OPORTUNISM. GARAGARĂ. ESCROCHERIE. (III)

Copiii de mingi

Domnul Vladimir Tismăneanu dispune de o curte ambulantă, un fel de argați cu putirințe diferite, dar scăldați într-un numitor comun – servilismul. Pentru acești reprezentați ai narco-publicisticii, servitutea a devenit cocaina zilnică.

centaurul

Cum în 2009 dl Tismăneanu nega sforăriile la care a participat pentru îndepărtarea dlui Marius Oprea din fruntea IICCR, am reprodus o stenogramă doveditoare. Pentru că evidențele nu puteau fi negate, tânărul Mihail Neamțu și-a asumat sarcina de gașcă de a deraia discuția.

Răsplata pentru asemenea servicii și numeroase “eroisme” ideologice? Un post de șefuleț în noua organigramă.

Pentru viitorul președinte de Nouă Republică întrebarea nu era dacă niște intelectuali se mai pot numi democrați, când practică asemenea matrapazlâcuri, ci de unde are Dorin Tudoran un document de circuit intern al Administrației Prezidențiale? Cum de citează dintr-un document ilegal însușit etc?

”Resentimentar” cum sunt, n-am vrut să-i răspund preferând să-l trimit să mai culeagă niște coji de semințe scuipate de mentorii săi. Oricum, documentul nu-mi fusese pus la dispoziție, cum pe nedrept fusese acuzat, de dl Marius Oprea, și nici nu purta însemnele de “strict confidențial”, “strict secret”. Există dintotdeauna și complotiști care practică trădarea, așa, ca să-și țină deschise “toate oportunitățile”.

E păcat că un om care știe atâta carte cât știe dl Neamțu folosește această avere în chip necugetat. Dar este și mai rău, când sfertodocți mânați de ambiții care le depășesc putirința se amestecă în lucruri pentru care nu au nici pregătirea necesară, nici pudoarea de a fi mai discreți în profesarea prostiei și mai precauți în sfidarea adevărului.

Un asemenea grup de gherilă îl constituie unii dintre cei aliniați… În Linie Dreaptă. Citind profesiunea lor de credință și justificarea lor de a fi de Dreapta, n-ar trebui să mergi mai departe în răsfoirea paginilor acestui site. Dacă este dreptul lor să se simtă de Dreapta, ar fi și dreptul Dreptei românești să le spună că nu are nevoie de impostori.

De ce sunt cei de la În Linie Dreaptă de Dreapta?

Pentru a conduce bătălia împotriva Stângii.

Foarte bine.

Și ce face Stânga asta?

Iată:

“De sute de ani, Stânga politică se află în război total cu natura umană, luptând pentru a schimba în mod fundamental societatea şi omul, spre a înlocui lumea “defectă” în care trăim cu una “perfectă” populată de oameni “noi”, în care să nu mai existe diferenţe şi totul să fie de aceeaşi valoare.”

Punct ochit, punct lovit.

Totuși, tot de Stânga a fost și Tommaso Campanella căruia nu i-a reuşit nici Noua Ordine, nici Omul Nou (La Città del Sole)?

Tot de Stânga au fost și scriitorii creștini Johann Valentine Andrae (Christianopolis) și Samuel Gott (Nova Solyma)?

Tot niște netrebnici de Stânga au fost și Platon (Republica), Thomas More (Utopia), Francis Bacon (New Atlantis) și James Harrington (Common-Wealth of Oceana)?

Și duelul  satiră vs. satiră  — Sir Edward Bulwer-Lytton (The Coming Race) vs. Samuel Butler (Erewhon) — tot opera unor agenți ai Stângii a fost?

Te pomenești că Jonathan Swift (Gulliver’s Travels) este un fel de utopist socialist de felul unor William Morris (News from Nowhere), Edward Bellamy (Looking Backwards) ori H.G. Wells (A Modern Utopia).

Mergând pe “firul gândirii” (celor de la) În Linie Dreaptă putem ajunge la concluzia că toți autorii preocupați, într-un fel ori altul, de utopii, omul nou, noua ordine, nouă formă de guvernământ, stat (mai) drept, om (mai) drept etc. au fost niște periculoși agenți ai Stângii.

