≡ Menu

Vinovații fără vină și Nevinovații cu vină-ncoace

Dna Laura Codruța Kövesi, Procuror-șef al DNA, acuză inserarea de afirmații care nu-i aparțin în înregistrările aruncate pe piață. Este nevoie de o analiză tehnică. Ea ne va spune de partea cui se află minciuna. Deocamdată, de dragul unei discuții, să acceptăm că tot ce apare în înregistrare ar fi netrucat.

Citind transcrierea înregistrării, eu nu am înțeles doar un sigur lucru, ci mai multe.

1. Dna Kövesi este exasperată de ineficiența colegilor din subordine, considerând că:

“Pe mine nu mă convinge nimeni că din 8000 de dosare noi într-o lună nu am putut învinui un inculpat, nu am putut trimite în judecată un inculpat… din 8000 de dosare. Dacă voi din sala asta mă convingeţi, plec şi nu mai zic nimic.”

Sincer, nici pe mine nu mă poate convinge cineva, fiindcă 8000 de dosare cu 8000 de oameni curați ca lacrima ar însemna că România a devenit campioana mondială a integrității, scenariu ușurel științifico-fantastic.

2. În cazul dnei Elena Udrea, dna Kövesi spune:

“Dar dacă ştim că e de clasare şi nu e bazat pe legislaţia în vigoare, închideţi dosarul, că n-am nicio problemă.”

Această afirmație nu-mi sugerează că dna Kövesi o vrea în pușcărie pe dna Udrea, dacă aceasta din urmă e nevinovată, dar dacă dna Udrea este, totuși, vinovată, dna Kövesi nu vede de ce dna Udrea nu ar trebui ajutată să-și înceapă cei 6 ani de ispășire. Și eu văd lucrurile în același fel.

3. Dna Kövesi nu-mi pare a-i impinge pe colegii săi să evalueze după cum dorește Domnia Sa, ci le cere doar să aibă tăria de a evalua dosarele de care se ocupă, sau de care ar trebui să se ocupe, adică să-și asume răspunderea de care par că se cam tem:

“Ce să zic, faceți-vă singuri evaluarea pe dosarele pe care le aveţi! Mie mi-e foarte greu să stau eu să vi le controlez, sunt 3000 de dosare, eu nu ştiu care din ele sunt în legislaţie primară sau secundară.”

4. Dna Kövesi nu se teme de Curtea Constituțională, ceea ce e și bine, e și rău. N-am să-i spun eu de ce și când este bine, și de ce și când este rău, fiindcă ar trebui să cam știe:

“Chiar să zică Curtea Constituţională că am derapat instituţional pentru ea. O să iau cele 4 dosare existente în DNA cu acelaşi obiect, făcute exact în acelaşi lucru şi le duc în braţele lu Morar şi i le pun în brațe şi-i zic “ia-le, domnu’ Morar, spală-te cu ele pe cap!’ “

Desen & © - DION

Desen & © – DION

 5. Ca tot omul, dna Kövesi are dorințe:

“Eu după decizia Curţii Constituţionale mi-aş fi dorit să ieşim cu un dosar cu un ministru, că mă gândesc să ştie că-i presăm. Sau, mă rog… ceva dosare importante. Ideea e că de bilanţ nu am mai ieşit cu nimic.“

Ideea că “la bilanț” e musai să “ieși cu ceva”, careva vinovați, ba cât mai mulți, așa, în chip stahanovist, mi se pare la fel de obsesivă ca ideea celorlalți, că “la bilanț” e musai ca DNA să nu iasă cu nimic, pentru realizarea “reconcilierii naționale”.

6. Dna Kövesi nu greșește când spune ce spune, greșește că… spune:

“Dacă ne simt că noi nu mai avem curajul, o să se urce cu picioarele pe noi, credeţi-mă!“

Se îndoiește cineva că dna Kövesi are dreptate? Eu nu mă îndoiesc, dar nu cred că răspunsul este “Mai bine ne suim noi cu piciorele pe ei”, fiindcă în Justiție nu ar trebui să fie ca în fotbal: ”Decât să plângă mama, mai bine să plângă mă-ta!”

