De la “Dragă Stolo” la ”Dragă Cristi” – un partid de trei lulele

10.16

Mai întâi a grăit dna Elena Băsescu – fostă europarlamentară, în prezent – europarticulară:

“Doamna Ruxandra Dragomir se preface că nu știe despre ce este vorba: organizațiile au ‘probleme’ în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru”.

Replica dnei Elena Udrea a lăsat-o pe dna Elena Băsescu cu buzele umflate:

”Din faptul că dna Băsescu, fiind mai departe de partid în ultima perioadă, nu a fost prezentă la şedinţele noastre, probabil cineva i-a transmis un mesaj greşit.

Din respect pentru Traian Băsescu nu îi voi răspunde Elenei Băsescu. Vă rog să înțelegeți că Elena Băsescu este o persoană diferită de Traian Băsescu, chiar dacă este fiica acestuia.

Traian Băsescu poate să spună orice și oricând, dar una este ceea ce spune domnul Băsescu și alta este ceea ce spune Elena Băsescu.”

Noi știm de mult că dna Elena Băsescu nu este dl  Traian Băsescu, dar asta nu este suficient – ar trebuie să afle și dânsa acest lucru. De la dl Traian Băsescu.

Dar și dna Elena Băsescu ar avea dreptate dacă ar considera că dna Elena Udrea nu e dl Traian Băsescu, nu?

Din respect pentru dl Traian Băsescu,  nu pentru dna Băsescu, dna Udrea nu vrea să lase, totuși, impresia că dna Băsescu e o mincinoasă și revine cu o variantă care ar trebui să împace și capra, și varza:

“Marţea viitoare vom avea un nou Colegiu şi vom vota asupra candidatului PMP la prezidenţiale. Nominalizările sunt Cristian Diaconescu şi cu mine./…/ Dacă partidul mă votează, voi candida.”

Dna Udrea este o femeie deșteaptă. Aș fi spus foarte deșteaptă, dacă nu ne-ar lua de proști, inclusiv pe cei care nu suntem membri ori simpatizanți PMP.

De când se votează un candidat al unui partid la prezidențiale, după ce a fost deja anunțat – oficial și prin voce președintelui partidului – numele candidatului?

Să fie acest vot al Colegiului PMP organizat cu scopul de a-l nominaliza a doua oară pe dl Diaconescu?

La ce i-ar folosi acestuia două nominalizări?

I-ar spori șansele să intre în turul doi? Atunci să fie nominalizat de trei ori, ca să și câștige alegerile.

nutzi

Dar să-i dăm cuvântul chiar dlui Diaconescu:

“Am vazut pe posturile de televiziune tot felul de oameni din PMP, nou veniți în politică, care mint cu nerușinare și în legătură cu numărul de semnături și în legătură cu încrederea publică. În momentul în care te duci la televizor și minți generând o stare de confuzie în interiorul partidului aflat în campanie electorală se creeaza un prejudiciu de imagine care trebuie sancționat. Voi cere PMP sa ia măsuri împotriva lor, așa cum se intampla în orice partid disciplinat.”/…/”Consider candidatura mea un angajament față de țară, pe care am să mi-l respect în orice condiție. ” 

Chiar “în condiția” în care marțea viitoare Colegiul PMP – Surprise! Surprise! – o nominalizează, prin vot, pe dna Udrea drept candidat la prezidențiale?

Domnul Diaconescu ar trebui să-și amintească acel ”Dragă Stolo”, pentru a înțelege un eventual ”Dragă Cristi.”

09.26

Pentru a clarifica lucrurile, poate că președintele Traian Băsescu va ține o conferință de presă în care ne va spune cum stau, de fapt, lucrurie. Adică – cine minte.

Nu cred că dna Udrea ar avea ceva împotrivă, fiindcă tocmai ne-a reamintit că “Traian Băsescu poate să spună orice și oricând.”

Un partid de trei lulele: P.M. & P.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 

 

 

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist