Adevăruri de inutilitate publică sau Arta futilității la români

02.05

De la Mitică Dragomir aflăm adevărul despre Gigi Becali, iar de la acesta din urmă aflăm adevărul despre cel dintâi. Și?

De la Traian Băsescu aflăm adevărul despre Adrian Năstase, iar de la acesta din urmă aflăm adevărul despre cel dintâi. Și?

De la “intelectualii lui Băsescu” aflăm adevărul despre pușcăriașul Adrian Năstase, iar de la pușcăriaș aflăm adevărul despre cei dintâi. Și?

De la cei rămași în PD-L aflăm adevărul despre cei plecați din PD-L, iar de la aceștia din urmă aflăm adevărul despre cei dintâi. Și?

De la Adriana Bahmuțeanu aflăm adevărul despre Silviu Prigoană, iar de la acesta din urmă aflăm adevărul despre cea dintâi. Și?

De la Crin Antonescu aflăm adevărul despre Victor Ponta, iar de la acesta din urmă aflăm adevărul despre Crin Antonescu. Și?

De la Victor Ponta și Crin Antonescu aflăm adevărul despre Traian Băsescu, iar de la ultimul aflăm adevărul despre primii doi. Și?

De la Florin Salam aflăm adevărul despre salamul de Sibiu, iar de la acesta din urmă aflăm adevărul despre cel dintâi. Și?

De la mătușa ANI aflăm adevărul despre mulți, iar de la nu puțini aflăm adevărul despre Horia Georgescu și subalterna ANI. Și?

De la Mircea Geoană aflăm că are stofă de candidat, iar de la Călin Popescu-Tăriceanu aflăm că are chiar costum de candidat. Și?

De la Elena Udrea aflăm adevărul despre cârnații de Pleșcoi, iar de la aceștia din urmă aflăm adevărul despre Elena Băsescu. Și?

De la Bogdan Chireac aflăm adevărul despre Sorin Ovidiu Vântu, iar de la cel din urmă aflăm adevărul despre cel dintâi și despre mulți alții. Și?

05.28

De la Corneliu Vadim Tudor nu aflăm niciun adevăr, dar nici de la Ministerul Sănătății nu aflăm adevărul despre starea (ne)sănătății Pacientului Național și Euro-psiho-la-pat. Și?

De la Sergiu Andon nu aflăm adevărul despre Dan Voiculescu, dar nici de la acesta din urmă nu aflăm adevărul despre cel de al doilea. Și?

De la Victor Atanasie Stănculescu nu aflăm tot adevărul despre decembrie 1989, dar nici de la acesta din urmă nu aflăm tot adevărul despre Ion Iliescu. Și?

De la Gelu Voican-Voiculescu nu aflăm adevărul despre “Țarapkin”, dar nici de la acesta din urmă nu aflăm adevărul despre cine a fost cel dintâi. Și?

De la Ion Cristoiu nu aflăm cine a fost  “Timaru”, rezident al Securității la Casa Scânteii, dar nici de la aceasta din urmă nu aflăm cine a fost Securitatea. Și?

De la Mihai Gâdea nu aflăm adevărul despre Mircea Badea, dar nici de la cel din urmă nu aflăm adevărul despre Dana Grecu. Și?

De la Mihaela Radulescu-Monaco, fostă și Schwartzenberg, nu aflăm adevărul despre Andreea Marin-Ozturk, fostă și Bănică, dar nici de la cea de a doua nu aflăm adevărul despre cea dintâi. Și?

De la Elan Schwartzenberg nu aflăm adevărul despre Ștefan Bănică Jr., dar nici cel de al doilea nu cântă adevărul despre cel dintâi. Și?

De la prințul Karl Phillip von Schwartzenberg nu aflăm adevărul despre prințișorul și prințișoara Paul & Lia von Băsescu, dar nici ultimii doi nu spun  ce știu despre palatul regal de sub cimitiurul din Nana. Și?

De la “o sursă juridică” aflăm că Elan Schwartzenberg ar fi albit bani negri ai lui Radu Mazăre, dar de la Radu Mazăre aflăm că monegasca Mihaela Rădulescu, fostă și Schwarzenberg, e o “haimana”. Și?

De la Radu Mazăre mai aflăm că el e, de fapt, Arnold Alois Schwarzenegger, dar de la acesta din urmă aflăm că cel dintâi e, de drept (comun), comisionul din flori al Mătușii Tamara. Și?

De la procurorul Victor Ponta aflăm că unde-i lege, nu-i tocmeală, dar din tocmeala celui dintâi cu premierul aflăm că e loc, căcălău, pentru tocmeală. Și?

De la SRI aflăm că microfilmul colaborării lui Traian Băsescu cu ceva organe nici nu a existat, ba a mai și dispărut, iar de la Traian Băsescu aflăm că SRI e gigea și a fost înaintat la gradul de generalisim. Și?

De la analiști ai Cotidianului aflăm că, înainte de se retrage la Nana, Traian Băsescu va avansa și Parchetul General la gradul de mareșal, dar de la Evenimentul Zilei aflăm doar “No comment”. Și?

02.23

Dar ei ce pot afla de la noi?

Că știm de mult toate chestiile astea, și multe altele, dar că le mestecăm, ca niște imbecili, drept trufandale, fiindcă avem și noi faliții noștri și mândria noastră de sadomasochiști.

Spre deosebire de ei – comentații, noi – comentatorii, nu ne tragem din Traian și Decebal, ci din Sade și Sacher-Masoch.

dt_signature2-e1270748737227[1]

Dorin Tudoran

Scriitor și publicist