7. Că miniștrii, y compris Primul-ministru, sunt de neatins, ceea ce se cam bate cap în cap cu punctul al cincelea:

Lăsaţi miniştrii, că noi nu aşteptăm miniştrii că-i decizie aparte. Miniștrii care … (NEINTELIGIBIL)… bani europeni… Mâine dacă descoperim că un ministru a dat o mită că să promoveze o ordonanţă de urgenţă, noi (nu) îi mai putem face dosaru’.   “

Vorba transcrierii – NEINTELIGIBIL/greu de priceput. Adică, dacă e vorba de bani europeni, miniștrii pot da sau lua mită și Justiția română nu poate să-i ia la refec? Mișto viață mai au miniștrii ăștia din Uniunea Europeană!

Desen & © - DION

Desen & © – DION

Dar, ca mai întotdeauna când e vorba de mocirlă, cel mai tare din parcare se dovedește tot președintele Traian Băsescu. Hotărât să nu o vadă pe dna Udrea în pușcărie și pe Ioana Băsescu la ananghie, dl Băsescu cere nici mai mult nici mai puțin decât imediata arestare a dnei Kövesi și aruncarea ei în pușcărie. Asta înainte de a ne dumiri în legătură cu autenticitatea/neautenticitatea tuturor segmentelor înregistrării și, cum altfel?, înainte de a se da o sentință judecătorească.

Dacă se va dovedi că dna Kövesi este vinovată de toate cele multe de care este acuzată, s-ar putea dovedi și ce bănuiesc unii de multă vreme: dl Traian Băsescu i-a fost dnei Laura Codruța Kövesi un mentor și un aliat exemplar:

“Femeia asta trebuie arestată pe loc. Trebuie încătușată, trimisă la beci, unde a trimis atâția oameni nevinovați, și pe urmă procurorii care au fost obligați să facă dosare să vină martori. Au stat zeci de oameni politici importanți în beciuri, pentru că doamna avea nevoie să iasă cu dosare răsunătoare.”

Adversarii politici ai dlui Băsescu, trimiși “la beci” de dna Kövesi în anii în care dl Băsescu era președintele României, pe ce coloană îi punem? La “Nevinovați” sau la “Vinovați”? Dar pe dl Băsescu?

Frumoasă piesa asta “Vinovații fără vină și Nevinovații cu vină-ncoace”.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 • DG Ontelus

  cerere la onu// doar anumite persoane au dreptul să vorbească/ restul ciocul mic și joc de glezne/ oricum dacă vorbești fără aprobare/ fie ești vândut/ fie ești țăcănit/ prin urmare pentru a respecta legalitatea și rânduielile nescrise/ va trebui să depui o cerere la onu/ urmând a ți se comunica în deceniul următor/ dacă adunarea generală aprobă sau nu/ ca după încă un deceniu/ să figurezi în registrul persoanelor fizice care/ după încă un deceniu se pot adresa legal autorităților competente/ să aprobe ca după încă un deceniu/ să fii programat a lua cuvântul într-un cadru organizat/ acceptabil politic/ dezirabil social/ coerent instituțional/ așa că băi nene mai lasă-ne în pace/ cu drepturi și libertăți că știm noi mai bine ce și cum/ ce atâta democrație ne pândește anarhia/ toată lumea liniște și să respecte procedurile în vigoare/ s-a înțeles executarea și/ s-a executat sau au fost executați/ fiindcă intelectualii filologi știu prea bine că/ activul va fi făcând istoria/ dar pasivul și reflexivul o consemnează/ la ordinele mai mult sau mai puțin explicite/ ale unora despre care și dacă se vorbește și dacă nu tot aia e/ căci câinii latră ursul merge nicio entitate nu este mai presus de lege

 • Edisqus

  Rahaturile “incendiare”, “explozive” ale G^dei si Badei, care fac jocul Dragnei.

 • AristotelCostel

  Se strânge lațul.
  Ce aproape ați fost să-i închideți, iar acum Luluța se duce, cu toate osanalele propagandei securiste. 😀

 • Dezideriu Dudas

  De la Heidegger, LA VALE…., ghezeșu global nu prea mai mere, pe șine….El a fost printre ultimii, MARI, care au încapsulat vârful modernismului și a avertizat că odată cu diferența ontologică Ființă – Ființare ( avertizând despre uitarea Ființei) am intrat deja în faza Post-modernismului. Consider că sfârșitul Post-modernismului ar însemna deblocarea spre Modernismele MICI și MIJLOCII…. și poate fi relevat de raportul dihotomic dintre simbolurile “statului metafizic global” ( la ei comisarul Paraipan e mult mai sever….și “dinamica” recunoaște mult mai repede că e mistreață, în timp ce iepurele “staticii” poate să se-nmulțească-n liniște) vs. statul de drept românesc, respectiv Ființă-Ființare vs. Făptașul – Fapta.
  Partea praxiologică, străpungerea” la temă : ieri Elena Udrea a declarat că dacă n-a turnat la București nu poate turna la Ploiești. Conform teoriei de mai sus, la fel, dacă statul de drept nu funcționează în SUA și un om greșit a ajuns șef un lumea negreșiților, n-are cum funcționa nici la București, unde sunt cu toții greșiți, chiar și negreșiții, când sacul cu petece ajunge in dreptul lor.
  PS Oximoromul de ieri de la Ieși, legat de antinomismul lingvistic lucapițesc…, mă obligă….Se înțelege însă că voi posta mai rar, atât timp cât nu-i ușor să te împiedici des de Heidegger iar ref. la Hegel mi-am propus să nu-l mai las singur pe dom’Vasile….., de prin luna august, LA DEAL…..

 • DG Ontelus

  Angelismul personajului Monica din ,,Pas în doi” (1985, regia Dan Pița) este un contrapunct inspirat față de ipostaza maternă a femeii, ilustrată de personajul Maria. Monica, interpretată de către Anda Onesa este mitul, Maria, interpretată de către Ecaterina Nazarie este istoria. Monica este prelapsariană, Maria este postlapsariană. Suferind, Maria este omul în plenitudinea sa, omul suprem. Monica este entitatea îngerească reprezentată de către omul de dinainte de Cădere. Noi, oamenii, suntem Maria, dar avem în suflet pe tot parcursul vieții pământești nostalgia Monicăi, a ființei îngerești, desăvârșite pe care Adam și Eva o ilustrau în Rai/Paradis.

 • DG Ontelus

  Johnny Cash, “See Ruby Fall” (1970) Songwriters Johnny Cash, Roy Orbison “Well I new someday, Ruby would be leavin’/ That she wasn’t happy livin’ quietly, quietly/ ‘Cause she would get the bedroom look each mornin’/ And I felt Ruby pull away from me/ Yeah, so go downtown about nine o’clock this evening/ Walk under that red light and down the hall, down the hall/ Look for the highest flyin’ girl, that’s Ruby/ And if you wait your turn you’ll see Ruby fall/ Don’t let her know that you even know me/ She’ll be tryin’ to forget it all/ And don’t tell me how is was tonight, tomorrow/ ‘Cause I don’t want to see Ruby fall/ I didn’t hold her back, when she got restless/ One man is not enough when she wants it all/ Yeah, I let her go when I saw what she wanted/ ‘Cause I don’t care to see Ruby fall”

 • DG Ontelus

  barba filosofului// era un mare wannabe/ priza din arnold toynbee/ cu un compas și un echer/ se amuza cu heidegger/ trata și mobila cu șmirghel/ se inspira precis din hegel/ le părea tuturor savant/ și când dormea cita din kant/ pentru noi toți era reper/ trăia ca schopenhauer/ se enerva pocnea din bice/ se credea chiar friedrich nietzsche/ comunica doar prin decret/ emis de durul epictet/ nu ne vorbea chiar din amvon/ noi îl luam drept un platon/ și la nepoți făcea apel/ e din rețea aristotel/ dac-auzea vreun nino-nino/ iubea marsilio ficino/ cu nostalgia unui cal/ se hârjonea cu blaise pascal/ nu consuma vreun coloid/ ci-l aplica pe sigmund freud/ lua toate fetele la dans/ știa citatele din marx/ intelectualii mulți au spart/ grea moștenire-a lui descartes/ dădea cu oiștea în gard/ era fan de kierkegaard/ pe toată lumea eu ador/ m-am instruit cu paul ricoeur/ rezolv problema pas cu pas/ aprofundez cu levinas/ ca orice mare caracter/ se inspira doar din voltaire/ gusta rumoarea și arena/ discipol de-al lui avicenna/ privea nisipul dar și scoica/ se studia constantin noica

 • DG Ontelus

  boala realului// invizibilul suferă iată simbolul/ omul plânge iată păcatul/ universul se cutremură iată viul/ natura se sfâșie iată sufletul/ cantitativul este excedat iată imponderabilul/ spiritul se manifestă iată inefabilul/ pământul se îmbolnăvește iată lumea

 • DG Ontelus

  banca buncărului// pe cer se văd multe avioane/ au garantat provizioane/ pe internet tot apar ponturi/ dar cineva numără conturi/ nu a căzut nimeni în cursă/ acțiunile stau bine-n bursă/ război hibrid s-a declanșat/ activele s-au depreciat/ o vânzoleală am văzut/ rata dobânzii n-a crescut/ cumva e cursul in crescendo/ ajută firmele pareto/ în catedrala de la reims/ merg diagramele lui keynes/ dar capitalul ți-a permis/ și ‘avuția’ adam smith/ cunoaște-adesea un come back/ economia lui hayek/ consideri armele-un afront/ nu ai aflat rata de scont

 • Dan Plesoianu

  Da, intr-adevar, este ceva foarte ciudat cu acest DNA, si cu faptul ca din 8000 de dosare noi intr-o luna nu a avansat nici unul. Si daca au fost 8000 de dosare si luna trecuta, si, tot asa, nici unul nu a avansat, atunci inseamna ca acolo are loc un fel de conspiratie a procurorilor, care fac un fel de greva de zel. Si acest lucru se confirma si prin faptul ca eu m-am prezentat la DNA de doua ori, pentru a face plingere ca mi s-a furat terenul, si se iau bani de la APIA ilegal, in contul acelui teren de 50 ha, iar procurorul de serviciu (acelasi in ambele cazuri) -- un tip cu fata si atitudine evidenta de fost securist -- mi-a ris in nas, si mi-a spus ca impricinatul poate lua bani de la APIA cum vrea el, si poate face ce vrea el cu ei.
  In continuare, am facut aceeasi plingere la DNA Craiova, am fost filmat, dar, iata, de aproape 4 luni, nu s-a intimplt nimic ! Am fost furat si la parchete, unde mi s-au dat acte falsificate chiar de parchetari (pardon procurori). Am aratat acest lucru la DNA, si tot nimic ! Asa ca sint sigur ca este ceva foarte putred si la DNA, cum este in toata acea tara scapata de sub control.

 • DG Ontelus

  extaz muzical// după mii de ore de muzică ascultată/ în transă ori pentru distracție/ îi rămăsese mintea la același prog rock/ sintetizat în triumviratul de diamant/ al acestui stil genesis jethro tull yes/ în ordine alfabetică a numelor de formații/ cele trei piese chintesență/ genesis ‘riding the scree’ 1974 albumul ‘the lamb lies down on broadway’/ jethro tull 1972 ‘thick as a brick’ part one albumul cu același nume/ yes 1974 ‘the gates of delirium’ albumul ‘relayer’/ și totuși dacă ar fi fost să aleagă doar trei minute de muzică/ din tot ceea ce ascultase/ rămânea tot la secțiunea ‘celestial voices’ 1968/ din piesa ce dădea titlul celui de-al doilea lp/ pink floyd ‘a saucerful of secrets’/ acea partitură executată la clape de către richard wright simboliza/ nu doar muzica ci și arta cultura viața lumea cosmosul

 • DG Ontelus

  extaz poetic// greu este a reduce la esență/ poezia românească/ trei versuri am ales pentru aceasta/ ‘argint e pe ape și aur în aer’ spune mihai eminescu în ‘mortua est’/ george bacovia ‘tot tresărind tot așteptând’ în ‘lacustră’/ ‘lacrima raiului’ în ‘catrenele fetei frumoase’ de lucian blaga/ orice alegere subiectivă este prin definiție/ dar cele trei versuri și cei trei poeți/ exprimă simbolic nu doar poezia/ ci și limba română

 • DG Ontelus

  frânturi// îți este teamă de ceva/ mă întrebă conștiința/ am dubii că se va putea/ să-mi valorific ființa// ce vorbe mari întrebuințezi/ bemolul se impune/ te execut de nu te vezi/ nu ai nimic a spune// și ce era să mai rostesc/ partida se jucase/ nu se făcea să mă prostesc/ nu vreau mașini și case// orgoliul mi l-au zgândărit/ crezând că intru-n schemă/ dar repede s-au dumirit/ că le sunt o problemă// deci m-am retras cuviincios/ clamându-mi neputința/ și am riscat deși frumos/ să-mi risipesc chiar știința// astfel că-s foarte liniștit/ las lucrurile să fie/ sunt ferm convins făr’ să ezit/ mai e o-mpărăție// m-am resemnat ca să constat/ ce e ereditatea/ accept cu calm și detașat/ că vin-eternitatea// am fost o vreme siderat/ de multe ce-s în lume/ am înțeles că e păcat/ nu am nimic a spune// există poate pentru toți/ acel declic minune/ suntem o roată printre roți/ formăm iluzii glume// căci viața e ceva serios/ aici n-am nicio teamă/ însă văd semeni și-i curios/ ce prea se iau în seamă// dar cine-s eu să evaluez/ am prea multe păcate/ las timpul și mă depărtez/ citesc mai bine-o carte

 • DG Ontelus

  artă poetică// eu nu cunosc prietenia/ am sufletul de gheață/ abia de știu ce-i bucuria/ încredere-am în piață// cu oameni mulți m-am întâlnit/ și am schimbat impresii/ dar încă nu m-am lămurit/ e loc pentru concesii// căci scriu precum un disperat/ un drog ca toate cele/ pe nimeni n-am emoționat/ parc-aș freca podele// nu am pretenții de la voi/ știu că aveți probleme/ sunt numai bun pentru gunoi/ ce atâtea dileme// mai sper că peste-un timp cândva/ mă va citi acela/ și negreșit va observa/ c-a reparat nacela// vă mulțumesc că mă citiți/ rămân al vostru scriptor/ atunci când sunteți obosiți/ să nu vă par un trântor

 • Edie

  Până la o analiză tehnică, făcută de vreun grig oraș din tată în fiu- fiul s-a rătăcit în America intolerantă cu libertatea de exprimare falsificată cu intenție-, orice cetățean poate spune că, într-adevăr, toată lumea are dreptate. Pentru că deciziile se iau într-o zonă crepusculară, toate deciziile care implică oameni, bani, afaceri, valori fundamentale. Dosarele astea se bazează pe umanismul comunist nepieritor. Dacă omul contează, atunci recomandarea, niciodată scrisă, contează cât pentru tot.Scrisoarea de recomandare, care conține doar recomandații și recomandările acestora, face cât Statul fost român.
  Al cui e ăsta, bă? Al Statului. Omu nostru.Taci…
  Bine că patria a priori a preluat ideea Omului lor.Celorlalți. De dincolo.Asta scutește de orice, mai abitir decât scrisorile românești de recomandare. Scutește chiar și de existența celorlalți, de dincoace, blindați în meritele lor, familiale.
  Un mic da iute pas spre pace, în ciuda omului prea mare pentru un întreg stat aflat în război, eni.

 • DG Ontelus

  caracas// semnalizau mereu băieții/ și aduceau omagiu vieții/ și fetele semnal vizau/ dar nimănui nu-l decriptau

 • DG Ontelus

  păgână// cu ce ofertă ne oftici/ astăzi de sânziene/ vampiri moroi și pricolici/ strigoi bandiți hiene

 • DG Ontelus

  distih// de ce te risipești copile ți-e sufletul în subterană/ șezi blând alții-au acolo trupuri căci lumea-ntreagă e-o capcană

