Bizantinismul de rit VIP

 

Desen&Copyright@DION
Desen&Copyright@DION

Vladimir Tismăneanu despre Andrei Muraru:

 “A fost (Andrei Muraru, n.m.dt) numit președinte executiv al IICCMER prin decizia semnată de premierul plagiator.”

ACL despre Radu Preda:

“Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, aflat în subordinea directă a primului ministru, a intrat în martie anul acesta pe mâna unui pesedist, Radu Preda, care a blocat seria de investigații începută anul trecut și a căror rezultate se văd în justiție (cazurile Vișinescu și Ficior). Tăcerea și indiferența au luat locul acțiunilor în justiție pentru aducerea în fața judecătorilor a celor vinovați de crimele comunismului. Amendăm totodată aici indiferența si lipsa de implicare a acestei instituții în “cazul Andrei Ursu”. Dezinteresul și proasta gestionare a “cazului Andrei Ursu” de către guvernul Ponta au făcut ca un om să treacă prin supliciul unei greve a foamei de 17 zile.”

 Vladimir Tismăneanu despre Radu Preda:

“Nu-l pot numi pe dl Radu Preda pesedist. Este un distins profesor de teologie de la Universitatea “Babeș Bolyai” din Cluj, un intelectual de care mă leagă sentimente amicale. Am scris cu prețuire despre contribuțiile sale la interpretarea fenomenului comunist. A acceptat propunerea lui Victor Ponta de a deveni președinte executiv al IICCMER atunci când dl Andrei Muraru, actual consilier personal al d-lui Iohannis, a demisionat în semn de solidaritate cu Crin Antonescu. Știu, totul sună cam bizantin, dar acestea sunt datele.”

Concluzie:

Deci, în cazul dlui Radu Preda nu este nicio rușine să fii numit președinte executiv la IICCMER de plagiatorul “Caligula” – Victor Ponta, dar în cazul dlui Andrei Muraru, este.

De unde se trage diferența?

Cum de unde? Din rectitudinea morală a dlui Tismăneanu.

De dl Radu Preda, pe dl Tismăneanu îl “leagă sentimente amicale”. De dl Andrei Muraru îl leagă resentimente beton.

Și-apoi, Andrei Muraru a fost numit de “premierul plagiator”, în vreme ce Radu Preda a fost numit pe locul lui Andrei Muraru de o persoană infinit mai onorabilă – “Victor Ponta.”

Să nu uităm alt detaliu esențial: penelistul Andrei Muraru a luat locul/locurile boc-băsistului Vladimir Tismăneanu – o josnicie!

Radu Preda a luat locul lui Andrei Muraru. Bravo lui! Cum să fie pesedist?

 43

 Dumitru Lăcătușu despre Radu Preda și IICMER:

“…la sediul Grupului pentru Dialog Social se consumă o dramă, care este ignorată nu doar de către dl. Radu Preda şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, dar şi de cei mai mulţi dintre contemporanii noştri, prinşi în mrejele alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie. Oare domnul Dinu Zamfirescu, preşedintele Consiliului Ştiinţific al IICCMER, ce crede faţă de lipsa de reacţie a institutului şi a celor care îl conduc (Radu Preda şi Cosmin Budeancă) faţă de drama lui Andrei Ursu. Domnule Dinu Zamfirescu, exercitaţi-vă prerogativele! Sancţionaţi-i pe cei care în nepăsarea lor se fac că plouă când vine vorba de tragedia lui Andrei Ursu şi a părintelui său, Gheorghe Ursu, ucis de Securitate.”

Vladimir Tismăneanu despre cam aceleași lucruri:

“Serios? Este atât de ocupat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, entitate bugetara aflată în subordinea premierului României, cu chestiunea alegerilor încât nu a putut prelua acest subiect ca pe unul prioritar?”

Andrei Muraru despre o delegație străină oficială:

“A mai fost o situaţie hilară: la un moment dat, institutul a închiriat salonul VIP de la Aeroportul Otopeni pentru că – şi există un act oficial în acest sens – urma să vină o delegaţie oficială din Statele Unite. Cine credeţi că erau “oficialităţile” pentru care s-a închiriat salonul? Vladimir Tismăneanu, fiul său şi soţia sa!”

Vladimir Tismăneanu despre Klaus Iohannis:

“Un Relu Fenechiu cu nume german.”

Vladimir Tismăneanu despre neîncrederea în Klaus Iohannis:

“Nu ascund că, atâta timp cât PNL și președintele său nu se delimitează de acea agresiune împotriva statului de drept, pentru mine este imposibil să dau crezare angajamentelor lor democratice.”

Vladimir Tismăneanu și Marius Stan despre schimbarea modificării:

“Dar, fără îndoială, nu este (Klaus Iohannis, n.m., dt) un inamic jurat al statului de drept.”

Vladimir Tismăneanu despre modificarea schimbării:

“În asemenea momente, orgoliile sunt lăsate de-o parte, iar raţionamentele falacioase de tip cherry picking sunt, măcar temporar, abandonate.”

Concluzie:

Așa este. Abia după alegeri ne întoarcem la cules. Propunerea noastră nefalacioasă este să o luăm de la capăt – Salonul VIP al Aeroportului Otopeni.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 

 

0

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in