Riscând să fiu considerat un om de Stânga, consider că Dreapta celor aliniați în această… linie Maginot a prostiei este strâmbă rău de tot.

Desen & Copyright 2013 - DION

Ce știu cei aliniați… În Linie Dreaptă, lucruri fundamentale care scapă atenției celorlalți muritori?

Multe. Foarte multe.

Iată:

Fără să ştim, suntem actorii şi martorii unui conflict care durează de secole. O formidabilă luptă de idei se desfăşoara în faţa noastră şi de cele mai multe ori nu suntem conştienţi de ea. Această stare de vulnerabilitate trebuie să înceteze, altfel vom cădea victime ale unei înfruntări pe care nu am început-o, dar care ne afectează în mod real, în fiecare moment al vieţii.”

 …înfruntare pe care nu am început-o, dar care ne afectează în fiecare moment al vieții?!?

Tare de tot. Năpraznic. Nae Cațavencu stă În Linie Dreaptă să-și achite cotizația.

Ce a împiedicat Stânga, să distrugă totul? Ce a stat în calea acestui tăvălug — până să apară cruciații de la În Linie Dreaptă – spre a stopa planurile lui monstruoase?

Iată:

În calea ideologilor nu s-a aflat decât Tradiţia. Alcătuită din tot ceea ce ne leagă în mod fericit de strămoşii noştri, susţinută de Adevăr, Bine şi Frumos, ea a fost un obstacol extraordinar în calea „progresului” gândit de intelighenţia de stânga şi atâta vreme cât vechile loialităţi au mai stat în picioare, societatea nouă şi Omul Nou au fost obiective imposibil de îndeplinit.

Până la intrarea în acțiune a vigilenților (era sa scriu “vigilantes”) de la În Linie Dreaptă ce a subminat șansele Stângii?

Iată:

“Stângiştii şi-au găsit naşul, chiar dacă nu realizează încă. Alianţa dintre Stânga şi islamişti este una de conjunctură, dar lumea islamică a înţeles ceea ce ideologii nu au putut cuprinde: ‘o mare civilizaţie nu este cucerită din afară până ce nu se distruge singură din interior’ (Will Durant). Bisericile părăsite şi şcolile tot mai goale ale Europei sunt simboluri ale unei civilizaţii muribunde care îşi trăieşte ultimele zile. Undeva, la marginea ei, barbarii pregătesc asaltul.“

Și tocmai cu barbarii aceștia – lumea islamică – sunt gata să dea piept viforoșii cruciați de la În Linie Dreaptă.

Cinste lor! Succes în ramură!

Până una alta, ca să mai dobândească niscaiva experiență de luptă, se antrenează mușcând de fund oameni puși de mentorii lor pe liste de “indezirabili”.

Revista ”22”  sponsorizează moral acest cuib de năuci, incluzându-l pe blogroll-ul ei. Oare de ce?

Profesorul Tismăneanu se folosește de serviciile acestor ”democrați” de toată jena și le promoveză “capodoperele”? Oare de ce?

Ca om de centru-dreapta, îi pot asigura pe sfertodocții extrem de agresiv aliniați… În Linie Dreaptă că nu orice trestie este gânditoare.

Iată și o recomandare pentru acești rinocerași în spielhossen:

Copilași ai parșiveniei tuturor, apucați-vă de o treabă manuală, cum ar fi traforajul, fiindcă vecinătatea cărților și conceptelor vă dă friguri palustre. Bâțâiți prea tare, ca să se înțeleagă ce bolborosiți.

Dar, ca să nu fiu cumva responsabil de o eventuală sinucidere în grup, promit să-i mai țin în atenția dumneavoastră preț de un episod, două.

După ce ați avut parte de câteva eșantioane din poziționarea “filozofică” a contondentului grup de divertisment și de o felie, două din strălucita lui platformă-program, este instructiv să-i vedeți “la lucru” pe câțiva dintre membrii grupului.

Foarte recent, fostul premier Emil Boc declara: “Timpul curge în defavoarea dreptei.”

I se poate răspunde:  E și mai grav – curge În Linie Dreaptă.

dt_signature2-e1270748737227[1]

0

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in