Românul şi balonul

Suntem informaţi că un român din doi este gata să ia un lucru ori altul în balon. Mai important ar fi să aflăm câţi români din zece iau totul în balon. De fapt ştim.

Am deschis acest blog cu speranţa că, de există decenţă la ambele capete ale canalului de comunicare, dialogul este posibil. M-am înşelat – nu există.

Cei interesaţi să dialogheze reprezintă o minoritate atât de eroică, încât le voi fi întotdeauna îndatorat pentru curajul de a fi stat în faţa  murdăriilor aluvionare.

Voiajul meu a ţinut ceva mai mult decât celebrele Cinci săptămâni în balon. Regret că am ars şi  gazul celor de bine pentru a ţine balonul deasupra mizeriei.

Când şi o grevă a foamei, ce te poate aduce uşor în preajma morţii, devine un bun prilej de băşcălie, pleci. Dacă nu, îţi rămîne să te amuzi de rânjetul fericit al fiarei.

Îmi reclam aici identitatea: din acest moment, nu mai am nimic în comun cu acest blog. Închid accesul la comentarii; altfel aş putea fi acuzat cândva că am lăsat în urmă-mi o arenă deschisă măcelului.

9 septembrie 2009

 

 

0

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in