BurePișta

FIFA a hotărât ca meciul din 22 martie dintre Ungaria și România, contând pentru preliminariile CM din Brazilia, să se desfășoare cu porțile închise.

Totuși, la intervențiile consistente ale parlamentarului Gigi Becali, maestrul Michel Platini (fost jucător de geniu, în prezent un fel de Mitică Dragomir din ograda “Cooperativei” UEFA) s-a lăsat înduioșat, acceptând ca la meci să asiste un spectator. Unul singur.

Numele de familie al fericitului spectator-unic este BurePișta. Numele mic nu mai contează, atâta vreme cât în acest fel rasismului i se trântesc porțile în nas.

BurePișta va sosi la Budapesta călare pe cel mai mare balaur pitic, descoperit de un grup de paleontologi germani în Transilvania în anul 1895 – MAGYAROSAURUS  DACUS.

Surse bine informate (inclusiv din SIE, SRI, CSM, CCR, și, respectiv, din AVO, AVH, NBH și IH) susțin că, din toamna acestui an, Ungaria și România vor avea un campionat comun. Așa că, indiferent de rezultatul meciului, amândouă echipele se vor califica, dacă se califică una dintre ele. Dacă nu, nu.

Site-ul campionatului comun va avea două adrese de e-mail: dacii@magyarosaurus.ue și magyarii@dacosaurus.eu În felul acesta, bilingvismul va asigura transparența perfectă a blaturilor.

Pentru exorcizarea dilemei diavolești a jucătorilor care joacă la un club, dar sunt plătiți de altă echipă, Germania va pune la dispoziția campionatului nou creat un neamț din prima generație cu funie de usturoi la gât, tracțiune integrală și virgulă în politică.

Pentru a simți cum e să fii în pielea și bocancii celorlalți, Eminența Sa Zsolt Németh, Secretar de Stat în MAE al Ungariei, va antrena echipa României, iar Majestatea Sa Regele-Martir Ion Coja al XXI-lea, al XXII-lea și al XXIII-lea va fi la cârma naționalei Ungariei.

Cei doi antrenori nu vor avea acces în stadion. Indicațiile pentru jucători și nemulțumirile privindu-i pe arbitri vor fi transmise doar prin poștă diplomatică, porumbei călători, spioni bilingvi și de ambele sexe, căsătorii mixte și absolut morganatice.

Mai jos puteți vedea și componența celor două echipe. Dacă faceți “click” pe cele două instantanee fotografice, lucrurile devin de o claritate desăvârșită.

Pe ei, BurePișta! Pe ei!

Aproape plagiat după ION BARBU

VS.

Aproape plagiat după ION BARBU

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in