≡ Menu

www.RentAFriend.com

Dacă trăiești în Statele Unite sau Canada, tot ce trebuie să faci este să introduci codul poștal aici. Dacă trăiești în afara Statelor Unite sau Canadei, poți folosi link-ul acesta. După ce te uiți la fotografii, vezi lista întreagă a celor gata să se lase închiriați și le citești cu atenție profilul, tot ce trebuie să mai faci este să te înregistrezi aici, să-ți plătești cotizația și odată devenit membru al RentAFriend.com  toată lumea este la picioarele tale. 

Închiriatul unui prieten începe de la 10 dolari pe oră, dar prețul este negociabil. Poți găsi prieteni de închiriat pentru mai orice activitate ce te pasionează – echitație, învățatul unei limbi străine, dans, arte marțiale, golf și schi, plimbări în parc și vizitarea de muzee, poezie, proză și desen, degustare de vinuri sau însușirea codului bunelor maniere, înot sau alpinism etc. 

La 25 iulie, puteai să alegi dintr-o listă de 218.000 de persoane gata să se lase închiriate. 

Se primesc și sugestii pentru lărgirea “spectrului tematic”. Eu, unul, aș sugera politica. O franciză în România ar fi o afacere extrem de bănoasă, mai ales dacă s-ar afla sub controlul partidelor parlamentare. 

Ilustrație & Copyright © 2010: ALEX DIMITROV

În afara redresării economiei, RentAFriend.ro ar clarifica, o dată pentru totdeauna,  statutul independenților. O meserie demnă de toată stima ar fi recunoscută chiar de legiuitori.  

O altă sugestie – prieten și călăuză pentru extratereștri. Cu așa ceva, tursimul urban din România ar atinge, în sfârșit, cotele cunoscute de turismul rural şi agroturism pe vremea neuitaților minștri Menumorut și Deceneu. 

Ilustraţie & Copyright 2010: ION BARBU

(Pe cititorii platformei VoxPublica interesați să comenteze acest text îi aștept aici)

 

 

 

 • Mitica

  Nu vrea sa-mi dovedesc competenta intr-un domeniu cel putin “delicat”, dar in Romania problema e rezolvata deja.
  Fara sa dau URL-ul prezint doar lozinca site-ului:
  “Daca dragoste nu e…o facem pe lovele!”
  Cred ca independntii nostrii sint deja “afiliati”, iar daca mai platesc si taxele totul e “okei”.

 • Daca_nu_nu

  Da. Cum bine ştim, scrierea corectă este datoria dascălului de limba română. Datoria scriitorului este să scrie. N-am spus-o eu, a spus-o Camil Petrescu. Ştie toată lumea. Acuma, cu voia dlui Tudoran, voi face o mică îndreptare:
  În loc de:
  „Cu așa ceva, tursimul urban din România ar atinge, în sfârșit, cotele cunoscute de turismul rural şi agroturism pe vremea neuitaților minștrii Menumorut și Deceneu.”
  se va citi:
  „Cu așa ceva, turismul urban din România ar atinge, în sfârșit, cotele cunoscute de turismul rural şi agroturism pe vremea neuitaților miniștri Menumorut și Deceneu.”
  Gata. S-a rezolvat.

 • Radu Humor

  Pai, la noi RentAFriend astia au fost inventati mai demult :
  Mai intai li se spunea “dame de companie”, iar mai nou au fost botezate de “campanie”, insotindu-i mai ales pe cei casatoriti (de ambele sexe) prin cele colturi de tara, unde aveau ei de tras tare… in campanii electorale :roll:
  Mai nou se lucreaza la un proiect de “insotitor(are) in opozitie “, care va avea rolul de a-i ajuta in lingerea ranilor sau a altor parti ranite de pierderea alegerilor , sau de vehementa adversarilor :rool: !

 • Radu Humor

  Vad ca si la ei tarifele nu difera prea mult de ale noastre !
  Cam tot atata platesc si ai nostri 24,95 $ ( o galeata, o umbrela, 2 pachete de faina, doua sticle de ulei, si de restul bautura, cat incape, in ei si-n barem ) pentru a-i insoti la vot niste prieteni/insotitori de-o juma de zi :roll:
  Ca dupa aia le ies pe nas insotitorilor, toate aceste cadouri electorale, e alta problema, care nu mai intereseaza organele in drept (la fel ca si prima, ca nimeni n-are curajul sa se intrebe de unde le-a aparut la unii pe galeata
  “Votati PDL !”, iar la altii pe umrele”Basescu face ordine !” ).
  Dupa ce-au luat-o peste bot de la portocalii, cetatenii pacaliti incearca acum sa-si valorifice macar galetile si umbrelele pe care inca n-au apucat sa le manance de ciuda ca s-au lasat prostiti in halul asta, si au inceput sa le vanda la PSD pentru ca acestia sa le arunce in semn de protest pe treptele Prefecturilor, Primariilor si sediilor de partid ale celor care au acaparat tot ce inca misca-n tara asta :roll:

 • jack spamtecătorul

  dau ten bucks (nu pentru ateneu),
  ca să-mi rent just friendu’ meu!

 • Dorin Tudoran

  @ TOȚI

  Dupa o furtuna frumusica, soldata cu mai intai cu “pensionarea temporara” a Internetului si mai apoi chiar a electricitatii, ma vad reconectat la… lume si pot da drumul comentariilor dumneavoastra.
  Multumiri speciale pentru Daca_nu_nu; fara acel comentariu nu as fi vazut ca nu mai aveam acces la Internet inca de pe cand corectam textul si notele de sub ilustratii…

 • Daca_nu_nu

  Ha!-Ha!-Ha!
  Iaca-s bună şi eu la ceva, chiar dacă-s pierdută-n (cyber)spaţiu…
  Primit să fie!

 • Dorin Tudoran

  @ jack spamtecătorul # 5
  just one?

 • Dorin Tudoran

  @ Mitică # 1

  Matale știi prea multe și bați locuri rău famate.
  Cu taxele acestea, independenții sunt la zi. Cu celelalte taxe, nu. Dar are cine să le plătească în locul lor, nu?

 • lucian burjuiul

  Iaca nu stiam de rent a friend… Cat despre conceptul de independenta -- ziarist independent, inspector (surveyor) independent, politician independent, samd -- sunt niste formule frumoase si doar atat.
  Vorbesc despre Romania mai jos.
  Ziaristul independent incaseaza un salariu (exceptie patronul de ziar independent care-si face singur independenta) si poate discuta liber despre orice pana in punctul in care intra in contradictoriu cu cel care semneaza statul de plata.
  Inspectorul independent e platit de o entitate numita principal sau ordonator care asteapta ceva in schimbul banilor -- un raport. Daca acel raport e pe placul ordonatorului si ii serveste interesele acestuia din urma (vezi sondajele de opinie de ex) mai primeste si alte mandate de control, survey, inspectie si se poate considera in continuare inspector independent. Daca nu le primeste se poate considera inspector in faliment.
  Politicianul independent -- pai el a fost votat de cineva ca sa ajunga intr-un post cu expunere publica. Odata ajuns parlamentar independent isi face si el treaba, mai un lobby, mai o sueta, mai o barfa… complet independent de vointa celor care l-au votat.
  Independenta prietenului de inchiriat se opreste in momentul in care intra banii in ecuatie. Nu poti fi independent cand exista un interes.

 • mihai rogobete

  Acum, dacă populăm România în chirie la FMI, ce mai contează alţi prieteni.

 • Radu Humor

  @Mihai Rogobete
  De abia de-acum ne-ar trebui niste prieteni Adevarati !).

  Pana la urma o sa ne coste scump de tot naivitatea asta ( ca sa nu-i zic totusi prostie !).
  Niciodata grija aparent dezinteresata a unor straini nu s-a dovedit asa !

 • mihai rogobete

  Nici prostul de Ceauşescu nu s-a-mprumutat pentru consum. Păi, dacă ne-mprumutam acum pentru sprijinirea creditării investiţiilor (în agricultură, de ex.), s-ar mai fi putut vârâ mâna-n sac? Ce SAPARD, ce FARE !

 • Goldmund

  Domnule Dorin Tudoran,
  am inteles “mecanismul”,dar ramane un miros pestilential in urma unora care inteleg doar ca totul e o bataie de joc si sar in sus din somnul ratiunii cand aud de o aluzie la “Antene”si alte asemenea,punand in balanta asa-zisei obiectivitate(sarmana de ea!)si “citeaza”la banca acuzarii un singur post TV(B1) care ar fi-daca nu e,nu coteaza, si daca nu e cel putin la fel precum sutele-al “puterii”….
  Dar nu-mi fac griji,domnule Dorin Tudoran si va cunosc de pe bloguri,din scrieri si din mass medie ca pe un om de caracter si care incearca sa fie obiectiv-cred ca nu va scapa astfel de amanunte de la unii fani,pe care sunteti nevoit sa le cititi in fiece zi….
  Acum citesc ceva fantastic:”nici prostul de Ceusescu” nu a facut greseli precum fac politicienii de azi(!)Si acum va intorc replica-sunt convins ca ati inteles pe cine deranjeaza FMI,BM(si de ce nu?doar un pas pana la -UE si NATO) si alte organisme internationale,pana sa inchiriem un prieten/prietena.
  Alte glasuri,alte incaperi

 • mihai rogobete

  Mai încercaţi, dle. Goldmund; promiteţi.

Next post:

Previous post:

WP Admin