La Gard vs. La Harvard

12.06Dna Ioana Petrescu, propusă de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Finanțelor Publice, are multe defecte.

Cel mai însemnat – îi este necunoscută țaței de presă Dana Grecu și invitaților ei la lungi partide de trăncăneală.

“Cum o cheamă, ca să nu greșesc?…”, întreabă și face cu ochiul această La Gard (dar nu Christine) a Antenei 3.

“Ioana Petrescu”, răspunde amuzat și rechinul din jurul presei, Bogdan Chireac.

“Cică a fost la Harvard”, spune și mai amuzată La Gard.

Bun prilej pentru prea-cinstitul Chireac să-i informeze pe telespectatori că nimeni nu trebuie să cadă pe spate de chestiile astea cu Harvard-ul.

Există acolo cursuri de o săptămână. Chiar și duduia La Gard s-ar putea duce, dacă n-ar fi atât de ocupată cu prezentarea realităților românești, precizează Chireac.

Te duci acolo și după o săptămână ai țidulă. Și-apoi, pune punctul pe “i” Chireac, doamna aceasta nu este profesoară la Harvard. Este doar masterandă.

Invitații se amuză copios, telespecatorii – și ei.  Nu contează că Bogdan Chireac minte de îngheață ecranul televizorului.

02.23

Dna Ioana Petrescu a terminat, în 2003, Wellesley College (summa cum laude); are un masterat (2007) și un doctorat (2008) în economie, luate la Harvard. Alte informații în CV-ul care poate fi descărcat aici și aici.

Nu o cunosc. Nu știu dacă desemnarea Domniei sale pentru portofoliul Finanțelor Publice este o idee bună sau cea mai potrivită dintre soluțiile pe care le avea la îndemână dl Victor Ponta.

Știu însă că un masterat și un doctorat luate la una dintre cele mai prestigioase universități ale lumii constituie o crimă de lesmajestate adusă încoronaților mahalalei de presă românești.

Apoi ne mirăm că din ce în ce mai mulți tineri hotărăsc să plece definitiv din România sau că marea majoritate a celor ajunși la studii în Occindent nu vor să se mai întoarcă în România.

O anomalie în normalitatea românească, dna Ioana Petrescu (34 de ani), trebuie negreșit pedepsită.

După La Gard, Chireac, Radu Tudor și alți invitați “de prestigiu”, își ascut caninii și bricegele alde Badea, Gâdea și Ursu.

Ori  Ioana Petrescu l-a supărat rău pe “Domn profesor” Dan Voiculescu-Deveselu, ori acesta a devenit la Antena 3 un fel de Viktor Ianukovici.

dt_signature2-e1270748737227[1]

0

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in