≡ Menu

Vocile rațiunii – stenograme din Buzoteca de Aur a tranziției

lips-giant

O voce din off: Auzi, fato, tati al meu i-a dat lu’ tati al tău 5 ani cu executare. Tati al tău ce i-a dat lu’ tati al meu?

O voce de Of!: Ultimul avertisment serios, fără drept de apel la CEDO, asta i-a dat, fato, și tati al meu e foarte serios, nu glumește.

O voce din off: Daa, știu. Auzi, da’ tati al tău lu’ ție ce ți-a dat?

O voce de Of!: 300 de milioane de euro plus alte chestii intacte.

O voce din off: Pe bune? Numa’ 300, la euroii lui?

O voce de Of!: Pe bune, fato, că suntem două, și tati al nostru a zis că așa e deontologic: juma-juma. Am fost și la notar, că până și noi avem notar în sufragerie.

O voce din off: Auzi, fato, și noi suntem două iar tati al lumeu este campion la lupta pentru independența deontologiei, așa că nu-mi pune tu lu’ mie macaroane pe urechi. Auzi, tu știi că eu am și jurnal personal pe care până și lu’ mie mi-l scrie o fată de la Internet?

O voce de Of!: Auzi, fato, și eu am jurnal, dar al meu e mai altfel, adică nu e personal, e, așa, mai național.

O voce din off: Nașpa! Lu’ ție cine ți-l scrie p’al tău?

O voce de Of!: Mi-l scrie cine vrea tati al meu și mi-l citește el, când e liber. Când nu, nu. Ție cine ți-l citește pe al tău?

O voce din off: Moni și Hélène, președinta regatului Țuchi. Da’, știi, nu?, Monicuța e un pic la răcoare, așa că cel mai mult și mai mult mi-l citește Hélènuți, care stă încă la soare și citește și mai citeț ca Monicuța.

O voce de Of!: Știu, fato, cum să nu știu, că eu și tati discutăm toată ziua despre răcoare, chiar și când ne prăjim pe plajă, ca să-și încarce tati bateriile. Seara, mai vin și avocații, mai bem o limonadă cu ei. Tati mai face o gargară cu zeamă de telepatie. Noaptea e mai răcoare.

O voce din off: Of courseAsta e…OK. Pa, fato.

O voce de Of!: Offshore… Ai dreptate, asta e… KO. Pusi, fato.

dt_signature2-e1270748737227[1]

P.S. În zilele următoare, blogul va fi inaccesibil, pentru “lucrări de întreținere”.

 • Dr.Buzatov

  @ALL
  Bre, fetelor, din urma va petrece/Mihalache-buza-rece!

 • Cainele Bingo

  Ai grije, Dorine, sa nu folosesti internita la lucrarile de intretinere. Se spune ca e interzisa chiar si locatarilor de la blog. Fiindca e ruda buna cu amiantul, cancerigen, acesta, pe termen lung si mediu.

 • @Cainele Bingo

  Inteleg de la tehnicieni, care au scos blogul din “moarte clinica” de vreo 5-6 ori in lipsa mea, ca blogul trebuie reconstruit, fiindca a fost lovit temeinic pe ici, pe colo, prin articulatiile fundamentale. Intrebat in ce limba e scris blogul si afland ca e vorba de romana, tehnicianul respectiv a zis ceva de felul “Nu stiam ca in Romania exista asa banditi priceputi…” Eu stiam, dar nu m-a ajutat “nici ca cat”, sau, ca la Tecuci -- “la nimic”. Inteleg ca si blogul lui Liviu Antonesei a murit subit, atins de “vapaia violeta”. Fug in gradina, ca au crescut tot felul de buruieni printre flori, in lipsa lui moi…

 • The Man With No Name

  1. Dacă bandiții sunt sau nu din România, asta ar fi trebuit să vă spună chiar specialiștii. Ba chiar și IP-urile de unde au atacat, data, ora, minutul, sistemul de operare, ID-ul procesorului și multe alte detalii despre mașinile cu care s-a comis atacul.
  2. Faptul că blogul e scris în română nu înseamnă că autorii atacului sunt neapărat români. Nu toți cititorii și vorbitorii de română sunt români-români…
  3. Atacurile de genul ăsta (băgat niște bețe în roate ca să râdem de el câteva zile) pot fi făcute, eventual, de niște copii tâmpiței; dar sunt făcute de multe ori așa, adică să pară simple acte de vandalism juvenil, doar ca să mascheze adevăratele scopuri ale căutătorilor de IP-uri și adrese de email asociate anumitor comentatori altfel greu de localizat, știind bine că nu au cum să intre acolo fără ca acțiunile lor să lase urme înregistrate minuțios într-un fișier log. E metoda hotilor de buzunare din tramvaiele aglomerate: unul îți distrage atenția împingându-se în tine ca să întorci capul într-o parte și să-ți concentrezi atenția înspre el, al doilea te caută rapid și profesionist de portofel.
  4. Mai există și alte posibilități, dar aruncarea unei priviri în bucătăria unui admin de blog care deranjează (el și amicii lui) pe cineva, undeva mi se pare cel mai plauzibil motiv pentru un atac.
  _______________

  Atacurile adevarate ar putea avea loc de acum inainte, pe baza datelor colectate din zona admin.

 • The Man With No Name

  Pentru cei interesați de auto-apărare:

  browserspy.dk
  is the place where you can see just how much information your browser reveals about you and your system

  panopticlick.eff.org
  tests your browser to see how unique it is based on the information it will share with sites it visits.

  howsmyssl.com
  checks out your SSL client

  Scanati-va porturile. Există o mulțime de programe gratuite pe care le puteți găsi foarte ușor. Ori puteți încerca un online scan. De exemplu:
  t1shopper.com/tools/port-scan/

  Folosiți un firewall corect configurat.
  Folosiți 1-2 sau mai multe programe antivirus.

  Încercați
  virustotal.com/en/
  Cu virustotal puteți să scanați orice fișier local sau website suspect cu toate cele vreo 50 de programe antivirus disponibile.

 • @tmwnn
  1.de acord -sunt multi cei care pot face asemenea porcarii si,da, unii sunt mai interesati decat altii sa actioneze.
  2. Oho, daca as fi atat de priceput sa fac cele pe care le sugerati…
  3. Oricum multumiri, caci recomandarile dumneavoastra prind foarte bine multora.

 • Cred că dacă Petre Ţuţea ar mai fi trăit şi ar fi văzut şi citit aşa ceva, ar fi exclamat: “nu vocile, ci bucile naţiunii”!

 • Errata: desigur “raţiunii”, dar nu bag mîna în foc că Ţuţea nu s-ar fi gîndit şi la naţiune (amintindu-mi de unele dintre ultimele lui declaraţii pe această temă).

 • OntelusDG
 • Dezideriu Dudas

  @ Dorin Tudoran

  Continui aici ref. la afirmatia dvs. : “ Si nemuritorii trebuie sa fie, cateodata, banali: dribling scurt, pe langa portarul déjà plecat, si ramanea cu toata porta goala in fata…”

  Ar fi fost pefect asa…Dribling scurt sau lung…., aveam timp si noi, macar pentru maliguta ceea pentru zile negre a lui inimarea….Insa, am avut parte doar de spituri….Si totusi, maliguta aceea au gasit-o 4 milioane de romani la “driblangii vorbelor”, iar eu, dupa 6 luni in orasul luminilor…, luminat, sper sa le pot organiza intoarcerea pe la mare…La ce v-ati gandit cand ati scris de acea iesire la mare ?

  Mai tehnic, va raspund :
  1.Mateut, Mencincopschi…, sunt de la driblinguri, avand professor pe acest “Di Sefano nemuritor al nostru ( D-zeu sa-l odihneasca pe cel adevarat ! )”, care nu joaca ( mai) de loc la mediul de afaceri, ci declama (mai) tot timpul pentru pensionari si probleme sociale ( asa a crezut el ca poate infrange – sau le poate rezista …- Pro Tv si Realitatea TV…)…Problema este insa, la spituri…
  “Nota explicativa “: Di Stefano n-a jucat niciodata la vreun campionat mondial de fotbal, dar e considerat de Pele, cel mai mare…
  2. De la “SPITURI “ :
  -- Intre Monica Macovei si Dan Voiculescu, in materie de interes national, este cuvantul unuia impotriva celuilalt…Noi ar trebui sa-i convingem, care si cum greseste. Daca mai apucam…, sperand irational in acea maliguta…
  -- Emil Hurezeanu spunea aseara foarte sigur pe el ca Ponta nu poate fi credibil in afirmatiile sale ref. la Adrian Sarbu, deoarece a luat Premiul NATO prin 1997 la o manifestare organizata de PRO TV, deci se stia de mult cu nea’ Adrian…Nu Nastase…In acest context, ar fi fost normal ca Adrian sa-si permita glume posibil de evaluat ca “pioase si evlavioase”, in intalniri informale…Inca odata, nu Nastase.
  -- Acum despre Adrian. Nu Sarbu ci Nastase. Cineva de pe blogul sau ii explica azi ca a pierdut in “noaptea cutitelor lungi” si alegerile din 2004, datorita faptului ca in campanie a cerut retragerea trupelor din Irak ( invatat fiind de o firma de consultanta din SUA …) iar in PSD, motivul a fost greseala cu Cozmin Gusa….

 • Dezideriu Dudas

  Scuze, am asociat din greseala aici “Comentariul de mai jos” ce l-am anuntat “acatholic” pe ultima mea aparitie la articolul dvs. “atacat violet “: http://www.dorintudoran.com/belo-horizonte-muller-mateut-david-luiz-si-mencinicopschi/

  Poate e mai bine asa. Numai “ratiune” nu e asta. Si la Stanga -- Dan Voiculescu, si la Dreapta -- Monica Macovei.

