Mitraliera model “Freedom of Speech”

Ce îmi place la Partidul Democrat din Statele Unite este pasiunea unora dintre membrii și susținătorii lui pentru dialog. Mai ales pentru dialogul apăsat, bine simțit, pe care îl uiți cu greu – Freedom of Speech!

După alegeri, neconvenindu-le rezultatul, au blocat traficul, au spart vitrinele magazinelor, au incendiat automobile, au aruncat în polițiști cu pietre, coșuri de gunoi și tot ce le venea la îndemână, au dat foc steagului american și, făcând pe pompierii, unii dintre ei au urinat pe steag – Freedom of Speech!

La șase luni după terminarea alegerilor, o comediană democrată de trei lulele pozează ținând în mână scăfârlia însângerată a “decapitatului” președinte Trump, care a promis decapitarea nucleului terorist ISIS. În pofida dezgustului cvasigeneral, saltimbanci democrați o sprijină – Freedom of Speech!

La New York, în Central Park, se joacă un Julius Ceasar “adus la zi” — spre deliciul elitelor culturale democrate — prin asasinarea dictatorului ne-shakespearian Donald Trump – Freedom of Speech! 

În universități ajunse prizoniere ale stângii în ofensivă nu doar teoretică, intrarea la conferințe prezentate de vorbitori republicani este blocată de pichete îndopate cu anabolizante ideologice.  În schimb, sunt salutate cu ovații, aparițiile unor edecuri comuniste sau/și membri ai ”Panterelor negre” – Freedom of Speech!

Miercuri, 14 iunie, un susținător fanatic al socialistului Bernie Sanders a deschis focul asupra unui grup de congresmeni republicani care se antrenau pentru așteptatul 2017 Congressional Baseball Game. Nu înainte de a se asigura că pe teren se aflau doar membri ai echipei republicanilor. Asasin foarte selectiv – Freedom of Speech!

Pe Facebook, James T. Hodgkinson era membru al grupului “Liberal Democratic Socialist Party”. Dar era membru și al altor două grupuri de o gingășie previstitoare de acte criminale – “I Hate Donald Trump” și “Terminate The Republican Party.” – Freedom of Speech!

Desen & © - DION
Desen & © – DION

De aproape șase luni, liderii democrați din Congres își investesc mai toată energia și mai tot timpul într-un singur proiect: punerea sub acuzare a președintelui Trump. Că au ori ba dovezi peremptorii necesare unei puneri sub acuzare, nu contează. Ce contează este principiul ”Întâi condamnăm, apoi găsim noi dovezi.”  Ba că “potential collusion” cu Moscova, ba că “potential obstruction of justice”, ba că ia să vedem ce afaceri derulează ginerele președintelei etc. În fiecare zi, încă o abordare. Dacă o pistă se dovedește moartă, deschidem o alta; ceva, ceva trebuie să găsim noi undeva, nu? – Freedom of Speech!

Ordinul dat de fostul ministru de Justiție, Loretta Lynch, fostului Director FBI, James Comey, de a schimba încadrarea demersurilor FBI în legătură cu Hillary Clinton de la “investigation” la “matter” nu reprezintă pentru democrați “obstruction of justice”.  Cum nici întâlnirea, între patru ochi, dintre Bill Clinton și Loretta Lynch în mijlocul anchetei (scuzați-mă, în timpul “chestiei”) nu constituie pentru democrați “potential obstruction of justice” – Freedom of Speech!

Miercuri, 14 iunie, după transformarea unui teren de baseball în poligon de tir cu ținte umane, republicanul Paul Ryan (House Speaker) a spus, printre altele, “An attack on one of us is an attack on all of us.” Toată sala în picioare, aplauze – Freedom of Speech!

Tot miercuri, 14 iunie,  guvernatorul statului Virginia, locul tentativei de asasinat, Terry McAuliffe, a declarat că “there are too many guns on the street.” – Freedom of Speech!

Adevărat. Există însă și prea mulți politicieni democrați — și nu doar pe stradă — ale căror acțiuni și afirmații se pot transforma în din ce în ce mai multe arme de foc intrate pe mâna unor descreierați – Freedom of Speech!

cd63d6b97513bb8a0674f4c8649fc47e

Nu este absurd și prea costisitor să împingi țara spre un război civil pentru că Hillary Clinton nu a câștigat alegerile? Să fii Hillary Clinton și să o ții langa cu ”Putin mi-a furat alegerile!” este lamentabil. Cum lamentabilă a fost și campania candidatei Hillary Clinton – Freedom of Speech!

Fostul Vicepreședinte Joe Biden a mărturisit de curând: “I knew a month before Election Day that Hillary would lose key battleground states.” Nu m-aș mira ca în viitoarea sa carte de memorii, Hillary Clinton să facă lumină definitivă și în această chestiune: “Prietenul meu Joe Biden a fost, de fapt, agentul lui Putin.” – Freedom of Speech!

O sugestie pentru Clanul Clinton: data viitoare încercați cu candidata Monica Lewinski. Poate aveți mai multe șanse. A rămas cu mult mai credibilă decât voi, în pofida eforturilor de a o decredibiliza prin munca unor “fixer”-i foarte scumpi – Freedom of Speech!

După cum merg lucrurile, dacă în 2020 republicanii pierd Casa Albă, în mod sigur de vină va fi tot Vladimir Putin, iar perdanții își vor incita suporterii să pună mâna pe “Freedom of Speech” și să-și bage adversarii politici în spitale și, de ce nu, în cimitire.

Ieri seară, democrații au câștigat lejer (11 – 2) Congressional Basebal Game, dar au înmânat trofeul colegilor republicani spre a-l pune în camera de spital unde Steve Scalise se află în continuare în stare critică. Cum critică (și rușinoasă) este și starea în care a ajuns “dialogul politic” dintre democrați și republicani.

Ascensiunea unei extreme stângi sanguinare nu e cu nimic mai bună decât atracția pentru bolboroselile unei extreme drepte justițiare. Or, în acest moment, centrul decent-politic american riscă să fie strivit sub presiunea acestor două plăci tectonice irațional-devastatoare.

P.S. Nu puteau lipsi lacrimile de crocodil ale propagandiștilor democrați din presă și invocarea tocmai de către ei a timpurilor bune, când rațiunea cântărește mai mult decât patimile iraționale. Unul dintre cei care au contribuit substanțial la isterizarea discursului public, Dana Milibank, semnează ieri un text de mare ipocrizie în The Washington Post. Finalul este apoteotic și uită, firește, că “gloanțele unui nebun” au fost pregătite și de prea multe “gloanțe” de presă – “There is something magical about the national pastime uniting our leaders — and something tragic that it takes the bullets of a madman to remind them that their opponents aren’t their enemies.”

Give me a break, Dana Milibank!

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

0

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in