O sugestie: cum poate fi rezolvat Cazu’ cu macazu’

 

Desen & Copyright 2013 - ION BARBU

Se pare că până și dl Dan Voiculescu are dreptate. Ba ca senator, ba ca simplu bunic, Domnia sa se tot pune la dispoziția Justiției, dar aceasta, oarbă cum e, nu-l vede, nu vrea să știe de el.

Cazul dlui Voiculescu a fost, din nou, mutat de la o curte la alta și mă întreb ce mai poate face dl Voiculescu pentru ca eforturile Domniei sale de a fi judecat să fie, în sfârșit, onorate de vreo onorată instanță.

Procurorul Marius Iacob, cunoscut din cazul Elodia, declară “Jurnalului Național” că: ”…însă în fiecare zi am crezut că pot găsi acest cadavru. Pentru că, repet, aveam suficiente date şi elemente care m-au făcut să cred că există un cadavru. Faptul că nu l-am găsit, nu înseamnă că el nu există.”

Nici Atlantida nu a fost descoperită – sau, dimpotrivă, continuă să fie descoperită în prea multe locuri –, dar asta nu înseamnă că nu a existat.

Încornoratul domn Cristian Cioacă, cel acuzat de uciderea soției infidele, declară, cu toată fermitatea, că Elodia trăiește. Dacă trăiește cu un viu sau cu un neviu, dl Cioacă nu vrea  să precizeze, înainte de a avea o discuție finală cu dl Marius Iacob, dar nu una ca de la procuror la acuzat, ci una ca de la bărbat la bărbat.

“Jurnalul Național” se întreabă de unde toată confuzia asta, când ei au dovedit vinovăția dlui Cioacă încă din vara lui 2008, iar noi ne aflăm, hăt departe!, în iarna lui 2013.

Pe cale de consecință, sugerez mutarea “Cazului Voiculescu” în competența judecătorească a “Jurnalului Național”, firește nu înainte ca prietenul meu, dl Marius Tucă, să fie înlocuit cu domnul avocat Sergiu Andon, prietenul statului de drept.

 

Desen & Copyright 2013 - DION

Expunere de motive:

Dacă, în lipsa cadavrului Elodiei, ziarul a dovedit, încă din anul 2008, vinovăția dlui Cristian Cioacă, cum ar putea “Jurnalul Național” să nu dovedească nevinovăția dlui Dan Voiculescu, care este printe noi – viu, nevătămat și pus pe suspendarea președintelui Traian Băsescu?

De când a devenit un cadavru nedescoperit o probă mai puternică decât un om viu, fie el în ipostază de senator, fie el în ipostază de bunic și Moș Crăciun?

În cazul foarte puțin probabil în care nici “Jurnalul Național” nu va rezolva “Cazul Voiculescu”, înseamnă că dl Mircea Badea are dreptate când susține că nu există un “Caz Voiculescu”, că totul e o făcătură a “băsiștilor”.

În acest caz, spre a da un exemplu subalternului său, dl Dan Voiculescu ar trebui să fie chiar și mai radical decât dl Mircea Badea și să accepte că dl Dan Voiculescu nu există. Și ce nu există, nu poate fi judecat. Și cu asta, basta.

Știu, ar fi un efort uriaș din partea dlui Voiculescu să nu existe, dar el, efortul, trebuie făcut de dragul Justiției, fiindcă Justiția nu face nimic de dragul ei ori al nostru decât o data la cinci ani bisecți.

Are și răbdarea dlui Voiculescu o limită!

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist