Trădare și vigilență

TRĂDARE ȘI VIGILENȚĂ

Anul trecut, a izbucnit un conflict între dnii Corneliu Vadim Tudor și Ion Cristoiu. Coliziunea între cei doi titani ai anticomunismului de la origini până în prezent  pornise de la o acuzație adusă de dl Tudor, într-o emisiune de televiziune a dlui Radu Moraru: dl Cristoiu l-ar fi turnat Securității, pentru care ar fi lucrat în calitate de sursă, sub numele de cod  “Coroiu”.

Cum obiectul conflictului îl constituiau reacțiile unor camarazi spirituali și politici ai celor doi in legătură cu un text al meu difuzat, pe vremuri, de Europa liberă, am fost contactat atât de dl Radu Moraru, cât și de alți jurnaliști, pentru a spune ce cred despre conflictul dintre dnii Vadim Tudor și Ion Cristoiu.

Am preferat să mă abțin. Nu aveam, încă, la dispoziție mormanul de documente de care dispun astăzi. Ca să nu mai spun că un asemenea conflict nu prea are de ce să mă intereseze, în general.

Dacă nu mă înșel, printre detaliile date de dl Cristoiu era menționat și acela că se îndoise la vremea respectivă că aș fi scris de unul singur acel text, întrucât stilul (sau tonul)  nu era cel al meu. Îl asigur că eram singurul autor și integral vinovat.

Ce găsesc în dosarul meu de urmărire informativă (și nu am parcus decât o câtime din el), pare a spune altceva despre întâmplarea (sau una dintr-o serie lungă de întâmplări…) asupra căreia doi oameni cu opinii atât de asemănătoare ca dnii Tudor și Cristoiu s-au contrazis atât de neașteptat și de public anul trecut.

Dacă apăsați link-ul de mai sus, veți aprecia vigilența unor oameni ca dl Cristoiu și recomandările lor în legătură cu “trădarea” comisă de mine.

Evident, întreaga responsabilitate pentru autenticitatea acestui document aparține celor ce l-au verificat și apoi au hotărât să mi-l pună la dispoziție.

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in

Reader Interactions