Pavlov, câinele şi laboratoarele

Băsescu fără Boc este ca Pavlov fără  câine. Boc fără Băsescu este ca un câine  fără reflexe condiţionate. Câinele  fără Pavlov se crede Mendeleev.

Voiculescu fără suspendarea președintelui este ca Felix fără Otilia. Suspendarea președintelui fără Voiculescu este ca Felix fără refelexele condiționate de Otilia. Nesuspendat de Voiculescu, Băsescu se crede Pavlov.

Linguşica fără anticomunism este ca Pavlov fără câine. Anticomunismul fără Linguşica este ca un câine fără reflexe condiţionate. Comunismul fără Linguşica se simte ca un câine bătut. De cine?

Ilustraţie & Copyright © 2010 - ALEX DIMITROV

P.S. Iată o informație amuzantă: Se crede de obicei că Pavlov anunţa aducerea hranei printr-un clopoţel, însă notiţele sale arată utilizarea unui număr mare de stimuli auditivi, incluzând fluiere, metronoame, împreună cu stimuli vizuali. În anii 1990, când savanţii occidentali au avut acces la laboratorul lui Pavlov, nu s-a găsit niciunul din aceste obiecte.” 

Ori se fură pe rupte din laboratoare, ori Pavlov nu a avut nici un laborator.

Să vedem ce se va  găsi în anul 2020, când savanţii de pretudindeni, inclusiv cei autohtoni, vor avea acces la toate laboratoarele “pavloviene” ale României de azi. 

(Pe cititorii platformei VoxPublica interesați să posteze comentarii la acest text îi aștept aici.)

0

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in ,