Obiectul zburător cel mai neidentificat (încă): Dacia Felics

 

Copertă & Copyright 2013 - ION BARBU

Premierul Victor Ponta declară:

M-am uitat cu ochii unui jurist şi cred că decizia judecătorului de la tribunal a fost o decizie greşită. Ar trebui CSM-ul, cine se ocupă, să vadă de ce a dat acea decizie. Cât timp Voiculesu nu e senator, se judecă la instanţa obişnuită. Când devine senator, merge la Curtea Supremă. (…) Vă spun opinia mea ca jurist, pe procedură: competenţa după persoană este apreciată de judecător. Eşti senator, te duci la Curtea Supremă. Nu eşti senator, rămâi la tribunal. Nu poţi să fii şi senator şi nesenator. Dan Voiculescu nu e senator.”

Interesant. Chiar foarte interesant.

Totuși, cum USL se pregătește să modifice Constituția și alte legi, nu s-ar cuveni să fie precizat pe undeva și termenul în care un ales al poporului trebuie să depună jurământul și să înceapă să lucreze pentru popor ori să dea înapoi ce e al poporului – votul? Nu de alta, dar în vreme ce nu are timp să-și intre-n pâinea parlamentară, dl Voiculescu pare-se că prizează din celebrul tort de ciocolată la Café Sacher din Viena.

Ca să facă și mișcare, atât de necesară mai ales celor bolnăviori ori doar convalescenți, și-a luat cu el și cei doi nepoți electronici preferați, dnii Mircea Badea și Mihai Gâdea, pentru a trage cu ei lungi partide de Lapte gros în parcul Prater.

Gândidu-ne la numărul (mereu în creștere) de aleși ai poporului aflați în colimatorul Justiției românești cu geometrie atât de variabilă, ar trebui ca la următoarele alegeri parlamentare numărul candidaților la Penal, dar condamnați la Parlament, să fie ridicat la 2.000.

În vreme ce 200  își vor depune jurământul și se vor apuca de muncă, 1.800 nu-și vor depune jurmământul și vor încinge lungi partide de dans (de la Macarena în sus și în jos) la Ibiza, St. Moritz, St. Tropez, Sharm El Sheikh etc.

Premierul Victor Ponta este creditat și cu următoarea afirmație:

“Eu nu prea am treabă cu Dan Voiculescu, eu discut cu Daniel Constantin. Povestea asta cu Voiculescu, care mă duce pe mine şi pe Antonescu de mână, e ridicolă”.

Mă bucur să aflu că dl Ponta nu are nevoie de dl Voiculescu pentru a traversa strada pe trecerile de pietoni. E o veste foarte bună. Numai că, mai ales în România, nicio veste bună nu vine fără una proastă. Și vestea foarte proastă pentru dl Ponta este că, deși Domnia sa nu are treabă cu dl Voiculescu, dl Voiculescu are foarte multă treabă cu și pentru dl Ponta. Fiindcă dl Voiculescu face gargară de trei ori pe zi cu apa de gură “Dacă voi nu mă vreți, eu vă cam vreau!” Gâl… Gâl… Gâl…

Și, dacă dl Ponta nu înțelege apropoul, dl Voiculescu îi scoate iar în față pe dnii Badea și Gâdea, cum a făcut-o când cu încercarea dlui Ponta de a coopta la guvernare UDMR, o bagă pe teren și pe dna  Dana Grecu, această Oriana Fallaci a românilor săraci cu duhul, dar bogați cu vrerea și părerea, și dl Ponta s-ar putea s-o bage pe mânecă, deși eu sper că nu.

În sfârșit, unde dl Ponta se înșală, mie-n-sută, este că dl Voiculescu nu poate să fie și senator, și nesenator. Ba, poate. Chiar asta și este – senator de drept și de stat într-o rână.

Dacă este adevărat că două obiecte nu pot ocupa, simultan, același loc în spațiu, această lege nu este valabilă și în cazul OZN-urilor. Or, dl Dan Voiculescu nu este un obiect. Dl Voiculescu este obiectul zburător cel mai neidentificat (încă) al spațiului – cosmic, vilain, intravilain și extravilain – românesc

Dacia Felics!

 

 

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist