≡ Menu

Vocea cocorului vs zboară cocorii

Unknown-3

S-a auzit, în sfârșit, vocea cocorului – Traian Băsescu a vorbit ca un împărat, adresându-se supușilor săi PMP.

Pe de-o parte, suveranul pimpilor ne-a asigurat că Elena Udrea e cinstită, curată și, din “delicatețe”, nu a fost de față.

Pe de altă parte, ne-a asigurat că în România nu există dosare penale întocmite pe criterii politice.

Împăratul muștelor statului de drept ne sugerează că DNA nu are nimic politic împotriva Elenei Udrea.

Dacă îl credem pe cuvânt, înseamnă că tot ce are DNA împotriva Elenei Udrea este doar de ordin penal.

Și, dacă așa stau lucrurile, atunci nici măcar o muscă împărătească nu are voie să se amestece în treaba asta de căcat politic.

Deși pupila Udrea rămâne pe retina împăratului o întruchipare a cinstei, suveranul nu l-a putut pedepsi pe Coldea.

N-avea cum, ne spune – nu avea pârghia legală. Drept urmare, a folosit o pârghie pe care o deținea legal – l-a tot avansat în grad pe escrocul Coldea.

Ghinionul dracului: când să-l facă mareșal pe Coldea și s-o sanctifice pe Udrea,  Împăratului i s-a terminat mandatul constituțional.

Două întrebări.

Prima – a fost ori nu Elena Udrea ofițer acoperit? Nu de alta, dar prea o descoperă toți acum, trăgând  plapuma imunității de pe ea.

A doua – există vreo inițiativă în urma căreia fostul director SRI, George Maior, să fie deferit justiției și trimis la bulău?

Dacă e adevărat ce spune Udrea, Maior trebuie să plătească pentru că a prevenit-o că, împreună cu Alina Bica, este urmărită: fotografii pariziene.

Poate că Elena Udrea are dreptatea ei, atunci când, asemenea unui bețiv, nu vrea să cadă singură sub masă.

Fața de masă pe care încearcă să o tragă după ea e ca un giulgiu pe care chipurile nu tocmai cristice ale unor Băsescu, Coldea și Maior sunt vizibile.

Mă uit încă o data la acest cuplu post-dostoievskian – Udrea & Băsescu — și nu văd nicio asemănare cu Tatiana Samoilova & Alexei Batalov.

La noi, nu cocorii zboară.

La noi, zboară șoriciul statului de drept preferențial.

Și asta îl face pe Ion Cristoiu să fie consecvent – una scrie azi, alta scrie mâine, dar de crezut, vrea să ne facă să credem mereu în același trombon.

Hit the road, Jack, și ia-l și pe Andronic! Ghiță vine singur, că e în permisie.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 • Există zvonuri că i-ar fi fost plasată de Cocoș. Nu cred, dar așa o pasiune, nene!

 • Dacă Moscova nu crede în lacrimi, DNA nu trebuie să creadă în zvonuri. Întrebarea ar putea deveni -- cine era mai acoperit, Dorin Cocoș sau Elena Udrea? Mai vedem, că doar nu suntem chiori…

 • Dana (Mara)

  (Diplomatie -- I.L.Caragiale) Daca ar avea macar hazul personajelor lui Caragiale.

 • the man with no name

  A ajuns si la mine zvonul cu cocosul plasator. Cu amanuntul ca primul vizat ar fi fost Stolojan. Care, insa, nu a pus… botul. Abia apoi i-a fost plasata lui Base. Care a pus. Si uite-asa a ajuns el presedinte de Romania in loc de Stolo care, pen’ca nu a pus botul, s-a imbolnavit subit si, suferind fiind, s-a cerut afara din joc.

  Daca doriti sa revedeti (in cazul in care nu ati revazut inca):
  “Amanunte de sub si de langa fusta doamnei Elena Udrea!” -- publicat Vineri, 17 iunie 2011 pe Cotidianul.

 • Dezideriu Dudas

  Domnu’ Jack…, scrie ca in anul 2016 Ponta nu va fi doar prim-ministru ci si presedinte…Bre’, ma omor dupa el…La Jermania se-aude ? Aveti grija de copilasi…Si nu va faceti iar toti pompieri ca poate scapati…

  Dom’ Tudorane ( am clujit-o putin, da’ e vorba de umanism, prietenie…), nu v-ati inteles la artimetica cu domnu’Jack, da’ ia uitati-va ce scrie un alt matematician : “Sa nu vezi in dusmanul tau decat un prieten ratacit.”- Pitagora. S-o fi ratacit domnu Jack…? Sau el n-are cum, ca oricum lucreaza la “ratacitori” ? Macar acum pare a se fi descoperit…Din 2016 Jermania va fi cu noi…Pana atunci, se vor folosi doar forte galactice…In 2016 gaura neagra a comunismului va lovi din nou…Bre’, continuati cu cercetarea sistemului interior. Da’ mai vartos, ca uite ce revelatii are domnu Jack ! Pe langa, lampase, felinare ( fiecare dupa posibilitati, nevoi…)…, puteti folosi si proiectoare…Ca la dracii ‘ceia de pui vii ai lui domnu’Jack ne trebuie lumina multa, sa nu ne luam dupa fentele lor…si sa iasa draku’ afara cand noi credem ca o iau la dreapta si ei o iau la stanga sau invers ( cei mai multi insa sunt “centralisti democratici”, dar noi, draku…, descentralisti, ba la stanga, ba la dreapta…)…. Cu toata vigilenta noastra patriotica, ne mai tre’ lumina……

  Bre’, l-a vazut cineva pe domnu Jack zilele astea ? N-a luat pantalonii ‘ceia rupti in fund cu turu-n fata, de nu mai are nici-o rezistenta la prost(ata)/ie ?

 • InimaRea

  Niscai scientiști americani au emis ipoteza că Putin suferă de autism. Nu-i metaforă cu bătaie politică, e o idee care rămîne doar de demonstrat, însă numai prin scanarea creierului putian.
  Mi-e că scanarea oricărui creier poate constata autismul fiindcă omu-i oarecum autist de cînd s-a putut privi pe sine și a-nceput a-și explora sinele. Bine, pînă la descoperirea termenului ”autist”, omul a beneficiat de prezumția de normalitate, ba chiar de excepționalitate, în formula ”universul propriu”.
  Dar chiar plecînd de la mitul Creațiunii, ajungem la un Dumnezeu autist, căci singur în lumea pe care și-a creat-o, și tot singur și după aceea. Și neînțeles, doar temut, sub forma iubirii fierbinți.
  Formula scientiștilor americani -- așa ipotetică de-ai zice că-i doar o ciudățenie și-atît -- ”transmite un semnal puternic”: Rusia e condusă de un dus cu pluta. Ergo, e cu-atît mai periculoasă. Și mai ergo, trebuie făcut ceva cu ea. Final ergo: s-o scăpăm de Putin, care zice că doar SUA și Rusia au triada nucleară, că sînt la paritate cu bombele atomice.
  După mine, abia asta-i dovadă clară de autism -- să te situezi extraplanetar -- poate că și extra sistemul solar -- socotind ca soarta Terrei e cuantificabilă în număr de rachete nucleare terestre, submarine și cosmice. Că, de fapt, nu ”dacă” e problema atunci cînd se vorbește despre dispariția vieți pe Pămînt, ci ”cînd”. Iar asta să n-aibă vreo legătură cu iminenta încălzire a Soarelui, calculată a se produce în cam 80 de milioane de ani. Ci cu iminenta încălzire a triadei nucleare. Or, știm bine că-ncălzirea-i preludiul încingerii din timpul încleștării. Dacă pun pe foc și America, și Rusia, gata punctul de fierbere! După care, nu mai sîntem autiști, nu mai sîntem și-atît.
  Mă jenez că vă bat capu’ cu fleacurile astea, cînd adevărata problemă e dacă Udrea, Băsescu, Coldea. Dar mi se zbate ochiul drept -- de rău -- ca atunci cînd asaltau turcii Constantinopolele, iar orașul era cufundat în adevărata dilemă: care-i sexul îngerilor? Din cîte-mi amintesc, Semiluna a rezolvat rapid problema: îngeri doar cu aripi, fără sex. Spre salvarea creștinismului, că ce s-ar fi făcut dacă s-ar fi circumcis îngerii?
  Contextualist, ”tăierea-mprejur” e o campanie în plină desfășurare. În Iosif și frații săi (Thomas Mann) un episod biblic: fiii lui Iacob pun la cale cucerirea unei cetăți tocmai prin punerea condiției ca toți de-acolo să se taie-mprejur, spre a merita să primească o soră de-a lor, de mireasă. Odată circumciși, sînt măcelăriți căci nu mai au puterea de a se opune.
  De unde, două-nvățăminte: că o scurtă vreme după circumcizie, boteazatu-i lipsit de puteri, numa’ bun de făcut bucăți; că trecerea bruscă la o nouă credință poate fi fatală dacă-i impusă, iar nu liber consimțită.
  Bine, ar mai fi o-nvățăminte, dar mai profană, așa: ți-ai mîncat norocul dacă te tai împrejur pentru mireasa altuia.
  Uite-așa ajungem la apropont: apăru Băsescu fluturînd cuțitul ritual. Iar ciracii adunați în juru-i chiuiră victorios: Să-i scopim!
  La care, Băsescu nu zise nici da, nici ba. Dar cunoaștem omul, îl ia ușor valul popular, chiar și dup-o băiță de mulțime de partid. Iar cuțitul ritual e o adevărată triadă: taie-mprejur, scopește, ia gîtu’. Curat, fără holocaust, fără nor radioactiv, fără mii de ani de iradiere.
  Dar nu asta mă-ncîntă ci constatarea că românilor le era dor de Băsescu. Dacă mă-ntrebați pe mine, e fiindcă-s frustrați în așteptări: Băsescu i-a belit dar nu i-a și tăiat împrejur. Ar cam fi vremea s-o facă și pe-asta, că doar asta mai rămase de făcut, părerea mea…

 • Dezideriu Dudas

  Stiu ca aveam adresa dvs. de email. O sa o caut pentru ca vreau sa va dau coordonatele intalnirii de joi de la GDS, “ OPRITI DEPROFESIONALIZAREA ROMANIEI”. Dealtfel o sa-i trimit o invitatie si lui Liviu si o sa-l rog sa vi-o redirectioneze. O forma de vara, mai studenteasca, o s-o asociez si aici.. Poate va intalniti acolo, din nou, si cu d-nul Claudiu Iordache…

  Am lucrat la un lobby arahnoid, cu jdemii de ramificatii…E drept, cea mai mare problema o am si eu tot “la dictator” si urmeaza sa fac ceva in acest sens…Nu stiam insa ce inseamna “A SCOPI” si poate e solutia cea mai buna pentru a intelege de ce “A MIJLOCII” inseamna ceea ce inseamna iar ideea lui Sartre ca “Mijloacele devin Scopuri pana la urma”, ilustreaza cel mai bine semnificatiile….Nu sunt doar etimologii asemanatoare…

  Interesanta si ideea ref. la “ sa te tai imprejur pentru mireasa altuia”. S-ar putea sa fie tema principala a intalnirii de la GDS, amintita.

  Ref. la “dictator”, cred ca trebuie sa retinem cum l-ati portretizat anterior. A incercat sa lupte folosind justitia in folosul propriu, ceea ce ar inseamna un “kilometru o” in politica/justitia romaneasca…Pe undeva, poate nu e rau, decat in “vechile foloase”…, cum au procedat Adrian Nastase si Dan Voiculescu…Ma voi explica cat de curand. Dealtfel si la cei doi ati fost memorabil in opinia mea. Cu ei “s-a” inceput “kilometrul o” al anticoruptiei, pe ramurile lor…Va asigur ca nu este un non-sens. Cred ca tine de faptul ca, daca la turci elitele se hotarasera ca ingerii sa ramana fara sex, dar cu aripi, la noi pare ca hotararea a fost inversa…Asa ca, DE UNDE SCOPURI ? In schimb, MIJLOACE, pe toate drumurile…, noastre, care se vor asfalta vreodata ?

 • Pingback: Vocea cocorului vs zboară cocorii | România curată()

 • Tanase Scatiu-Scapete’s Nephew

  Cuuum, d-le DD? Nu ati conspectat inca, de Hector France, LE SCOPIT. HISTOIRE D’UN EUNUQUE EUROPEEN. MOEURS RUSSO-BULGARES? O tempora, o mores, o amores, o humores, o res! Si nici in Delta nu ati fost, unde, pe linga lipoveni papovtsi si bezpapovtsi, cica ar mai supravietui si nisti skoptsi, also known as scopeti? Si nici descendenti ai birjarilor muscali (tot scopiti si dinsii) de altadata nuati intilniti prin cartierul portuar al orasului Kustenge? Unii au intilnit tigani fericiti, prin Iugoslavia, d-Voastra doar grupnici ai polilogului societal; grele vremuri traim, grele de tot.

 • Teofilact al lui Simocata

  Exemplu de cherela bizantina cu adevarat sofisticata: Daca se intimpla sa cada o musca in vasul cu impartasenie, ce se intimpla? Se sfinteste musca? Se spurca anafura?

 • A trecut mai bine de un sfert de veac, de când Ion Cristoiu nu mai poate să pupe marii fesieri ai tripletei Nicolae-Elena-Nicu Ceaușescu.

  Nu că în tot acest timp ar fi rămas cu buzele umflate – a tot pupat, dar a fost obligat să schimbe permanent ”icoanele”.

  Azi, ne oferă încă o capodoperă:

  “Abia acum, Elena Udrea și-a dat măsura talentului de de om politic deosebit, în care am crezut și continui să cred, indiferent de ce i se întîmplă.

  De aceea, acum, aș vota-o în primul tur!”

  Dacă nu vă temeți de un acces de vomă, citiți mai departe aici:

  http://www.evz.ro/romania-lui-cristoiu-da-acum-as-vota-o-pe…

 • Dezideriu Dudas

  Delta-i pe alta ramura de activitate…Constanta, nu.

 • Scientisti de la vreo agentie…

 • Dezideriu Dudas

  M-am induiosat prea tare cand l-am citit pe domnu’Jack recunoscand ca a fost nemilos cu EU…N-am mai putut continua, de emotii. Eu sunt din cei cu fata miloasa …., cum era domnu’Jack cu UE…

 • InimaRea

  Korrect!

 • InimaRea

  E semn că trebuie caterisit preotul căruia i s-a trimis musca. Cu muște se-nsemnau păcătoșii.

 • Dezideriu Dudas

  Dar cei ce trimit muste, caterisesc sau inseamna pacatosii, e buni ( chiar daca sunt peste 50 si trebuie folosit pluralul, vreau sa intelegeti ca-l iert de-acu’ incolo pe Vanghelie : n-are nicio vina ! Si nu pentru ca ar fi textualist cu vreo mana de-a mea, ca apoi sa ma bata cu ea…Stiu ca nu va convine, dar inchid “oferta” la Vanghelie. La Jeoana ma mai gandesc…) ? Cum depisteaza ei pacatosii, spurcaciunile ? Au in dotare oglinzi ? Sau au, dar numai cu o parte, si aia totdeauna spre exterior ?

  OGLINDA PE DOUA PARTI ( piesa pentru orchestra, in doua parti, fara pian )

  PS 1 Dom’Danieliuc a incercat ceva asemanator cu GLISSANDO, inainte…Dupa insa, l-au glissandit “astia” de tot…Asa ca revenirea la Caragiale i s-a parut “oferta” cea mai fezabila pe care o mai putea deschide….Deci, sa fim organizati : inainte, a deschis “oferta”, dupa, i-a fost inchisa ( de cei ce trimit muste, inseamna..), asa ca si-a deschis propria oferta, pe persoana fizica, post-caragialeeana…Sau, Leana ?

  PS 2. Sa nu ma spuneti lu’ domnu’Jack ca imediat inventeaza oglinzile cu 3 fete ( cum ar fi partea a 3-a, la piesa de mai sus, cea cu pian …) sau, si mai grav, oglinjoarele celea mici, vii…Am o problema logicieeana…- aici nu merge Leana -…Oul la oglinzi are legatura cu Buzaul, fabrica…? Aici ar merge…

 • Pingback: Minima Ruralia › Curăţarea României()

 • Îmi poate explica cineva în ce constă “răstălmăcirea tendențioasă a faptelor” de care mă acuză “Minima Ruralia”?

  Minima Ruralia
  Dintr-un fund de provincie
  Home
  Redacţia
  Intenţia acestui blog

  Curăţarea României

  Platforma „România Curată” publică un pamflet al lui Dorin Tudoran, care a apărut şi pe blogul domniei sale.

  Ca să ne dăm seama de unde bate vântul, ajunge să punem faţă în faţă
  afirmaţiile d-lui Tudoran cu ceea ce a declarat în realitate Traian
  Băsescu. Răstălmăcirea tendenţioasă a faptelor aminteşte de „Scînteia”
  anilor 50. Satiră, d-le Tudoran? Pentru asta ar trebui să existe măcar o
  urmă de umor în acest text…

  Citat Dorin Tudoran:

  [ ]Pe de-o parte, suveranul pimpilor ne-a asigurat că Elena Udrea e cinstită, curată și, din “delicatețe”, nu a fost de față.[ ]

  Citat Traian Băsescu (după Revista 22):

  [ ]Chiar dacă nu este [prezentă, nota red.],
  ţin să-i mulţumesc. Apreciez delicateţea de a nu fi în sală. Sper să
  aibă condiţii corecte să se apere. Sper să îmi confirme încă o dată că
  este om cinstit.[ ]

  Dorin Tudoran:

  [ ]Pe de altă parte, ne-a asigurat că în România nu există dosare penale întocmite pe criterii politice.[ ]

  Citat Traian Băsescu (după Revista 22):

  [ ]Nu există măcar o interveţie a mea în cei zece
  ani ca vreunui om să i se facă un dosdare. Nu există şi vă rog să
  respingeţi această idee sau afirmaţie ori de câte ori veţi avea ocazia.
  Acum nu mai sunt preşedinte, orice procuror, orice judecător ar putea să
  spună: «Hai domnule preşedinte, nu mi-ai spus mie să-l iau pe nu ştiu
  cine?». Nu. Nu am făcut-o, pentru că am crezut că aceste instituţii nou
  create nu trebuie să fie dependente de cel care a vrut să fie create, ci
  trebuie să fie dependente de lege.[ ]

WP Admin