 • @Dezideriu Dudas

  Teoria conspiratiilor… Nastase pierde fiindca a cerut retragere trupelor din Irak… O parere: BS, adica, in traducere libera “trompoane cu perje”… A pierdut fiindca lumea era ingrozita ca Aroganta Sa ajunsa la Cotroceni ajuta coruptia sa faca prapad total. Si ar fi facut.

 • Dezideriu Dudas

  @ Dorin Tudoran
  In mare parte, de acord cu dvs. Am mai discutat subiectul. Cred insa ca AN a platit destul, e drept nu si pentru “Congo” ( “Bombo” si girueta PNL-ista care lansase sloganul…)…Si “Bombo” a recunoscut ca “a fost mistret”, e drept, in felul lui, mai “arogant”…
  Legat de “giruete”, totusi, firma ‘ceea din SUA, nu putea avea legaturi cu al de… “ayatolahul nea’ Cozmin” ? De acord ca ideea cu IRAK-ul e o prostie ( ca si actuala prostie cu “greseala” lui Ponta si absolventa de Harvard in fata absolventului de “Rapirea din serai”…), dar partea a doua cu PSD – nea’Cozmin, nu ! Va aduceti aminte ca am scris aici ca, de la ayatollahi…, nea’Cozmin i-a dus cartea lui nea’Volodea, cea cu stalinismul si eternitatea, lui Miron Cozma ( “la facultate” ), ce s-ar fi vrut nea’, dar n-a mai apucat decat zapada ( nici macar pe ‘ceea a lui Lazaroiu…)…

  P.S. Cineva poate crede ca il atac la baioneta pe nea’Cozmin. NU ! Ii atac pe “mujicii” piosi si evlaviosi la care el se duce ca la “muntele Athos”…Si cum acestia nu pot fi atacati, echilibrul este perfect. Perpetuum mobile nu alta…Sta sa plece….

 • Liviu Antonesei

  @) DT

  Al meu a fost rapus cumva subitr si in etape! Mai intii, n-au avut acces comentatorii, apoi n-am mai putut posta nici eu comentarii, dar mai puteam pune texte. De vreo doua saptamini, nu mai pot opera nimic acolo. Cum nu e primul meu blog aneantizat, nu cred in joaca de copii. Mai ales ca primul defunct a parasit cyberspatiul dupa trei editoriale dedicate lui Adrian Nastase, atit de des pomenit pe aici, desi acum e si el, ca si blogurile mele, defunct. Politic, desigur. Disparitia celui dintii blog a fost spectaculosa. Mai intii toate semnele alfabetice s-au transformat in hieroglife, apoi totul a plecat in neant. Dar nu descurajez. Cind ajung in tara, ma apuc de al treilea…

 • @Liviu Antonesei

  Deh, asta mica, Ioana Petrescu, e de vina.
  Reparatiile la blogul meu continua, totul merge spre bine, important este sa se auto-pazeasca, fiindca eu nu prea mai am chef sa par si bloguri, oricat ar fi ele de personale.
  Vacanta placuta.

 • Liviu Antonesei

  Multumesc frumos. E foarte placuta vremea acum in Germania. Iar nepotii, iti imaginezi, nu ma lasa nefolosit!
  Ma bucur ca merg bine reparatiile la blog. Cred ca in vreo doua saptamini, o sa am si eu unul nou. Poate mai norocos decit predecesoarele sale…

 • Gigi Cioranelli

  @Cioran + Ontelus DG
  A QUOI BON QUITTER COASTA BUCII? (De aici, poate, permanenta deschidere a braghetei, prezidentioasa ori numai prim-ministeriala.)

 • L.L.Prohabov

  Ilici Mineriadov nu cred sa fi antamat cu creatza lui alte legaturi decit materialist-diabolectice. Singura sa relatie sexuanta certa erea ceea -- cu Mazare Fazare -- din serialul MAI ANIMALULE!, profitabila, pina la urma, doar celui de-al doilea si, prin extensie, Neicusorului Constantinesc von USA.. El Chivo insa, dar nu in episoadele cu tigaretele polcovnicului Trutulescu (ci in acela cu doftoreasa din dotare de la Scrovistea), pare sa fi avut momentele lui triumfalice cu uvertura la flautu-i fermecat. AINSI VA LE MONDE, HELAS!

 • Pingback: Vocile rațiunii – stenograme din Buzoteca de Aur a tranziției | România curată()

 • Amu’Rabi

  Fatuitatea este mai nou o ubicuitate a fetelor (chiar cand sunt …altfel) de Dorobanti. Deci o placere selecta, desi vulgara. Si, in curand, mult prea perfecta pentru impricinati, dupe limba ce-o vorovesc. Dar si pentru toti ceilalti, neinteresa(n)ti.Apud multimea vida a decidentilor de pe aceste (si nu alte) plai-uri.

WP Admin