Datul cu Pareto

 

Desen & Copyright 2013 - DION

Până de curând, se credea că dna Lia Olguța Vasilescu își dă doar cu părerea. Se pare că Primarul Craiovei (PSD) își dă și cu Pareto, încă de pe vremea stagiului de karatistă în România Mare.

Până de curând, plagiatul era considerat o plagă deschisă. Aflăm că, de mai bine de trei-patru guvernări, plaga s-a închis. Ca la ruletă: “Les jeux sont faits. Rien ne va plus!”

Cine-a prins, a apucat. Cine nu, nu. Trebuie să aștepte alegerile viitoare, când se bagă plagă proaspătă în/la Parlament, Guvern, Externe, Interne, primării și televiziuni.

A se avea răbdare, că doar n-a venit sfârșitul lumii!

 

 

P.S. Pentru cei din cale afară de îngrijorați de tensiunile româno-maghiare, o veste bună. E drept, o veste mai veche (de prin 2008), dar cu atât mai bună.

Cu șase ani înainte de a muri, scriitorul maghiar Örkény István a lăsat cu pană de moarte (1973, Editura Univers, București)  următoarele: “În afara faptului că sunt unguri, nu se ocupă cu nimic, pentru că asta le absoarbe tot timpul.”

Excelent mediator al relațiilor româno-maghiare, dl Mircea Badea pare că a preluat pe nerăsuflate testamentul scriitorului maghiar și l-a adaptat voinicește realităților românești: “Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul.”

Măcar ținând cont de asemenea gesturi haiducești și consecvența lor intactă, recentul Raport MCV ar fi putut fi mai îngăduitor cu presa românească. Dar n-a fost.

Niște șulfe!

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in