante de a minţi grobian această naţiune încă o dată>.“

Ce nu pot/nu vor să priceapă premierul României și președintele Senatului, dar a înțeles din prima consilierul prezidențial pentru agricultură Adrian Rădulescu, deși se afla în timpul serviciului plătit de stat:

“Deci, cu salariul unui președinte nu poți să obții un credit cu care să cumperi 291 de hectare de pamânt. Nu poți. Bun. A mai fost o treabă, că fiind credit ipotecar, deci pe termen lung, de 30 de ani, problema este și ce vârsta ai. Te întreabă băncile și când constată că ai 62 de ani, în afară de problema venitului e și problema: dar cine plătește dacă se întâmplă ceva? Și atunci Ioana a fost, și din punct de vedere venituri, și din punct de vedere vârstă, omul potrivit să facă acest credit care e făcut cu dobânda la nivelul pieței. Atât a fost dobânda atunci. Din păcate, n-am prins și dobânzile mai scăzute după ce a redus Mugur Isarescu  dobânda de refinanțare. Vă îndemn, dacă puteti, cumpărați pământ, că sunteți tineri și o să vă dea satisfacție. Vă mulțumesc mult. Vă doresc un weekend placut!”/…/ “Îmi doresc mult ca în foarte scurt timp să reuşesc să îl trec pe numele meu, pentru că vreau să fiu fermier, v-am anunţat de mult timp că îmi doresc acest lucru şi nu văd nimic rău.”

Ce îi trece prin cap premierului României, din cauză de Lucian Papici, după ce președintele României a recunoscut, singur și nesilit de nimeni, că vrea să devină fermier:

“În măsura în care va fi o comisie parlamentară de anchetă, în mod sigur toate instituţiile guvernamentale vor pune la dispoziţie toate informaţiile la care avem acces şi dacă se va dovedi că un magistrat procuror se va dovedi că şi-a folosit funcţia publică pentru interese private, evident există prevederi legale de sancţionare” /…/ “Nu am ştiut la acel moment că i s-a cerut domnului Băieşu să facă verificări ale terenurilor de la Nana, am aflat recent, după ce a izbucnit tot acest scandal şi tot acest mod extrem de dubios în care cu 300.000 de euro cash, cu un credit pe care altfel dacă dumneavoastră sau orice om obişnuit se duce nu-l primeşte niciodată de la CEC. Am aflat şi eu ca dumneavoastră despre o situaţie evident cel puţin dubioasă şi cred că toţi cei implicaţi trebuie să dea detalii, este vorba de sume mari de bani şi de primul om în stat.”

Ce vrea să-i spună președintele României premierului României:

“Vreau să-i spun plagiatorului mic că dacă are o bătălie să o ducă ca între bărbați, fiica mea nu e angrenată în politică”/…/ “Nu l-am cunoscut niciodată pe procurorul Papici. Singura dată a fost telefonic azi, când l-am sunat și i-am cerut scuze că din jocurile politice ale unui plagiator mincinos e implicat într-un scandal. E prima oara când am vorbit cu procurorul Papici.” /…/ “Între timp am aflat și care e geneza falsului, care a plecat de la Antena 3, ceea ce arată cât de strânsă e legătura între turnătorul Voiculescu și Ponta, am aflat că procurorul Papici a derulat o anchetă, nu el personal, era șef de sectie, în urma unei reclamații din 2012.” /…/ “Nu a existat nicio legătură între achiziția Ioanei Băsescu și procurorul Papici, e o mistificare a adevărului. /…/”Nu are nicio legătură activitatea DNA în Călărași cu achiziția de terenuri făcută de Ioana.”

Ce crede președintele Senatului că are dreptul să facă Parlamentul și ce nu strică niciodată:

“Parlamentul poate să discute lucruri care sunt suspecte de a fi abateri de la lege, de la funcţionarea unor instituţii.” /…/ “Problema, aşa cum înţeleg că se pune, cum a pus-o şi primul-ministru, este implicarea unui procuror foarte important într-o chestiune care nu are de-a face cu atribuţiile şi cu destinaţia instituţiei la care lucrează. În detalii nu pot să intru acum, că nu am elemente.”/…/ “Dacă vor propune colegii din PSD vom discuta cu ei să vedem care sunt elementele, care-i formula. Am declarat doar că sunt de acord cu ideea că aş fi de acord să se facă o comisie parlamentară. O comisie parlamentară nu strică niciodată.”

Concluzii sau ce se poate înțelege din cele de mai sus și nu doar din ele:

Desen & Copyright 2013 - DION

Spre deosebire de cel religios, “creștinismul” politic românesc se arată profund inovator. O dovedește spiritul în care se manifestă zilnic, y compris zilele de naștere – Viii cu viii, morții cu morții mă-ti!


 

P.S. Voci din public:

România de azi

 

România de mâine

 

 

 

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist