OPORTUNISM GARGARĂ. ESCROCHERIE. (VIII)

Photo-blog-7-150x150[1]Dreapta maimuțardă

Nu există diagnostic mai exact pentru bâțâiala propagandistic-ideologică de care suferă cei de la În Linie Dreaptă decât cel de mai sus, datorat jurnalistului Petru Clej.

Isterizarea discursului public face tot felul de victime. Nu toate neapărat “colaterale”, inocente. Violența acestui tip de “victime” depășește frenezia retoricii “stentoriale” a marilor pontifi.

Isteria anului electoral 2014 încinge tărâța în tot felul de cuiburi patogene. E o perioadă în care acel “În dragoste și în politică, totul e permis” face legea.

Legea junglei. În acest caz, ”politică” este eufemismul pentru ură.

Că țintele lor sunt ori nu implicate în politică sau înrolate ori nu în echipe de susținători ale unei tabere ori ale alteia, nu contează. Nuanțele nu au ce căuta în acest măcel. Niciun măcel serios nu s-a lăsat vreodată “sabotat” de nuanțe.

Scrii un text dur la adresa toxicului domn Dan Voiculescu și a haidamacilor săi de presă, ai surpriza să-ți vezi textul preluat de Evenimentul Zilei (aici) care, culmea, te consideră “analist politic, juranlist și cercetător”  politic.

De ce ? Le-a convenit ce ai scris.

Încerci să introduci niște nuanțe într-o discuție despre partizanat bun vs. partizanat rău, partizanat din convingere vs. partizanat indus (aici), același Evenimentul Zilei (aici) preia textul unui mega-mincinos care te acuză că ești “susținător USL cu vechime”.

De ce? Nu le-a convenit ce ai scris.

O altă categorie de armament chimic o constituie “postacii” cu sarcină de partid sau doar oameni atât de orbiți de pasiunile lor politice, încât folosesc textul tău spre a se măcelări reciproc.

Nici tu nu ești iertat. Încercarea de a repune discuția  în zona rațiunii este cea mai mare ofensă care le poate fi adusă.

Dar cea mai zgomotoasă speță este cea pe care am numit-o cândva Ploșnița hyperspațială. Cultura Internetului o  numeșe “troll”.

Rânjetul lui este acesta

Semnul “Interzis” este acesta

The advice to ignore rather than engage with a troll is sometimes phrased as “Please do not feed the trolls.” (wikipedia.com)

După ce le refuzi accesul pe un blog moderat, ploșnițele de acest tip urlă ca din gură de șarpe: Dictatură! Cenzură! Frică de adevăr! Etc.

O tristă celebritate a dobîndit identitatea psiho și sociopată din spatele nickname-ului “Dl. Goe”. Sigur, mai semnează și “Anghel Serafim”, “Liviu Ciucă” și în multe alte feluri. Secția “Bălăceanca” a Interpolului are câteva numere de înregistrare pentru acest pacient național – 193.200.150.137; 193.200.150.152; 193.200.150.82; 193.200.150.125. Găsitorului – nema recompensă.

În ultimă instanță, moderatorii multor bloguri au fost obligați să-i arate cartonașul roșu. După ce anunță că se sinucide, revine mai plin de viață ca oricând.

Deși știe foarte bine motivele pentru care nu îi mai sunt acceptate comentariile pe blogul meu (și nu doar pe al meu), “Dl. Goe” mă întreabă de ce-l cenzurez.

Iată niște motive:

“Hai sssssiktir, coane Dorine.” ; “Coane Dorine mancați căcat…”; “Contez pe “logica” si pe “bunsimtul” din dotarea moderatorului care mananca cacat fara moderatie .“ ; “De unde deriva in deriva si genialitatea autorului vecina cu inflatia de idolatrie la retrieveri, ca catei. Ca s-a umplut lumea de  genii virtuale in pula mea.“

“Dl.Goe” este foarte mândru de organul său genital și se arată gata să-l parcheze în gurile celor care-l supără. Vă scutesc de detalii.

Dacă a fost eliminat de pe multe bloguri sau site-uri, “Dl. Goe” se bucură de atenție pe site-ul ÎLD.

Drept e, el scrie, el comentează ce a scris. Atât. Dar ÎLD și-a făcut din nou datoria de haită – i-a mai tras una lui DT.

182

Aya”, sistemul de semnalizare și turnătorul Paul Goma

Folosirea copiilor de mingi devine un sistem din ce în ce mai complex și mai diversificat. Nu doar că sărmanele accesorii ale mizeriei își fac treaba de a mânji cu noroi, dar sunt și mândre de ce fac. Se laudă cum își țin la curent mentorii, după principiul “Eu sunt Bibicul, nene Iancule… ” Iată un asemenea Bibic. Nume de cod – “Aya”:

Aya decembrie 14, 2010 la 9:03 am

Incercarea de a te legitima prin faptul ca ai scris pe blogul lui Dorin Tudoran (notoriu ca securist in cercurile scriitoricesti din Romania- si stiut pion otravit in diaspora, cu fals statut de dizident) nu te onoreaza.

Daca vrei, iti pot spune si cum s-a construit “dizidenta” lui Paul Goma (si care este adevarul despre cum a fost “expediat” in Occident). deocamdata, sa ramanem “pe plaiuri” romanesti.
Vrei sa stii de unde isi aduna Paul Goma “informatiile” pe care le asternea, in rapoarte de colaborator, catre “ofiterul” lui de la Secu?
Din casa Covaci (mai exact, apartinandu-i lui Aurel Covaci- in acea perioada, seful sectiei traduceri din Uniunea Scriitorilor- si Stelei Covaci). Acolo veneau multi scriitori- in general, indivizi apartinand cercurilor artistice. Stiuta fiind atitudinea acestora mai “relaxata”, Goma avea de unde sa stranga “date” cat sa umple cateva foi de hartie, pe post de raport.
Stiu asta de la personaje de a caror buna credinta nu ma pot indoi- si care, in epoca, numarandu-se printre vizitatorii casei Covaci, au fost “carne de raport securistic”, ca sa spun asa, pentru Paul Goma.”/../

“P.S.
Referitor la Vladimir Tismaneanu si de Dorin Tudoran, lucrurile sunt exact invers decat le prezinti.
Nu mitomanul Tudoran s-a “distantat” de Vladimir Tismaneanu- dar V.T. de el.

Daca nu stiai, afla ca, in momentul in care Tudoran “a fost teleportat (ca dizident, cum altfel?!?) dincolo de granita”, nu reusea sa patrunda in cercurile intelectuale si nici sa publice.
A ajuns la Vladimir Tismaneanu care, fiind de o buna credinta pe care nemernicul Tudoran nu o merita, i-a gasit o slujba la un ziar si l-a prezentat cercurilor in afara carora acesta nu putea exista, ca intelectual (ma rog, e un fel de a spune, intelectual).
Tot Vladimir Tismaneanu i l-a prezentat lui Jean Francois Revel (cu care se afla in relatii stranse). Revel l-a respins pe Tudoran dupa cateva intalniri (ceea ce nu este de mirare, data fiind diferenta cosmica de nivel intelectual si cultural intre cei doi).

Drept “multumire”, Tudoran a scris niste mizerii (e drept, a incercat sa le mascheze in subtext) despre Vladimir Tismaneanu (initial, in Jurnalul national) incepand cu 2006 (mai exact, dupa ce a ajuns presedintele Comisiei care a redactat Raportul).

Ca sa fie clar tot adevarul: eu i-am semnalat lui Vladimir Tismaneanu acele mizerii incoerente scrise de Dorin Tudoran, din care razbatea ura.”

*

Este foarte clar cine, când și ce îi “semnalează” dlui Tismăneanu. “Network”  în extindere și consolidare.

Mai puțin clar este cum de nu-i “semnalează” dl Tismăneanu semnalizatoarei “Aya” că tot ce spune este o minciună, de la cap la coadă? Cum de nu-i atrage atenția că în mai multe rânduri, Domnia Sa, dl Tismăneanu, a menționat prietenia care m-a legat de J-F. Revel?

Știu că logica este disprețuită în aceste selecte comunități “epistemice”, totuși, dacă dl Paul Goma și eu suntem cunoscuți ca oameni ai Securității infiltrați în diaspora, cum s-ar explica următoarea mărturisire a dlui professor Tismăneanu dintr-un interviu foarte interesant (aici) în legătură cu momentul în care a fost numit Președinte al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România:

“Am regretat că Dorin Tudoran nu a acceptat invitaţia mea de a face parte din Comisia Prezidenţială pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România; a fost decizia lui, o respect, nu o comentez. Eu personal l-am invitat, a fost poate primul telefon pe care l-am dat. Primele telefoane pe care le-am dat, după ce am fost însărcinat cu formarea acestei comisii, au fost către Dorin Tudoran, în străinătate şi Horia Roman Patapievici, în România. L-am căutat şi pe domnul Paul Goma, dar aceasta este o altă istorie.”

Cum adică, primul telefon pe care l-a dat a fost tocmai unui agent cunoscut al Securității? După care a urmat un alt telefon dat altui informator al Securității, Paul Goma?

Cum de i s-a încredințat conducerea acelei Comisii, când nu știa nici măcar adevăruri elementare pe care le știe, de mult și pe de rost, “semnalizatoarea” “Aya”?

Nebănuite  sunt căile Domnului! Nici măcar ele nu merg tot timpul în linie dreaptă

V-ați plictisit? Și eu. Doar o geană de răbdare, și am terminat.

dt_signature2-e1270748737227[1]

0

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in