Crima de sub-lezmajestate se prescrie – No kidding!

udrea sutienAm trăit s-o văd și pe-asta, după ce, timp de un deceniu, am văzut-o pe cealaltă!

Doi aprigi băsiști (timp de un deceniu) ne spun, la spartul târgului băsist, următoarele despre pupila cu aspirații prezidențiale și despre protectorul ei:

1.“…dacă ar prezenta produsele cosmetice ale unei mari firme de cosmetice, cred că şi-ar atinge gradul de competenţă maximă.”

No kidding!

Mulțumim pentru opinie. Alții spun acest lucru de un deceniu și au fost, permanent, bumbăciți de presa băsistă pentru o asemene crimă de sub-lezmajestate!

34

2. “autoritarismul de tip băsist bazat pe forța serviciilor și a instituțiilor cheie”

No kidding!

Mulțumim pentru informație, deși e veche de un deceniu, vreme în care cei care observau propensiunea spre autoritarism a președintelui Băsescu erau bumbăciți în fel și chip – mai academic, mai eseistic, mai filozofic, mai golănește etc. – de băsiști clocotitori.

Acum, când serviciile nu vor să presteze servicii și pentru pupilă, ba chiar o deservesc, prezidențialul ochi magic se supără iar băsiști, până mai ieri învolburați, sunt loviți, subit, de independență.

Haida-de!

06.07

Supărat nevoie mare că azi serviciile refuză să presteze servicii în favoarea pupilei, ochiul magic prezidențial anunță că luni, după alegeri, va vorbi cu serviciile.

Despre ce?

Să le reproșeze că se amestecă în politică? O fac din decembrie 1989.

Să le acuze de lovitură de stat? Nu mai suntem în 2012, așa că riscă să i se răspundă: “Ciocu’ mic, Majestate!”

Să le reamintească o lege sfântă a statului de drept de tip băsist – serviciile lucrează doar pentru mine și protejații mei?

Riscă să i se răspundă: “No kidding!”

Progresul de la viziunea lui Ludovic al XIV-lea despre stat (“Statul? Statul sunt eu!”), la statul de drept în viziunea lui Traian Băsescu (“Statul de drept? Statul de drept suntem noi – Traian și Elena!”) este apoteotic.

I’m not kidding!

dt_signature2-e1270748737227[1]

0

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in