Excepționalismul românesc – azi, loviluția și mai morală

01.11

Dl Adrian Năstase, fost profesor universitar, a fost detașat într-o pușcărie unde predă – gratuit – cursuri de drept internațional pentru cei care au călcat cu stângul, ca și el, în dreptul penal.

Dl Traian Băsescu, contracandidatul din 2004 care îi spunea dlui Năstase că românii sunt loviți de ghinion având de ales între ei doi, declara acum vreun an că “bietul Adrian” a luat o pedeapsă prea grea pentru “o găinărie”. Ha! Ha! Ha!

Justiția română, ca să arate cât de independentă este de președintele care a dezrobit-o mai abitir decât a dezrobit Alexandru Ioan Cuza țiganii, i-a mai adăugat “bietului Adrian” încă șase luni de predare gratuită.

Una dintre faptele pentru care dl Năstase a fost mutat de la Universitatea București la Universitatea Volantă Prahova a fost folosirea ilegală de fonduri pentru campanie electorală.

Dna Monica Iacob–Ridzi, fost ministru pedelist al Tineretului și Sportului, a primit și dânsa 5 ani, printre vinovății fiind și aceea că a folosit ilegal bani publici în scopuri electorale.

Ce nu se înțelege din sentința privind-o pe dna Iacob-Ridzi este câți dintre cei 5 ani de călugărie politico-financiară se datorează folosirii ilegale de resurse ale PD-L  pentru campania independentei (de justiție) EBA.

x

Îmi veți spune că nu a primit nicio pedeapsă pentru asta, fiindcă PD-L (de la Vasile Blaga la Elena Udrea și de la Cristian Preda la Roberta Anastase) nu s-a considerat prejudiciat cu nimic. Și nici n-a fost, căci doar a participat, cu mult zel, la escrocheria cu pricina.

Vă voi răspunde că nici cei pe care, potrivit probelor, dl Năstase i-a hoțomănit până la delapidare nu s-au considerat prejudiciați. Totuși, justiția independentă l-a condamnat pe “bietul Adrian”. Ha! Ha! Ha!

Mă întreb ce se va întâmpla cu dna Iacob-Ridzi, după victoria definitivă a loviluției morale.

S-ar putea ca, imediat după triumf, loviluția să-l grațieze pe “bietul Adrian” și să transfere restul de pedeapsă pe numele dnei Iacob-Ridzi.

E posibil și ca dnei Iacob-Ridzi să i se mai adauge la pedeapsă, în fiecare an, câte șase luni, asta până va ieși din pușcărie cea mai longevivă femeie a planetei.

Dacă loviluția morală dă greș, atunci dl Năstase va  preda dreptul internațional viitorilor școleri  “de extracție” Becali, Borcea și Bercea, până va ieși din pușcărie cel mai bătrân bărbat al planetei.

Oricare dintre cele două scenarii – deocamdată singurele posibile – va asigura excepționalismului românesc încă o intrare în Guiness Book of World Records, secțiunea Planeta Hienelor.

Singurul scenariu exclus este ca beneficiara infracțiunii pentru care dna Iacob-Ridzi a luat 5 ani de bulău, EBA, că împartă celula, fie doar și în weekend-uri, cu “Monicuța”.

Sau cu “Tati”, care “Tati” nu avea nevoie de Mutu de la manutanță (George Maior – SRI) să-i grăiască de matrapazlâcul cu pricina, fiindcă “Tati” era în deplină cunoștință de cauză – părintească și prezidențială – cu megagăinăria respectivă.

Astea da succesuri.

dt_signature2-e1270748737227[1]

0

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in