Traian Băsescu, Gerard Piqué și Crucea lui Azarian

09.26

Legătura dintre fostul președinte al României și cvasipensionarul fundaș central al Barcelonei este că amândurora nu le mai ies nici măcar lufturile – totul e pe jumătate.

Gerard Piqué – în brațe cu cei doi pruncuți și în cârcă cu Shakira – sare la cap cam cât Ion Cristoiu în brațe cu Adrian Copilu’ Minune și trece pe sub minge cam ca România pe lângă Spațiul Schengen.

Traian Băsescu – în brațe cu Elena Udrea și Alina Bica – sare cu o declarație de azi pe lângă una de ieri, cu viteza cu care foști înalți activiști PCR își fac azi semnul crucii și jură cu mâna pe Biblie.

Fostul președinte ba nu o cunoaște pe fosta șefă a DIICOT, ba o cunoaște atât de bine încât a modernizat împreună cu dânsa România, pe melodia “De la moară pân’ la gară,/ toate plugurile ară.”

Ba recunoaște că a dat-o în bară cu numirea dânsei, ba ne informează că dânsa este “un profesionist desăvârșit”. Semiluftruile fostului președinte au darul de a o zăpăci cu totul pe Alina Bica.

De la nedumeritul “Ce am făcut, am tras pe nas?” la izbăvitorul ”Sunt o femeie de succes în continuare.”, declarat unui ziarist la ieșirea din arestul preventiv, dna Bica este din ce în ce mai des-orientată. Unul dintre ghizi – chiar dl Băsescu.

Dar să-l încolonăm pe fostul președinte pe două rânduri (Ieri și Azi) și să defilăm cu declarațiile sale foarte ferme, în clasicul format Șpagatul Udrea – echivalentul Crucii lui Azarian în politichie.

Ieri:

Alina Bica intră în lunga listă a oamenilor cu care am dat-o în bară. E deja cunoscut că nu-s cel mai inspirat om când vine vorba de numiri. Eşecuri cu oameni cred că pot face o carte. Aveam treaba asta cu femeile sa fie promovate. Au fost sugestii care s-au dovedit reuşite, dar e arhicunoscut că nu sunt cel mai inspirat om atunci când fac numiri”.

Ce criterii a avut atunci când a numit-o şi dacă a ştiut de activitatea sa la ANRP? (aici)

”Nu am ştiut. Am numit-o cu multă încredere pentru că a răspuns în MJ de codul penal şi cel de procedură penală. Dacă vă uitaţi pe actele normative ale guvernului erau avizate de doamna Bica. Nu am ştiut măcar că este în CA.”

Azi:

“Eu o cunosc pe femeia asta de când era secretar de stat, am avut câteva discuții cu dânsa, inclusiv marea problemă Rompetrol am discutat-o cu dânsa, și, în opinia mea, este un profesionist desăvârșit, și un om care are o anume statură morală

“Dacă aș avea acum o dorință uriașă, ar fi să discut cu doamna Bica, și, dacă n-are restricții să se întâlnească cu mine, o voi vizita acasă, în măsura în care este de acord dânsa, și soțul.”

Dacă doamna Bica și soțul dânsei vor fi de acord, și vor trece peste vremelnicul “Nimeni nu e mai presus de lege, nimeni. Nici eu”, aruncat de președintele Traian Băsescu la arestarea doamnei Bica, lucrurile sunt ca și rezolvate.

Poate că, după această întâlnire, domnul Băsescu ne va explica cum s-a produs tristul miracol că trei dintre cele șase cariatide pe umerii cărora a proptit statul de drept, spre a-l moderniza, (Kövesi, Stanciu și Coldea) le-au arestat pe celelalte trei – Bica, Udrea și Georgescu. (aici)

Nu m-aș mira să aflăm de la fostul președinte că rapida prăbușire a puternicului stat de drept se datorează ”trădătoarei” Monica Macovei, care a furat ciment și oțel pentru construirea unui stat de drept paralel – M 10.

P.S. Dacă dna Bica și soțul dânsei nu vor fi de acord să se întâlnească cu dl Băsescu, eliberarea dnei Udrea din arest preventiv ar putea rezolva toate misterele. Clarificările îi vor fi comunicate dlui Băsescu, după ce cele două doamne vor avea o discuție la Paris, “ca pe vremuri”, în timpul unui Breakfast Epicure de € 109 per capita. (aici)

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 

 

 

0

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in