Roata Bhaskara și roata Băsescu

34Ce este posibil în muzică –perpetuum mobile nu este posibil în alte domenii.

O mașinărie bazată pe mișcare continuă este irealizabilă pentru că intră în coliziune cu primele două principii ale termodinamicii. Sau măcar cu unul dintre ele.

Încercări celebre există, dacă n-ar fi să pomenim decât Roata Bhaskara sau schițele roții cu spițe dezechilibrate lăsate de Leonardo da Vinci.

Propaganda politică s-a transformat într-un soi de cacofonie, “muzică” în care devine posibil tot ce nu este altfel realizabil.

Profitând de gropile din ce în ce mai adânci în care calcă guvernarea USL, președintele Traian Băsescu a înțeles că e timpul să treacă la o serie de atacuri frontale. Unele dintre ele, perfect îndreptățite.

Din arsenalul în dotare, dl Băsescu a reactivat însă și tiribombe de tot felul. Una dintre ele este acuzația de “lovitură de stat continuă”, patent USL.

Elena Băsescu și-a pierdut telefonul mobil – Lovitură de stat! În grădina de pomi fructiferi a dnei Elena Udrea cresc doar mere și pere, nu și  poșete Vuitton – Lovitură de stat! Gala Bute încă pute – Lovitură de stat! Presa a descoperit că dna Ioana Băsescu este singurul cetățean român care a primit de la CEC, în 2013, un împrumut de peste un milion de Euro – Lovitură de stat! Dan Voiculescu, Dana Grecu, Bogdan Chireac, Alessandra Stoicescu, Mircea Badea, Oana Stancu, Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică joacă “Sârba în căruță” în față la “Golden Șliț” – Lovitură de stat!  Europarlamentara Monica Macovei a fost luat-o la refec de președintele Băsescu – Lovitură de stat!dimitrov-6Evident că o lovitură de stat este posibilă în România, numai că cei care o pot realiza nu sunt nici politicieni atinși de somnambulism decizional, nici jurnaliști de 3 kile la 5 bani, nici manifestanți plătiți cu etnobotanice.

Citiți mai atent cel de al doilea răspuns dat de directorul SRI, dl George-Cristian Maior, dlui Mircea Marian, în cadrul unui dialog găzduit de canalul de televiziune B1 și veți înțelege cam cine poate pune de-o lovitură de stat, în chip profesionist. Transcrierea a apărut în Evenimentul zilei:

“M. Marian: Dar comunitatea de informaţii ce credeţi că aşteaptă de la viitorul preşedinte al României?   

G. C. Maior: Aceeaşi libertate care i-a fost asigurată de actualul preşedinte al României, domnul Traian Băsescu, ceea ce este extraordinar de important pentru un serviciu de informaţii capabil să-şi realizeze neutru, independent această muncă extrem de importantă, până la urmă pentru cetăţean şi pentru securitatea naţională. Este cred dezideratul cel mai important.

M. Marian: Si credeţi că există riscul să vină cineva care să încerce să întoarcă din…să limiteze această libertate?   

G. C. Maior: Nu ar fi în interesul lui de om de stat să facă acest lucru. Riscuri, bineînţeles, există permanent.“

Nu, nu ar fi în interesul unor oameni de stat să se atingă de independența serviciilor secrete, fără de care, hai să fim serioși!, nimeni nu poate da o lovitură de stat în România.

20

Scena e mai complicată decât încearcă să o prezinte propagandiști de toate felurile. Iată fie și câteva motive.

  • Dl Maior, deși pesedist, a fost numit în fruntea SRI de președintele Traian Băsescu. Sigur, în schimbul neblocării drumului în fruntea SIE a protejatului său de atunci, inenarabilul Claudiu Elwis Săftoiu. PSD și PD-L au căzut la pace spre a asigura “liniștea și securitatea țări,”

 

  • Dl Maior este nașul de cununie al premierului Victor Ponta. Dna Sabina Fati îl întreabă, pentru ”România liberă: ”Vă incomodează că sunteţi naşul de cununie al premierului Victor Ponta?” Dl Maior se declară neincomodat:Absolut deloc. Sunt lucruri foarte clare şi distingem comunicarea noastră instituţională de cea personală.

 

  • Președintele Traian Băsescu are numai cuvinte de laudă despre dl Maior. Motivele pentru care președintele l-a decorat, în martie 2013, pe directorul SRI stau mărturie:

În semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală semnificativă la protejarea valorilor democratice şi promovarea intereselor naţionale ale României, precum şi la asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi apărarea statului de drept, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Comandor domnului George-Cristian Maior, director al Serviciului Român de Informaţii. Decorarea a fost făcută la propunerea președintelui României, domnul Traian Băsescu.”

I

 

La întrebarea “Cum ar putea finul Victor Ponta să dea o lovitură de stat împotriva binefăcătorului Traian Băsescu, sub ochii vigilenți ai nașului George-Cristian Maior, apărător al statului de drept?” nu găsesc răspuns.

La întrebarea, tip Radio Erevan, care-i frământă nu doar pe domnii Dan Andronic și Mircea Marian, dar și pe dna Sabina Fati  – ”Veți candida la Președinție?”, dl Maior nu-i poate răspunde decât dlui Antonescu, așa, între patru ochi, după ce se sfătuiește cu președintele Băsescu. Dacă nu în 2014, altădată.

Eu, unul, îl aștept pe dl George-Cristian Maior să “își aducă aportul”, cum premonituriu vorbește într-unul dintre interviurile citate mai sus.

129 USL s-a dezintegrat demult, cam de când cel care a avut ideea înființării Uniunii a înțeles că dnii Antonescu și Ponta nu se vor sinucide dacă Profesorul Dan Voiculescu va petrece 5 – 10 ani la Penitenciarul Rahova – Boarding School of Economics pentru obținerea unui al doilea PhD., eventual cu teza de doctorat intitulată Cotele Apelor Dunării – din Cipru până în Delta Dunării. Pe puntea submarinului CRESCENT.

Ce umblă acum prin studiourile de televiziune nu este decât un cadavru ambulant.

Președintele Traian Băsescu îl împinge, zilnic, cât mai aproape de groapa comună a proiectelor politice de tip struțo-cămilă. Pentru  așa ceva nu are nevoie să pună în priză toate vuvuzelele – de la părintele Albei ca Zăpada la mama teoriei “loviturii de stat continuă”.

O lovitură de picior ar fi de ajuns pentru a-l auzi pe dl Dan Voiculescu urlând din fundul gropii “Aoleo, mamaie ! Nu mai văd eu malu’!…”

Despre revoluții s-a constatat că își devoră cei mai buni dintre fii.

Loviturile de stat închipuite nu fac altceva decât să ne întoarcă în copilărie, de unde să o luăm de la capăt cu “Hoții și Vardiștii”.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 

 

 

 

0

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist