FELIX – gândire cu executare. Condamnat de râs comun.

Două sunt declarațiile românești cele mai recente, demne de Guinness Book of World Records. Prima îi aparține dlui Victor Pițurcă și a fost făcută după o altă necalificare a naționalei pe care o conduce: România s-a autodepășit în această campanie, asta e clar.” Cristal clear!

A doua îi aparține dlui Dan Voiculescu: “…şi mă bucur că declaraţiile mele, chiar aşa, «neruşinate», au readus bunul simţ în USL.” Care bucurie și la ei să fie!

Este dreptul exclusiv al dnei Vica Blohina (nicio legătură cu fostul mare fotbalist Oleg Blohin, Balonul de aur al anului 1975) să lămurească lucrurile cu dl Victor Pițurcă, fiindcă dna Blohina a pariat pe o grămadă de bani că scorul confruntării Pițurcă vs Fernando Santos de la București va fi unul de barbut: 4-1. Eu, unul, mă opresc doar câteva clipe la cugetările celuilalt Gură de Aur al zilei.

Ferească Dumnezeu să se pună dl Dan Voiculescu pe gândit, că uite ce iese din efortul acesta: Mă gândesc dacă, fiind ideea lui, nu este o idee bună să o discutăm în USL.”

A cui este ideea și care ar fi ea?

Răspuns: Președintele avansează ideea că anumite persoane, Voiculescu, Ponta, dorim aplicarea articolului 86 din Constituție care spune că președintele poate fi acuzat de înaltă trădare și motive sunt destule.”

Dintre cele “destule”, singurul motiv invocat de acest post-post-modern Gânditor de la Hamangia este cedarea patrimoniului Fundației Gojdu statului ungar. E greu de ghicit ce referate i-au pus pe birou dlui Voiculescu prea cuvioasa istorică Dana Grecu, doctorul în drept internațional Mădălin Voicu, teologul/teleologul Mihai Gâdea și șpagatistul Mircea Badea Van Damme, dar dl Voiculescu își sporește substanțial șansele de a deveni deținut de râs comun.

 

Desen & Copyright 2013 - ION BARBU

Președintele Traian Băsescu poate fi judecat și condamnat ușor pentru înaltă trădare, numai că motivele reale ale unui asemenea demers scapă perspicacității dlui Voiculescu, din motive care-mi scapă. Iată câteva vinovății de necontestat ale Dictatorului:

1946. Prin dictatul lui Traian Băsescu, se naște Dan Voiculescu.

1951. Se naște dictatorul Traian Băsescu.

1964. La presiunile inumane ale dictatorului Traian Băsescu, victima Dan Voiculescu se trezește student la Comerț Exterior.

1969-1990. La ordinele dictatorului Traian Băsescu, victima Dan Voiculescu servește patria cum știe el mai bine. Sigur, se servește și pe el însuși: el crescent într-o zi, cât cresc unele economii naționale într-un cincinal.

Copyright2013©renasterea.ro

1990. La amenințările cu moartea ale autocratului Traian Băsescu, democratul Dan Voiculescu se aruncă pe fereastră și cade într-o basculantă plină ochi cu lire sterline. Noroc cu avocatul Sergiu Andon care-l confundă, îl salvează și-l giugiulește amical: “Fir’ai al dracului, Majestate!” Atunci și-a comandat profesorul Voiculescu peretele-portret care atârnă de o macara gânditoare în biroul său de lucru.

2004. Criminalul Traian Băsescu pune pistolul la tâmpla gânditorului democrat Dan Voiculescu și urlă: “Domnule profesor, vă rog eu frumos, intrați la guvernare. În numele intereselor țării, sunt acceptate și soluții imorale.”

Speriat de moarte, profesorul Dan Voiculescu bâiguie: “Intru, cum dracu’ să nu intru, domnule Președinte, că, orișicâtuși de puțin, e mai puțin periculos la guvernare, decât la alte articole de lege, nu?” “Da.”

