Netflix dă cu flit

Mai întâi și-a asigurat, printr-un contract de zeci de milioane de dolari, serviciile cunoscuților producători de pelicule politice Michelle & Barack Obama. Fostul cuplu prezidențial va scrie scenarii, va regiza și va interpreta roluri pe care le știe pe dinafară din scenariile, filmele și rolurile pe care le-a tot interpretat, pe seama Americii. Debutul va fi probabil tragicomedia, vânjos politizată, Obama, No Drama. (AICI)

Un ald doilea contract i-a fost propus dnei Elena Udrea (apud Elena Udrea, AICI), fost ministru și alte foste chestii, actualmente multimilionară refugiată politic taman în Costa Rica. După ce Statul de Drept de la București, care a hăituit-o pe nedrept, o va declara mai Albă ca Zăpada, dna Udrea ar putea lansa primul episod al serialului de autor De la Doi Cocoși la Golden Blitz  – Viața mea de refugiată în politică.

Dacă duetul Michelle & Barack are foarte mare noroc pentru că piața americană de Garbage in, Garbage Out este din ce în ce mai flămândă, dna Udrea are noroc că Harvey Weinstein nu mai poate face tot ce-i trece prin cap (AICI), altfel Dumnezeu știe ce alte alea i s-ar fi putut propune, ba chiar și întâmpla, scenaristei, regizoarei și interpretei Turismului și Dezvoltării românești. Bănuiala mea este că, după ce va fi absolvită de tot ce nu a făcut, dna Udrea va stârni și interesul celor de la Cinecitta.

Netflixiști și refugiați politici, țineți-vă după mine, că oameni vă fac!

În timpul acesta, dl Traian Băsescu, fost ”președinte pentru alte coordonate istorice”, aflând deja că dnei Udrea i se va reîntoarce medalia Basma Curată în grad de Cavaler, a anunțat (AICI) că, după încheierea actualului mandat parlamentar, se va retrage din politică. Știind cum s-a ținut de promisiunea că, după ce va pleca de la Cotroceni, va renunța să mai cultive coceni politici, un contract de la Netflix n-ar trebui să surprindă pe nimeni.

Deocamdată, rămas fără grup parlamentar (AICI) prin fuga altor refugiați politici din partidul fondat de refugiata-fondatoare Elena Udrea, dl Băsescu trebuie să spere că, după ce va fi exonerată de tot și de toate (mai ales grație efortului său supraomernesc), dna Udrea se va re-refugia cvasipolitic, părăsind Costa Rica pentru Costa Brava, adică la o coastă mai aproape de România adamescă.

Costă și politica ceva. Mai puțin pe cei care o practică, și mult mai mult pe cei pe spezele cărora este practicată. Până una, alta, cinefilii fascinați de dramolete politico-financiare pot murmura șlagărul ”Netflix nu te pot uita,/Netflix, tu ești viața mea!”

 

 

 

1+

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist