O nație modificată mediatic – românii

Photo-blog-71-150x1501Dacă ridicolul ar ucide, partidele politice din România ar dispărea din lipsă de membri. Sau cel puțin din lipsă de conducători. Tot un drac, fiindcă în aceste gropi de gunoi — partidele politice — nu contează decât conducătorii. Restul e figurație purtătoare a pestilenței “de la centru”.

Dacă din vorbirea politicienilor români s-ar elimina – prin lege organică, fiindcă în România nu se respectă niciun gentlemen’s agreement – un număr de cuvinte, câteva lozinci și un pumn de propoziții, toți acești papagali modificați genetic ar rămâne muți.

E de imaginat ciocănitoarea Udrea ciocănind la poalele stejarului politic al națiunii cu un cioc privat de muniție ca “Demisia!”, “Pușcăria!”, “Plângere la DNA!”, “Trădarea intereselor naționale!”, “Corupție!”, Gala Bute/Nu mai pute!”? Cât de mic ar deveni oare  într-un asemenea caz partiduțul, care și așa încape într-o poșețică Vuitton, primit cadou de la Traian Băsescu?

Vi-l puteți imagina pe Călin Popescu-Tăriceanu – singurul președinte de Senat despre care nu se știe exact în ce partid parlamentar face parte – fără  “Demisia!”, “Pușcăria!”, Plângere la DNA!”, “Trădarea intereselor naționale!”, “Corupție!”, “Liberali ai lui Ion Brătianu și Petre Roman, uniți-mă!“? Redus la muțenie, câte zile s-ar putea plimba acest etern fotomodel cu motocicleta pe culoarele Parlamentului?

Ce-ar însemna Victor Ponta fără acces la “Demisia!”, “Pușcăria!”, “Plângere la DNA”, “Trădarea intereselor naționale!”, “Corupție!”, “Nu mă lasă la Bruxelles!”? Totuși, câte teze de doctorat poate să învețe pe de rost acest Pico della Mirandola până să o uite pe a sa? Câte partide de baschet – unu vs. unu – ar putea organiza cu marele Ghiță Mureșan acest Titulescu de buzunar?

Ce fel de Văran al tuturor văranilor mediatici și subterani ar mai fi Dan Voiculescu, fără dreptul de a face gargară de 15 ori pe zi cu “Demisia!”, “Suspendarea!”, “Pușcăria!”, “Trădarea intereselor naționale!”, “Corupție!”, “Mafia DNA!“, “Telepatia ucide România!”, “Să vină CEDO!”, “Justiția aservită lui Băsescu!”?

05.28

Și ce fel de comandant de luntre transpartinică ar mai fi Traian Băsescu, fără dreptul de a plânge – ”Dragă Stolo…” -, lipsit de imunitate, când spune ”N-am știut, dar am știut”, privat de acces la ”Vă asigur că” și cu interdicție la ”Paule, pentru mine tu ești regele, nu trădătorul ăla de Mihai! Ești cel mai tare, din parcare, Paule. Crede-mă!? Ce s-ar alege de el și de moștenirea lui geostrategică, dacă n-ar mai putea face cu ochiul semn că ”Dacă tot e s-o sugem, măcar s-o sugem pe a americanilor, că e mai lungă și mai groasă!

Sunt primul care se opune obstrucționării discursului politic prin metode inumane, precum cele sugerate mai sus. Căci, pusă în aplicare, o asemenea cenzurare a dreptului papagalilor modificați genetic de a se da vulturi naționali ar pune țara – cel puțin din punct de vedere mediatic – pe butuci.

Cui ar mai putea adresa membrii Academiei Bercea, Cioabă, Didițel-Spoitoru & Ăilalți Iulieni dorința împărătească ”Mânca-ți-aș p… ta.” și cine le-ar mai putea acorda OK-ul republican ”Mânca-mi-ai p… mea.”?

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in