Remanieri la vârf: Se autoexclude Vadim din PRM?

Citindu-l în grabă, un bun prieten (foarte alarmist de felul lui!) a fost atât de amețit de titlul unui material publicat de Cristian Anghelache în ediţia din 12 iulie a.c. a Cotidianului (“Vadim Tudor scapă de membrii de partid <nebuni agresivi, handicapaţi>”), încât m-a sunat să-mi spună “marea bombă”: “Vadim s-a autoexclus din PRM!”. Cum un asemenea harakiri politic nu s-a mai văzut în România profundă, m-am pus pe citit. Am început cu finalul materialului, nu de alta, dar să nu fie vreo glumă:

“Specimenul este, efectiv, nebun de legat şi nu de politică are el nevoie, ci de un tratament medical adecvat. Aşa-zisele lui dovezi de ataşament şi SMS-urile pe care le trimite pe la diverse posturi de televiziune nu ne interesează, atâta timp cât ele sunt expresia vicleană a unei minţi bolnave. Efectiv, acest personaj a depăşit orice măsură şi terorizează oameni! Îi avertizăm, totodată, pe cei care vor mai încerca să-l folosească pe acest primitiv pentru a-şi plăti diferite poliţe politice, pe plan local sau la nivel central, că vor fi eliminaţi, şi ei, fără discuţie.”

Tare! Tare de tot! Totuşi, ceva nu este în regulă cu ultima propoziţie a Comunicatului PRM citat de Cotidianul:

“PRM este o formaţiune serioasă, în care milioane de români îşi pun ultimele speranţe, şi n-are nevoie de intriganţi, scandalagii şi handicapaţi.”

Noroc că citesc şi restul materialului şi înţeleg că nu este vorba de o autoexcludere, ci de o excludere – cea a lui Ion Neguş, căruia Comunicatul PRM îi datorează un miel, acum la despărţire, căci l-a botezat Neguţ.

Totul e bine, când se termină cu bine!

Chiar aşa – când se termină? Căci vreau să pricep: schimb ori nu titlul acestui comentariu, fiindcă 12 iulie nu poate fi totuna cu 1 aprilie, nu? Iar astăzi, 14 iulie, sărbătorim altă cădere.

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in