Luna de fiere: mancurtizare și manciurizare

Prima lună de după o căsătorie este numită  “luna de miere”.  Prima lună a unei coabitari politice  poate fi transformată într-o “lună de fiere”.  Ce are de câștigat din asta o țară, sau măcar turismul, e greu de priceput.

Afișându-și, cândva, cu ostentație  prietenia cu profesorul Andrei Marga, astăzi, din stupide motive politice, unii sunt gata să-l acuze pe ministrul de externe de orice. Petrecerile date cândva în Washington în cinstea lui Andrei Marga s-au transformat în invitații nu tocmai subtile la sinucidere transmise aceluiași Andrei Marga.

 

Copertă & Copyright 2012 - ION BARBU

Iată la lucru și un aruncător profesionist de zoaie: ”a profitat de un scandal sexual la vârf, între activiști UASCR, și a luat-o de nevastă pe nepoata nomenclaturistului Ion Ursu, iubitul Elenei Ceaușescu.“  Suntem invitați să citim continuarea în numărul “de mâine”. De ce?

Între două cicluri electorale se lucrează în forță la mancurtizarea electoratului. La debutul unui ciclu electoral se fac ultimele retușuri la portretele candidaților manciurieni. Cine și când trebuie distrus cu orice chip e doar o chestiune de detaliu.

Ce noroc că azi ziarele au și ediție ”de print”, pentru timpul zilei, și ediție ”online”, ”de la miezul nopții”.

Noaptea din noi n-are odihnă; nici ziua, nici noaptea!

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist