Roşu, galben şi căprui

Agenţia  de  ştiri  Ni  vu  ni  conu continuă să  transmită de pe frontul de vest al unei ţări din est. Statul respectiv este cunoscut în cercuri iredentiste de ambele sexe şi sub numele de România profundă. Iată ultimele depeşe de presă.

Prima. “Senatorul român de origine săptămânală Corneliu Vadim Tudor şi senatorul săptămânal de origine neîntrerupt europeană Gogu Frunda au luat prin surprindere comunitatea serviciilor de informaţii post-sovietice depunând împreună jurământul de sărăcie, credinţă şi supunere. Ei au jurat în acelaşi timp, în aceeaşi limbă – esperanto – cu mâna dreaptă pe aceeaşi fotocopie a Paliei de la Orăştie şi cu mâna stângă pe aceleaşi graniţe, bătute la un cap în cuie Trianon şi la celălalt cap în pioneze vieneze Diktat.

Pe tot parcursul jurămintelor, Vadim a ţinut arătătorul pe Geneză (Facerea), Frunda – indexul pe Exod (Ieşirea).  Cele peste 22 de milioane de suflete comunitare aflate în tribune au izbucnit în plâns, când cei doi tribuni au intonat solemnul ‘Trei culori cunosc pe lume,/ Roşu, galben şi căprui’.

La mititeii serviţi cu multă boia s-a adăugat doar confuzia unor participanţi, care, din cauza unor ezitări ale sistemului de amplificare, n-au înţeles dacă România rămâne o aluniţă cultural-autonomă a statului naţional Harghita sau a fost acordat dreptul de a trece prin România, între orele 07:00 şi 18:00, tuturor harghitanilor ce au asupra lor o sticlă de Borsec cu apă de Balaton.

Tribunii au promis celor din tribună că vor clarifica situaţia în avionul de Miercurea Ciuc-Strasbourg, via Butimanu. Asigurat că Troia rămâne cu capitala la Udrea, Băsescu s-a declarat aproape satisfăcut de  patriotismul celor doi tribuni şi de dezinteresul tribunelor faţă de orice grup de interese naţionale.

©
Ilustrație & Copyright © 2010 - DION

Oficiul Naţional de Meteorologie a scăldat-o. Soţietatea ţivilă a fost de negăsit: proprietarii erau preocupaţi; ceilalţi ţivili se aflau la o şliboviţă, în Dubai. Unii fluturau pe sub nasul lui Osama bin Laden fotografii provocatoare ale lui Gelu Voican, alţii aveau asupra lor acquis-ul comunitar pe care-l exhibau pe o plajă rezervată nudiştilor.”

A doua. “Preşedintele Băsescu şi-a văzut visul cu ochii: chiar dacă nu din arest, supraestimatul Dinu Patriciu trebuie să dea cu subsemnatul ‘Patriciu Costache Dan’. Dar Băsescu are doi ochi şi nu priveşte simultan cu amândoi la acelaşi grup de interese. În cazul aşa-zisului ‘Dinu’, Băsescu a privit cu ochiul său stâng, cel democrat. Preşedintele roteşte deja dreptul, ochiul său liberal, despre care surse de surse  afirmă că este de sticlă şi că, deşi are o licărire mai umană decât ochiul de iris şi cornee, nu piveşte cu drag orice crimă economică organizată pe principiile  social-democraţiei.”

Ultima oră. “Cercuri diplomatice susţin că poporul contemporan omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu l-a prins. Deocamdată numai din urmă şi doar spre a-i mulţumi pentru contemporaneitate. Mai imaginar ca realitatea lui Luca dar mai omenos ca Antena 3, Antena Trei, Doamne, şi toţi trei, Antena 3 ş.a.m.d., Vântu a fost sincer emoţionat. Supranumit şi Off Shore, el a promis respectarea celor trei drepturi inalienabile poporului aflat mereu pe ţărm – Blood, Sweat and Tears şi câte un trabuc Winston Churchill.

‘Fumaţi, popor al meu! Fumaţi!’, a încheiat Vântu, reîntorcându-se majoritar în irealitate.” (Reluare – 2006)

 

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist