S-a sinucis un mort!

 

Copertă & Copyright 2012 - ION BARBU

Anunțul făcut de unul dintre cei mai guralivi și infecți trolli naționali că s-ar fi sinucis stârnește nedumeriri locale. Din multe motive. Iată doar câteva:

1. Să te cheme Dl Goe și să te sinucizi din plictiseală la mijlocul anului Caragiale e de tot râsul.

2. Să te sinucizi pentru că nu ești băgat în seamă dovedește că nu înțelegi de ce ai fost adus pe lume.

3. Caragiale nu l-a propus pe Dl Goe atenției publice pentru ca sadicul de sub pălăria de paie să fie băgat în seamă. Altul a fost scopul lui Caragiale în legătură cu acest pamblicar  –  “pălărie de paie, cu inscripţia pe pamblică: le Formidable “.

4. Să te sinucizi fiindcă nu te-a mai scos conductorul trenului din WC-ul vagonului este de râsul celorlalți trolli naționali care sunt fericiți să câștige o unghie de putoare pe gratis.

5. Să te sinucizi prin înec în bazinul WC-ului și să uiți să tragi apa după tine este o faptă pentru care Sanepidul trebuie să sancționeze chiar și un mort. Nu mai există Sanepidul? Păcat.

Nu trebuie să fim naivi și să luăm în serios comunicatul sinuciderii semnat de mortul Goe. Viața lui e minciunica. S-ar putea să rămână la fel de pretutindenar ca până în momentul sinuciderii, dar sub alte nume – zeci de nick-uri. Sau mai anonim decât orice iscălitură folosită până acum.

O explicație a sinuciderii mortului Goe poate fi aceea că a început  o lungă perioadă electorală: locale, parlamentare și apoi prezidențiale. E nevoie de computere pentru misiuni mai importante și un troll care nu prea mai are acces pe forumurile pe care trebuie să le împută ”la minut” (ziare, platforme de discuții, bloguri de grup sau personale etc.) e la fel de eficient ca un discurs al lui Pinalti sub cupola Academiei Franceze.

Și-apoi, IP-urile sunt verificate la sânge în perioada aceasta – cine, de unde si pentru cine postează. Așa că, din motive de prudență, unii trolli trebuie să facă, temporar, “ciocu’ mic”. Cu alte cuvinte, e posibil ca mortul Goe să fi fost sinucis.

Sastisit de murdăriile dlui Goe, cineva l-a catalogat pe acesta din urmă drept sociopat. Cred că este un diagnostic greșit, fiindcă nu e sigur că dl Goe este o persoană. S-ar putea să fie o firmă: Goe-RALG & Associates. Un interes. O misiune. O chemare. O chestie.

Așa ceva nu se sinucide. Așa ceva e scos dintr-o priză și băgat în alta. Volatjul rămâne același. Sau, la nevoie, i se montează un adaptor de voltaj în poponeață.

Sigur, mortul care ne anunță că s-a sinucis a avut vocație de Goe. Asta nu înseamnă că și dl Goe are vocație de sinucigaș.

Cred că dl Goe a vrut să stârnească și ceva compasiune, doar-doar se va vedea publicat fie și “postum”. Nu știu ce vor face alții, dar eu nu am timp să public cele aproximativ o sută cincizeci (150) de mesaje primite – numai de la începutul acestui an și până în clipa sinuciderii – de la acest cadavru viu.

Cândva, unii ne-au oferit opțiunea “comunismul cu chip uman”. Acum, alții ne-au propus versiunea “trollul cu moacă literară”. O vreme a semnat “Dl. Goe”. De-acum încolo ar putea să semneze “Pădurea spânzuratului”.

Se aude “pe surse” că la înmormântarea domnului Goe flașneta de partid ar fi intonat marșul de luptă “Mi-e dor de ochii tăi căprui,/Scânteietori ca ceața”. Jale mare. Plânsete cu sughițuri.

În sfârșit, fie ce-o fi.

Cum dl Goe a uitat să tragă apa după sine, trebuie să o tragă cineva, căci mortul ăsta — fie că e viu, fie că e mort — pute ca un cadavru răsfățat de soare 24 din 24.

P. S. Ce vă spuneam? Moartea sinucigașului, bucuria naivilor.

 

 

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist