Prestidigitații

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Legea lustrației. Nici o surpriză, fiindcă toată lumea bine informată se aștepta la o asemenea decizie. “Riddick” ne-a spus cu precizie ce se va întâmpla. Câteva întrebări îi pot fi adresate Robertei Anastase, celorlalți parlamentari deveniți brusc pro-lustrație și celor ce trimit asemenea oameni în Parlament.

Prima – dacă toată lumea bine informată știa ce se va întâmpla, cum se face că Roberta Anastase și ceilalți pro-lustraționiști nu știau? Dacă nu știau ce știa “Riddick”, ce caută în Parlament?

A doua – dacă știau care va fi decizia Curții Constituționale, de ce s-au grăbit să producă o lege care să fie bușită de Curtea Constituțională? Încă o dată – ce caută în Parlament?

A treia – “Așteptăm expunerea de motive a Curții Constituționale și vom modifica Legea astfel încât să fie constituțională”, declară Roberta  Anastase. Cum pot fi legiuitori oameni care habar nu au ce este și ce nu este constituțional? La ce folosesc toți consilierii, pe domenii, care burdușesc biroruile parlamentarilor?

A patra – cine mai are astăzi încredere în ce spune Curtea Constituțională?

În sfârșit, au ceva de spus și cei pe seama cărora se fac, de două decenii, prestidigitații de un asemenea cinism?

Dacă nu au, n-au decât să se aștepte și la alte spectacole de același prost-gust ale acestei tranziții de la niște găinari la alți găinari; constituționali ori ba, nici nu mai contează.

 

0

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in