Stimată doamnă,

Îmi pare rău că vă pare rău, dar tot răul – mai ales acesta – e spre bine.

”Bine”, îmi zice un amic, ”tocmai pe mine se supără dna Udrea? Pe mine, care am fost bumbăcit de câțiva prieteni pentru că am scris despre dânsa că, spre deosebire de atâția politicieni, știe ce vrea și n-am privit prea atent la cum obține ce vrea.”

Drept este, amicul a scris și că sunteți un piculeț cam obrăznicuță, când vă criticați colegii de partid care nu au reușit să intre în Parlament, căci și dumneavoastră ați pierdut alegerile, chiar în fața unui necunoscut politic, care a obținut vreo mie de voturi mai mult decât dumneavoastră.

În Parlament ați ajuns prin ușa din spate, oferită de pomana electorală numită “redistribuirea mandatelor”.

Dovediți instinct desăvârșit, când e vorba de investiții: Dl Încă Intact a investit în gaura neagră a  audio-vizualului – Dana Grecu. Dumneavoastră nu v-ați repezit la Greaca, cum nedeontologic ați fost acuzată. Dvs. ați fandat geopolitic spre Călărași, Dâmbovița și Giurgiu.

Vi se reproșează că, privită din punct de vedere al unor fonduri, Gala Bute încă pute. O prostie – totul miroase a Chanel N°5.

Sunteți foarte mărinimoasă.

Pentru că în ședințele de guvern vi se adresa cu “Magnanimitatea Voastră”, admiratorul Teodor Baconschi primește un loc de europarlamentar, căci nu va candida împotriva dlui Liviu Brătescu, învigătorul  dvs. de anul trecut.

Înțeleg că l-ați dotat deja cu o bicicletă Cicloteque. Pe ea, naveta  București-Bruxelles și retur va fi o plăcere, fiindcă bițiclul este dotat cu jacuzzi și ștergare-abțibild Frunza de țară.

M-am bucurat cândva de serviciile redutei “La doi cocoși”, locantă aflată la o intersecție istorică – “La Doamna Candrea” colț cu Palatul Mogoșoaia.

Pe cale de consecință, nutresc o admirație profundă pentru loialitatea acelora care pot presta servicii sub mai mulți cocoși deodată. Trebuie că e cumplit de apăsător.

Cât privește candidatura la funcția supremă în stat, lăsați-o încolo de modestie.

Știu că nu vă place să se bată monedă pe acest subiect, dar noi, cei de la maRșarier – pagină de avangardă, singurii care prevăd viitorul de teama trecutului, suntem pregătiți.

În chip vizionar, maestrul Ion Barbu a tipărit și bancnote. Încă de acum trei ani. Repet, lăsați modestia de-o parte, că țara nu mai are timp de pierdut.

Cum să închei?

Simplu: doamnă, aveți grijă că vine sfârșitul lumii și numele lui de botez ar putea fi Viitorul. Dar, norocoasă cum sunteți, poate aveți o șansă – m-am înșelat mai mereu în legătură cu viitorul.

Nu-mi luați în nume de rău acest mesaj, fiindcă, în realitate, e de bine: sfârșitul lumii înseamnă dispariția dnei Macovei și a dlor Antonescu, Blaga, Ponta, Predoiu, Voiculescu  etc., nu?

Totuși, nu ascultați la cântecul de sirenă “Urma scapă turma”. Nu de alta, dar să nu vă ia turma, urma.

Cu cele mai discrete resimțăminte.

dt_signature2-e1270748737227[1]

0

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist