Luxul indiferenţei

Dezolat să văd ce comentarii stârneşte greva foamei la care apelase Teodor Mărieş anul trecut, în ziua de 9 septembrie 2009 am închis blogul dorin_tudoran@commonsense.now

După mai bine de patru luni de atunci, în ziua de 18 ianuarie 2010, am participat la o conferinţă de presă organizată la Bucureşti de Asociaţia ”21 Decembrie 1989” şi moderată de  Doina Jela. A fost un gest de necesară solidaritate cu Teodor Mărieş, aflat din nou în greva foamei.

Totuşi, alături de Gabriel Andreescu, Sorin Ilieşiu, Nicolae Prelipceanu şi Varujan Vosganian, am încercat să-l conving pe Teodor Mărieş să renunţe la supliciul pe care şi-l autoadministrează, gândindu-mă că într-o democraţie s-ar putea găsi alte forme de a sluji cauza pe care o apără şi pentru care puţini dintre noi par a mai fi dispuşi să lupte.

După ce am citit articolul extraordinar publicat în România liberă de Nicolae Prelipceanu, S-a scumpit şi adevărul, din 26 ianuarie (http://www.romanialibera.ro/opinii-comentarii/a175606-s-a-scumpit-si-adevarul.html), am hotărât că sila pentru comentarii imbecile nu trebuie să cântărească mai greu decât obligaţia de a vorbi.

Cum nu mi-am permis mai niciodată luxul indiferenţei, de ce aş continua să caut tocmai acum un confort şi aşa iluzoriu?

Deschid seria de comentarii postate pe acestă nouă parcelă de văzduh cu un articol publicat la sfârşitul anului trecut în Dilema Veche, text ce poate explica titlul acestui blog – CERTOCRAŢIA.

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in