≡ Menu

Vocea (in)formatorului de opinie

Una din declarațiile cu mari șanse la câștigarea trofeului ”Tupeul nostru, stăpânul vostru” îi aparține lui Robert Turcescu.

Adresându-se ministrului Carmen Dan, cvasi-autodeconspiratul scrie:

“Voi fi în stradă pentru că dincolo de a fi om politic sau formator de opinie sînt cetățean al acestei țări. Și vreau ca România să fie condusă de oameni responsabili și în mod transparent.“

“Om politic”?

Dar ce pățiși, talleyrandule?

“Formator de opinie?”

Ale cui opinii? Ale Serviciilor pentru care lucrași ca “jurnalist independent”?

Desen & © - Alex Dimitrov

Desen & © – Alex DIMITROV

Vrei “ca România să fie condusă în mod transparent”?

Ce-ți veni, (in)formatorule de opinii?

Lucrând — pe sub masă, pe sub pupitru, pe din spatele monitorului din studio — pentru Servicii, participai cumva la creșterea coeficientului de transparență?

Hai, ia-ți cartela de om politic, bocceluța cu opinii și transpari din fața ochilor noștri, fiindcă, dincolo de a fi “cetățean al acestei țări”, în rest rămâi o vrăjeală răsuflată!

Ai văzut ce bătaie a luat jandarmul sub acoperire recunoscut de colegii săi de armă.

Desen & © - DION

Desen & © – DION

 • Liviu Antonesei

  Excelent! Preiau dimineață!

 • Singurul meu regret e că pe lista deschisă nu apar Mircea Marian, Sabin Orcan, Rodica Culcer…

 • Numai unu și una…

 • Dezideriu Dudas

  El « transpare » mintenas “din fața ochilor nostri”…, daca țara i-o va cere. Invers nu se poate. Mai mult, ne si sugereaza mai putina năpăstuire, de obținut prin mai puțină zveltețe….De la Parapaipan incoace numai « lapte si miere » in sufletul «fratelui Alexandru»…Cand a vrut Noica sa instituționalizeze asta, prin rugă, ceilalți si-au zis că aiasta nu se poate….Ca cămila de la Cluj….Noroc pe cei care pot da « banu’ » c-o vede….

 • Dezideriu Dudas

  Dacă sunt sub 50 privitori la cămilă. Dacă « e » mai mulți…., se va citi, nu « o vede », CI, « o văd » . N-au insă atât de mulți «banu’»…

 • Pingback: Vocea (in)formatorului de opinie | România curată()

 • DG Ontelus

  safir// cântă cucu-n cimitir/ de nimic nu mă mai mir/ hai mai ia puțin ghimbir/ face bine la sictir

 • Pingback: Marele Comunicator | România curată()

 • E.T.Filip

  Toata lumea stie ca domn Turcescu a esuat intr-o operatiune pusa la cale, nu ordonata. Pentru ca orice prost din deservicii stie ca el le este superior. Unii m-au intrebat, personal, desi erau pusi la cale de sefii lor care se amuzau pe rupte, Ruptely urmeaza) Prin expunere mediatica, prin bani-avere, dar mai ales prin indrituire, adica vectorizare, adica punere la cale. Dar SEFUL SAU S-A TREZIT FARA CURAJ DISPONIBIL.
  Deserviciile sunt superioare prin multiplicare, ca amoeba, si prin organizare. Nu cei mai inteligenti ajung sefi (este lesne observabil si azi), ci doar cei care nu sunt prosti prea des si care au invata lectia comunista a solidaritatii ELITEI. Singura valabila, valorizanta, de observat cand scot o legitimatie de cacat (eu am avazut, am auzit. Pacat, la 100 de profesionsiti veritabili nimicii astia nici macar nu pot zice “pas”)
  Important este ca avem presa, avem organe, avem taximetristi, stewardese, ingineri si maistri electro-orice, avem univeristari care stiu ca aici este Romania.
  Gradele dispar in neantul anilor, ca pe nisipul marii. Bine ca nici un cretin nu s-a trezit sa demaste impostura impostorului, ca aflam cu totii cum sunt ceilalti. Nu ca nu am sti….

 • E.T. Filip

  Totusi, iar si iar reiau cursurile de economie politica, apoi de economie de piata, apoi ma uit la niste coduri penale, la niste regulamente ilegale si anticonstitutionale (ce conteaza, nimurugii din varful statului nu pot intelege cestiunea, ca nu tine de banii nevestelor lor, ca ei sunt asigurati pe vieti de acum inainte), si nu inteleg cum se pot face atatia bani, chiar cu masiva munca intelectuala, din limba, organ universal al statului.Nu pricep, si pace.
  Dar imi amintesc anume, pervers, ca abatele Sieyes facea revolutia in contra unei clase privilegiate. Cam 300.000 de bucati, pe vremea aia. Procentual, perfect comparabil cu societatea aromana contemporana.
  Deci totusi Joseph de Maistre avea dreptate, orice Revolutie este o pedeapsa de la D-zeu insusi. La noi, vad azi, lipsa de Revolutie vine de la Dracul Inaintemergator, Maoist de frica sa fie leninist (stalinist nu se mai pune problema).
  Tare de Maistre, acest dusman al Viitorimii cica europene!

 • DG Ontelus

  dincolo de politică și de religie// chestiunea avortului este una strict morală/ în mod conștient și voluntar este suprimată o viață/ dacă în s.u.a. este constituțional să porți armă/ în condițiile legii desigur ca persoană fizică particulară/ cu atât mai mult dreptul la avort în această logică pare legitim/ personal sunt împotriva dreptului de port-armă și-l accept în cazul autorităților/ doar ca un rău necesar imposibil de evitat/ în privința dreptului la avort acesta este o consecință firească a căderii primilor părinți/ adam și eva astfel încât deși tehnic biologic pare o problemă a femeii/ de fapt moral îl vizează direct și pe bărbatul care a contribuit la concepere/ și care consimte implicit și la avort/ sigur astăzi există mame surogat fertilizare in vitro etc/ dar în măsura în care dezumanizarea mai poate fi corect identificată în manifestarea libertății/ aceasta din urmă libertatea n-ar trebui să legitimeze orice gând orice vorbă orice faptă/ contracepția este preferabilă avortului iar abstinența este preferabilă contracepției/ însă în condițiile miliardelor ilicite care se fac prin traficul de persoane arme droguri/ un asemenea discurs este nerealist/ lumea în care trăim este impură noi suntem impuri/ iar dacă nu ne mai este nici frică nici rușine din această cauză/ măcar să nu fim mândri bucuroși relaxați că ne putem permite azi lucruri/ care i-ar fi scandalizat pe antecesorii noștri/ a dar sigur ăia erau niște încuiați niște retrograzi noi în schimb spunem ca omul din subterană/ ‘piară lumea numai eu să-mi pot bea ceaiul’/ nu cumva întreb doar nu afirm crezând că bem ceaiul bem cucută de fapt/ ceea ce afirm aici nu trebuie citit ca dorință de a impune ceva cuiva/ sunt niște gânduri doar atât/ fiecare să trăiască așa cum vrea dar să înțeleagă că mai devreme sau mai târziu/ va suporta consecințe poate nebănuite ale comportamentului său

 • DG Ontelus

  istoria artei// homer/ leonardo da vinci/ michelangelo/ bach/ laurence olivier/ tarkovski

WP Admin