Fiecare cu neamțu’ lui

01.18

Dl Mircea Geonă este propriul său neamț – unul care nu a apucat încă să plece din România, dar visează că o să-l “scoată” cineva, cât de curând.

Poate îi șoptește dl Corlățean că RFG nu mai există și RDG nu mai primește, fiindcă e plină ochi de refegiști dezamăgiți de urmările economice ale reunificării.

Dacă dl Ponta nu se hotărăște să participe la Jocurile Prezidențial-Paralimpice, numele dlui Geoană, zice acesta din urmă, este primul pe listă și dânsul e pregătit pentru funcție.

Numele lui Petrache Lupu nu se află pe liste, dar cei doi colegi de arbore doctrinar, Geoană și Lupu, au aceleași șanse de a fi aleși, căci sunt amândoi niște vizionari. Deci, prea pregătiți pentru o funcție care nu e încă pregătită pentru atâta know-how.

Recunosc însă că dintre toți paralimpicii prezidențiabili, oarecum în viață, ai PSD, dl Geoană se află în cantonament de cea mai multă vreme. Și asta s-ar putea să conteze.

Totuși, chiar și întreprinzătorul mijlociu din Tecuci, prezentat lumii de Mihai Ursachi, avea un motor, dar nu i-a folosit la nimic. După opinii și mai radicale – nici ca cât.

Să meargă electoratul, din nou, pe mâna unui candidat care câștigă alegerile doar pentru un sfert de oră, când mandatul prezidențial este de 5 ani?

05.31[1]

În viziunea dlui Niels Schnecker, fost consilier electoral și coordonator al campaniei pentru prezidențiale, dl Crin Antonescu era neamțul PNL, prin voința USL.

După ce PSD a dat pe față cărțile din mânecă, în PNL a fost înșurubată ideea că dl Schnecker este doar sas care se pretinde neamț.

A fost “demisionat”, pentru impostură, deși era complet nevinovat – lucrase ca pilot de helicopter la compania SAS (Scandinavian Airlines). Atâta tot.

*

În viziunea noului consilier al dlui Antonescu, Cozmin Gușă, neamțul PNL sunt doi: dl Crin Antonescu (default) și dl Klaus Johannis (de ochii clarvăzătoarei Angela Merkel).

Cum se vede, un orizont de așteptare mai larg.

Dl Cozmin Gușă nu umblă cu vrăjeli. Ne-a spus clar: “Ce-am în gușă, și-n căpușă”.

Adică: dl Antonescu câștigă turul întâi, dl Johannis – turul al doilea. PSD la Cotroceni.

Nu va fi chiar un blitzkrieg, dar victoria finală va fi și totală. Pentru dl Gușă.

Că așa e la jocurile de noroc politic – câștigătorul ia totu’.

03.15

Dreapta unită vine cu bavareza Elena Udrea de la sucursala Bayerische Motoren Werke (BMW)Pleșcoi.

Indiferent pe ce parte se află volanul, dânsa conduce mereu pe dreapta.

Fie că se află în vizită la regina Finlandei – Tutankamon, fie la președintele Regatului Unit – Madona.

09.26

Dreapta dezunită aruncă în luptă brandul de țară ”Hochdeutsch”, care în limba moldovenească se scrie cum se pronunță: “Mihai-Răzvan Ungureanu.”

Cum ce unește această dreaptă este sloganul “Dezuniți vom uni țărișoara!”, unora dintre votanți li se va oferi vită de Kobe, altora – cucuvea de Cobe.

O7.13

Neamțul partidului politic-apolitic GDS este dl Mihai Neamțu.

Recomandări bune, de la lumea bună, are.

Lumea rea a visat mereu să devină lumea bună.

Așa că îl va vota.

04.02

Dl Călin Popescu-Tăriceanu este neamțul nimănui.

Ca și adopțiile de copii orfani și cele de politicieni fără zestre (partid adus pe tavă, y compris logistica & infrastructura) au devenit foarte anevoioase.

Mai ales în cazul celor care s-au pomenit orfani politic, după ce și-au abandonat părinții fondatori.

PSD iubește abandonarea, dar îi urăște pe cei care abandonează.

O7.05

Am uitat pe cineva?

Nu cred.

Dumneavoastră uitați-i, dar votați-i.

Oricum, ei vă vor uita, că și uitarea e scrisă-n legile-omenești.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist