Ma’am, The Floor Is All Yours. Strict interzis pudibonzilor!

Vin alegeri parlamentare. Se fac, se refac și se desfac vechi și mai noi alianțe.

Se formează, se deformează și se reformează blocuri politice noi & vechi.

Alde Tăriceanu are ALDE. Alde alții au partidul lor.

Nimeni nu mai crede în doctorate, de când despre teza de doctorat a dnei Kövesi întrebarea pare a nu mai fi “Cine i-a scris-o?” ci “ Cine i-a citit-o?

Părinții nu-și mai lasă copiii vaccinați, convinși că reeditarea discursurilor lui Petrache Lupu le va ocroti pruncuții și de poliomelită, și de alte revizionisme.

După ce au aflat că parlamentarul Ghiță Sebastian are camere de luat vederi până și în viile personale, românii refuză să mai bea un pahar de vin autohton – se bea numai Beaujolais Nouveau.

Pupinii profesioniști par în degringoladă: foștii lor idoli le-au întors spatele, nu și dosul, așa că s-au trezit lipsiți de obiectul muncii.

Există și vești bune.

Literar vorbind, din cea mai recentă nobeliadă am ieșit cu bine, în ciuda unor julituri, care se vor vindeca până în octombrie viitor, când iarăși în paharul nostru cu apă se va produce un nou tsunami.

Există și o forță parapolitică și extraparlamentară care știe ce vrea, are o strategie bine pusă la punct (și din punct de vedere tactic) și dovedește consecvență.

Nu își propune să intre în Parlament, până acesta nu devine unicameral și nu schimbă paturile, saltelele și pupitrele pe care aleșii poporului dorm cu cartelele electronice în gură.

Ascultând-o pe purtătoarea de cuvânt a formațiunii, e greu să spui că nu mai există nicio speranță.

Există. Totul e să știi unde să o cauți.

Ma’am, the floor is all yours:

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in