2006. Profitând că dictatorul Băsescu pierde vremea citind ”Levantul”, profesorul Dan Voiculescu – rezistentul prin cultura financiară a multor popoare – mută Cipru’ în America de Sud și publică “Un veac de singurătate”, primul său volum de memorii. Apoi, intră în opoziție fățișă față de dictatură. Spre a contracara alte lecturi periculoase ale Dictatorului, profesorul Voiculescu citește – zi-și-noapte, neîncetat –  la romanul polițist “Condamnarea Comunismului”.

Tot 2006. Dictatorul nemernic Traian Băsescu strecoară în dosarul de Securitate al lui Dan Voiculescu o copie nerevizuită a romanului “Felix și Otilia”. Econom din fire, dl Dan Voiculescu păstrează doar Otilia, în vreme ce pe Felix îl lasă în grija orfelinatului CNSAS. De unde, spre surpriza națiunii, Felix evadează ziua în amiaza mare. And the rest, as they say, is history.

2008. Victima Dan Voiculescu pune de o gherilă pro-Geoană și anti-Băsescu. Efectele secundare ale acestei medicamentații naturiste nu întârzie să apară. Tanti ANI își recalibrează colimatorul în care-i luase înainte cu doar un an pe profesorul “Tati”–Dan Voiculescu și pe managerul media “Îhî”- Camelia Voiculescu.

2010. Profesorul Dan Voiculescu aruncă un cârlig-filozofic: “Îmi doresc o alianță în trei, PSD, PNL, PC, pe termen lung, 5-10 ani, care să acopere mai multe cicluri electorale.“ Peste doar un an, fecioarele proto-politice Crin Antonescu și Victor Ponta atârnă fericite în cârlig, cu obrăjorii îmbujorați de perspectiva aiuritoare a primului ciclu. Electoral.

Copyright2013©romania libera.ro

2010-2013. Pentru victima Dan Voiculescu sunt ani de luptă pe viață (dar cu suspendare), pentru a evita doar 15 ani (dar cu executare). Speriată de încleștarea titanică, Justiția Dictatotului evită să se prezintă la mai multe întâlniri frontale cu profesorul Voiculescu. Până într-o zi, când se prezintă – bine vitaminizată și oarbă cum îi cere faima.

2014-sfârșitul lumii (pronostic). Un grup de extratereștri îl kidnappează pe profesorul Dan Voiculescu și îl urcă la bordul unei nave. Victima crede că visează, că are un coșmar și încearcă să se trezească. Reușește. Face ochii roată și izbucnește în plâns: comandantul navei spațiale seamănă leit cu teroristul Traian Băsescu.

“Pe cale de consecință”, afirmă dl Sergiu Andon, avocatul din oficină al victimei, luând cuvântul la sesiunea extraordinară ONU din 1 aprilie anii curenți, “profesorul Dan Voiculescu, una victima inocente de la Justitia Băsesciana, a cerut să fie eutanasiat”.

Potrivit avocatului apărării, dictatorul Traian Băsescu a aprobat cererea victimei, dar a adaugat cu cinism, pe colțul din dreapta, sus, al rezoluției: “cu executare”. De atunci, profesorul Dan Voiculescu este în aer, unde călătorește în spațiu și în timp. Practic, nu există nicio șansă ca “Biruința”, nava amfibie a piratului Băsescu, să mai revină pe pământ, cel puțin în acest secol.

Morala: Înainte de executarea propriei dorințe, profesorul Dan Voiculescu a mai avut timp doar să reinstaureze bunul-simț în USL, inițiativă care a condus la dezintegrarea instantanee a Uniunii Social Liberale.

Privind de-acolo, de sus, nemuritor și intact, profesorul Dan Voiculescu transmite bibanilor prinși în cârligul său geostrategic: ”Eu v-am adunat, eu v-am risipit. Pa și pusi!”


 

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist