Delir de grandoare

Călin Popescu-Tăriceanu își face partid nou-nouț, cu sediul în insigna PSD, și-l va învinge pe Crin Antonescu în lupta pentru Cotroceni, chiar dacă niciunul dintre ei nu va ajunge candidat.

Odată ajuns la Cotroceni, Călin Popescu-Tăriceanu se va căsători pentru a șasea oară, de data aceasta sub numele regal de Călin Ciumescu-Măriceanu, și îi va trimite fermierului Traian Băsescu, prin noua parteneră de viață și Șefă de cabinet, Elena Udrea-Măricica, un al doilea bilețel roz: “Na! Na! Traiane, Na!”

03.28

Markó Béla, fost președinte al UDMR: “Fără noi nu e reformă în țară, fără noi nu există progres.”

Odată (re)venit la guvernare, UDMR îi va numi pe Victor Pițurcă, principal, și pe Vica Blochina, secund, antrenori ai naționalei de fotbal a Micuței Antante.

În funcție de adversarul întâlnit, cuplul de antrenori Piți-Vica va trimite în teren echipa cu cele mai multe șanse de a se mai întoarce vreodată la vestiar.

Fie și pe targă.

ROMANIA-FINAL-500x388sau

CABINETUL-UDREA-copy-500x388

Suveranul Pontif, Papa Francisc, l-a primit pe Suveranul Poncif, Victor Ponta. A fost discutat viitorul relațiilor dintre Sfântul Scaun și Sfântul Scaun al lui Băsescu, după ce actualul Servus Servorum Dei – Papa Traianus Primus & Secundus – va fi îmbălsămat și sanctificat; în ordinea menționată – nu invers.

Suveranul Poncif i-a oferit Suveranului Pontif un tricou al lui Gică Hagi pentru Căpitanul Gărzii Elvețiene a Vaticanului.

Suveranul Pontif i-a oferit Suveranului Poncif un tricou al lui Messi pentru Ghiță Mureșan.

La întrebarea Suveranului Poncif în legătură cu adevărul despre Papesa Ioana, Suveranul Pontif a răspuns că este o legendă.

Aflată de față, europarlamentara Corina Crețu a răsuflat ușurată și a mai prins ceva culoare roz în obrăjori.

Întoarsă la Bruxelles, i-a transmis Vivianei Reding următorul WikiLeaks bine securizat:

“Degeaba vă sprijiniți pe Monica Macovei. Nici ea, nici EBA, nici măcar Elena Udrea n-are șanse să pună mâna pe ferula papală.

Eu sunt prea ocupată cu funcția de punct cardinal în PSD.

Sincerely yours.”

Întrebată cum a fost în cripta Basilicii Sfântului Petru, ministrul Mediului a răspuns prompt și pe un ton grav: “Dormeau adânc sicriele de plumb.”

Răspunsul despre Pietà n-a fost cu nimic mai prejos: “Marmura aia m-a înmărmurit.”

 

06.08

Cunoscut într-o viață anterioară drept Antipapa Felix al VI-lea, Dan Voiculescu-Deveselu nu se sinchisește nici de ce-a fost, nici de cine e, nici de ce va deveni. Are propriul scut anti și pro ce-a fost, a fost; cine-o fi, o fi.

Odată pitit în spatele scutului antirachetă, e la vedere doar pentru spovedanii (administrate de firma de călugări, nu neapărat budiști, Andon & Gâdea) și pentru microfonul postului de radio Romantic, de unde cântă, zi și noapte, Que sera, sera/Whatever will be, will be,/The future’s not ours to see,/Que sera, sera”.  Intrarea e gratuită.

Ieșirea – pe scut ori în Bentley – e altă poveste.

01.21

 

 

dt_signature2-e1270748737227[1]

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist