Eu, elvețianul, și celulita penală…

Desen & © - DION
Desen & © – DION

 

Nu doresc să mă amestec în războiul româno-român. Acuzațiile de tip “Ponta și Ghiță sunt oamenii Moscovei”, “Kovesi si Coldea sunt spioni americani” mă lasă elvețian; adică rece. Cei menționați (și atâția alții) sunt cum sunt, pentru că așa sunt ei. Nu ajută la nimic să ni-i imaginăm cum ne convine nouă.

Înțeleg că există mărturisiri sincere și turnare torențială de cenușă pe cap în legătură cu “subestimarea” președintelui Klaus Iohannis, ba chiar și apeluri pentru a clădi în jurul acestuia din urmă un scut din piepturile noastre civic-facebooksiste. Bănuiesc că mărturisitele subestimări au fost cauzate de supraestimarea cronicizată a președintelui Traian Băsescu, acel “Henric al V-lea”, aka “un președinte pentru alte coordonate istorice.”

Cum coordonatele istorice au rămas aceleași, nu zic să nu facem un scut în jurul președintelui Iohannis, dar ar fi recomandabil să nu-l facem exact cum a fost făcut în jurul președintelui Băsescu, altfel ne vom trezi cu o nouă majoritate etnico-politică formată din descendenți direcți și dezinteresați din Henric al V-lea. Enough is enough!

În sfârșit, Secretarul adjunct al PSD, dl Codrin Ștefănescu, pare a fi pregătit să aducă pesediști cu autobuzele la o demonstrație pașnică. I-aș propune să-i aducă nu cu autobuzele, ci cu celulele, fiindcă avem de-a face cu o formațiune care suferă crunt de celulită penală. Nu că alții ar fi mai sănătoși, dar cazul în speță e gigantic, întrucât are cea mai întinsă și rezistentă infrastructură “în teritoriu”.

dt_signature2-e1270748737227[1]

0

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in