Anunț umanitar

Circulă fără șofer un Trabant furios. Pârâie, scoate fum din toate încheieturile, sfâșie de pe el hălci de carton presat, încalecă oamenii pe trotuar și scoate limba la ferestrele librăriilor.

S-a solicitat ajutorul unei firme specializate în depanarea și  colectarea trotinetelor cu patru roți. În același timp, paramedicii doctorului Arafat se pregătesc să preia obiectul cu delicatețe.

Cauza incidentului pare a fi frâna: unii sunt de părere că drăcia a rămas fără lichid de frână, alții că i s-au topit plăcuțele de frână, iar  mecanici de top cred că nu a avut niciodată saboți de frână.

Copertă & Copyright 2012 - ION BARBU

C-o fi tunsă, c-o fi rasă, s-au făcut intervenții la Mărcuța unde pacientul va beneficia de asistență gratuită, y compris saboți. Va fi sedat și readus la realitate, treptat-treptat, pentru a nu mușca mobilierul.

Va fi anunțat că i s-au acordat Millenium Technology Prize pentru inventarea World Wide Web-ului, Nobelul pentru descoperirea dinamitei, Oscarul pentru animație și Pulitzerul pentru primele două silabe.

Medicația i se va administra pe două căi. Orală – drageuri din albuș. Oficială – decorații din gălbenuș. Un apel umanitar încurajează donarea de saboți.

E nevoie de cât mai mulți saboți, fiindcă lemnul nu mai e ce-a fost cândva.

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist
Posted in