Simple presupuneri

 

 

Copertă & Copyright 2012 - ION BARBU

Să presupunem că:

USL chiar câștigă alegerile cu o majoritate confortabilă; președintele Traian Băsescu recunoaște rezultatele alegerilor; tot președintele acceptă că au dreptate cei care susțin că, dincolo de ce crede Domnia sa despre dl Victor Ponta, trebuie să-l desemneze pe președintele PSD să formeze noul cabinet; îl desemnează; dl Ponta se apucă de formarea guvernului; dl Dan Voiculescu se apucă de destupatul sticlelor de șampanie; domnul Adrian Năstase își freacă palmele a liberatate și gata de număratul ouălelor adunate la Cornu în vremea cât Domnia sa era în cantonament la Rahova; când, țac-pac!, la Bruxelles ia cuvântul europarlamentarul Monica Macovei.

Să presupunem că:

dna Monica Macovei, consecventă cum o știm, trage, în plen, mai multe semnale de alarmă – președintele României a desemnat ca prim ministru un plagiator, un mincinos ordinar, un complotist împotriva statului de drept, un instigator la lovitură de stat, un dușman de moarte al Justiției, un hoț care (împreună cu gașca sa) a falsificat peste două milioane de voturi la referendumul din 29 iulie, un terorist care își însușește prerogative prezidențiale, un cheguevarist sângeros, o scânteie a războiului civil de peste vară, o unealtă a postului de radio Vocea Rusiei; pe cale de consecință, un președinte care desemnează un asemenea premier este un trădător de țară și un dușman crunt al valorilor Europei.

Să presupunem că:

dl José Manuel Barroso, dna Viviane Reding  & Comp o iau, ca de obicei, în serios pe dna Monica Macovei; sunt împietriți la auzul acestor vești despre o țară membră în UE; după câteva ore se dezpietresc; îi cheamă la ordine pe cei doi politicieni români – președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta – și le freacă ridichea; apoi le pun sub ochi proaspăt-apărutul număr al revistei “Nature” (ediția în limba română) în care este dezvăluit jalnicul lor plagiat politic după țări cu veche experiență într-ale coabitării politice, ba chiar și într-ale concubinajului politic; le cer amândurora să demisioneze pe loc, altfel li se confiscă pașapoartele diplomatice și sunt trimiși pe insula Elba să joace table până la venirea Apocalipsei.

Să presupunem că:

dl Mark Gitenstein află, tot de la dna Monica Macovei, gurul său în materie de justiție în România, de lovitura de stat comisă de cuplul Băsescu-Ponta; deși nu mai este ambasadorul Statelor Unite în România, dl Gitenstein, mare iubitor al statului de drept, înapoiază președintelui Băsescu, tot prin dna Macovei, decorația primită de curând la Cotroceni; Washingtonul îl trimite încă o dată la București pe dl Philip Gordon, dar cu cine să vorbească subsecretarul de stat american, în lipsa demisionaților Băsescu & Ponta?

Să presupunem că:

dnii Mihail George Neamțu, Mihai Răzvan Ungureanu și Adrian Papahagi au devenit parlamentari; Statele Unite rămân, ca întotdeauna, cu ochii pe viitorul prietenilor; așadar, dl Gordon nu poate discuta decât cu viitorul României; întâlnirea cu dnii Neamțu, Ungureanu și Papahagi are loc în văzul electoratului; se declară mult așteptata reconciliere națională; în locul ramurei de măslin, parlamentarul Neamțu oferă funia de usturoi; în loc de sarmale, care nu corespund standardelor de igienă din țările Uniunii Europene, parlamentarul Ungureanu oferă fripturi de văcuță Kobe, patruped bine crescut pe pajiștea personală din regiunea Kansai, insula Honshu; din păcate, discul cu “Perinița“ e defect, așa că parlamentarul Papahagi îi șoptește parlamentarului Neamțu: “Mihăiță, acum e momentul potrivit s-o arzi  p-aia cu <<Ridică-te, Gheorghe, Ridică-te, Ioane!>>” ; incoruptibilul Mihăiță se ridică; și o arde:

“Mai întâi de toate: Dumnezeu e viu şi Dumnezeu e mare. Allahu akbar! ar spune creştinii libanezi. Atotputernicul l-a pedepsit pe Gigi Becali din Pipera pentru toate trăznăile spuse în ultima vreme despre Neagu Djuvara şi alţi oameni respectabili ai societăţii civile. Steaua a pierdut umilitor. În locul toiagului lui Moise, Bunul Dumnezeu a folosit crampoanele celor de la VfB Stuttgart…”

Să presupunem că:

după un asemenea chiolhan ecumenic, dna Monica Macovei, consecventă cum o știm și mai catolică ca Papa, cere pedepsirea drastică a celor vinovați; că prezintă nota de plată și anexele aferente.

Să presupunem că:

nedumeriți, participanții la petrecere și telespectatorii încântați de spectacolul ”Reconcilierii naționale, al Coabitării dintre UE și statul de drept din România și al Întăririi parteneriatului super-strategic cu SUA” întreabă: ”Care vinovați? Vinovați de ce anume?…”

De aici înainte nu vreau să mai presupunem nimic. Dar am o recomandare expresă pentru USL: să se abțină de la câștigarea alegerilor.

Ar fi o dovadă de bun simț și ar constitui proba peremptorie că, datorită eforturilor PD-L, statul de drept în România e bine mersi. Altfel, volumul de politologie sincer-aplicată Pontocrația lui Băsescu: nomenklaturica și privilegiuțele mele vs. privilegiile incredibile și ditamai nomenklatura altora va fi lansat de Crăciun, de către cei mai pricepuți designeri de târguri de târguri, la “Supertârgul de târguri Igitur”.

Gaudeamus!

P. S. Nu mă întrebați nimic despre dl Crin Antonescu. Pare-se că după 9 decembrie se va duce să tragă un pui de somn, până înaintea alegerile prezidențiale din 2014. Ce-i vor vedea ochii, când se va trezi, e greu de presupus și e strict o problemă personală a liderului liberal.

 

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist