Știe cineva, cumva, care?

Copyright 2012 - ION BARBU
Copyright 2012 – ION BARBU

Am citit ce le-a spus dna Victoria Nuland oamenilor politici români pe care i-a întâlnit la București. Lucruri importante. Lucruri de neocolit.

N-au lipsit: lupta împotriva corupției, consolidarea democrației și a statului de drept, nevoia unui cod fiscal funcțional, cooperarea strategică, securitatea regională etc.

M-am bucurat să aflu, deși cu oarecare surprindere, că la București se simte o îmbunătățire a culturii politice. Am aflat că dl Bogdan Aurescu este așteptat la Washington.

Știe cineva, cumva, care dintre politicienii români care s-au întâlnit cu dna Nuland i-a reamintit emisarului american că Washingtonul nu are ambasador la București de mai bine de 2 ani?

Nu de alta, dar dacă tot s-au discutat probleme de interes reciproc, proiecte ale parteneriatului strategic româno-american, un ambasador ar fi un semn de respect, nu? Strategic vorbind.

Altfel, gurile rele pot spune că o fi ea România parteneră strategică a Washingtonului, dar e și membră a UE despre care un diplomat american a spus “F**k the EU!”

Nu știu când va sosi ministrul român de externe la Washington, dar ar fi de preferat să se întoarcă la București cu un nou ambasador american.

Un nou Procuror-șef la DIICOT se poate găsi și în România. Dacă nu, poate fi trimis și prin poștă diplomatică. Sau, mă rog, și prin poștă obișnuită.

Oricum, poșta e deschisă și când e închisă.

Cea diplomatică – din motive de WikiLeaks. Cea obișnuită – din motive de securitate globală.

dt_signature2-e1270748737227[1]

0

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist