Cârtița și periscopul

©dailymail.uk
©dailymail.uk

Detestat ori lăudat, penibil ori ba, după unii aflat în drum spre o punere sub acuzare, Donald J. Trump este deocamdată președintele Statelor Unite.

Respectat ori ironizat, pentru unii cu un nume “prea puțin românesc” pentru a se afla la Cotroceni, Klaus W. Iohannis este președintele României.

Pârât, dar încă nedovedit, a fi membru al grupului “Noi suntem Statul!”, George Maior este deocamdată ambasadorul României în Statele Unite.

De lucru, nu vizită oficială/de stat, cu găzduire la Blair House, vizita președintelui României în Biroul Oval este totuși una semnificativă.

Dar tușa e plină de cârtitori. Tribunele duduie de chibiți mai pricepuți decât jucătorii. Întâlniri între doi șefi de stat sunt date prin pulberea derizoriului.

Avem de-a face cu reflexul cârtiței care, aflată la doi metri sub pământ, se uită printr-un pai ca prin periscopul Babei Vanga și urlă :

“Aoleo, vericule, da’ mică mai e și Casa Albă – nici cât un mușuroi din Dăbuleni ori un cort de nuntă din Strehaia! Și ăia din Biroul Oval cine-or fi?”

dt_signature2-e1270748737227[1]

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist