La cărți, cetățeni!

Luați  cu  politica ori  luați de ea,  luați  cu lustrația ori luați de ea, luați de o patimă ori de alta, uităm că suntem și altceva decât oameni furioși pe o planetă furibundă. Ne întoarcem cu greu la noi înșine, la ce am promis cândva că vom fi, iar când recunoaștem că am obosit de luptat în toate războaiele pierdute din start, ne întoarcem acasă prea târziu. Noroc cu prietenii care își văd de ale lor și cu asta chiar de ale noastre. Ne trag de mânecă și ne șoptesc că mai avem și alte  lucruri la care să ne gândim. În cazul de față, noroc cu prietenii care se țin de literatură. Unul dintre acești înțelepți prieteni ai mei este Emilian Galaicu-Păun. 

Joi, 27 mai, Emilian și-a lansat o carte ce trebuie neapărat citită – Arme grăitoare. Cum nu am putut fi alături de el în Timișoara mea natală, i-am trimis câteva rânduri pentru a fi împărtășite celor adunați la Cărturești. Îi mulțumesc confratelui Robert Șerban că le-a dat citire și maestrul Șerban Foarță că le-a dat ascultare.

Le transcriu mai jos cu speranța că după ce le veți citi, veți avea curiozitatea să deschideți link-ul și să citiți chiar cartea. Iar dacă vă place, poate mai găsiți un exemplar la vreo librărie. 

Când mai toată lumea cheamă pe toată lumea la arme, Emilian Galaicu-Păun ne cheamă la carte. N-ar fi rău să dăm curs invitației lui Cher poète

Emilian Galaicu-Păun

 

Arme_graitoare

Știre: http://www.agenda.ro/news/news/30971/cartea-i-o-arma-vorbitoare.html

0

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in