 • AT

  Că bine ați caracterizat poziția D-nei K., d-le Tudoran. Părerea mea este că nici la început, nici acum nu știe de fapt ce se întâmplă cu mașinăria asta juridică. Pe care evident nu o poate controla, nu a controlat-o nici când era în nucleul presupus de americani al statului.Cu informații aparent de prima mână. Invizibilă, de fapt, și mai profesionistă.
  S-a înșelat, și va fi înșelată în continuare, prostindu-i și pe alții care par inteligenți, și ”bazați”, până când este utilă. Încă mai este. Două elemente pot sugera asta.
  Unul este atitudinea sa față de procuratura și justiția zisă miltară. A încercat ceva, a propus, dar viața de stat mafiot militarizat până în Caucaz este și va fi mereu mai puternică. Pentru că au drept de viață și de moarte, auto-conferit. Deci nu se poate atinge de partea esențială, operațional-operativă a corupției nu mari, ci imense.
  Doi, din prima venind, a pomenit de tăcerea instituțională a SIE. Care nu luptă contra corupției. Asta este nu doar naivitate, ci o atitudine periculoasă. De aici i-au venit multe, și îi va veni, apoteotic, consacrarea ca atașat de ceva pe la vreo ambasadă dezafectată de SIE.
  In fine, managerii în România, cu rari excepții, sunt eficienți doar dacă țesătura criminal-organizată care controlează deserviciile oficiale le acordă încrederea lor. Pe care o pot retrage brusc, sau treptat, când obiectivul nu înțelege că este în plus. Cu atât mai mult într-o organizație imposibilă ca instituție, în ciuda aparețelor formal-legale.
  Din dependența asta de cuplul vinei și păcatului, prezumat față de și de către statul care sunt alții decât proștii frustați vizați recent de o anchetă, rezultă și exagerările, abuzurile, lucrăturile incontrolabile și imposibil de recunoscut fără a se constitui într-un auto-denunț fatal. Schema clasică a statului român, alergic pe vecie față de drept, lege sau moralitate. Afară de cele pretins marxiste, de fapt gestapovist-bolșevice, hibrid premiat hors concurs.
  Nimic nu te compromite mai mult decât să protejezi niște oameni care sunt puși anume să fie protejați, ca apoi să îți fie imputata poziția, protecția, etc.. Virtute, reală, naivă ori prostească este instrumentul final, fatal și diabolic cu care Securitatea distruge orice putere concurentă, om sau reglementare. Nu viciul, ci virtutea folosită este arma pe care românii veșnic patrioți au preluat-o și adaptat-o la condițiile frățești.
  Dixit.(oricum paria este bulită, profesionist)

 • AT

  Este important. Dacă există cineva, care nu doar crede, subiectiv, că are și tinde spre virtute, dar chiar îi este recunoscută, în diverse grade, calitatea morală, chiar și (de fapt, mai ales) cea patriotică( dar legalistă, nu pursângistă, imemorial strămoșească și ortodox-dacică), acel cineva este victimă sigură când vrea să însemne ceva pe plan public. Comun. De interes general.Și asta nu doar pentru că va fi lăudat mereu, dar într-un cadru pe de fapt îl ignoră. Și care este mare, mai mare ca granițele țării, și mai adânc decât orice imaginație a oricum retarzilor mândri de viața și activitatea lor.Etc. Ci pentru că virtutea este punct de contact, și de comuniune. Priză.
  O priză care, la timp, dă dreptate celui mai puternic, și mai inteligent, premonitoriu-planificat, indiferent de alte păreri bine plătite și premiate. Și lasă și slugilor (infra-umane, zoologice, dar român-patrioate pe vecie), magnanim, dreptatea lor.

 • Eduard

  Inregistrarea buclucasa este o bucurie. Eu as presupune ca este trucata, incepand cu primadona vorbitoare. Ciripitoare. Adica nu tehnic, ci real. La origine.
  Avantajele sunt multiple. Relansarea luptei, depistarea tradatorilor, reamorsarea publicului foarte inteligent si dependent de banii organelor implicate, plus patria in pericol. Motiv pentru noi investigatii criminale, neefectuate de profesionisti-mai sunt, peste tot, dar se ascuns, pe buna dreptate-, ci de organe care au deja concluziile scrise.
  Pai da, profesionalismul formeaza o secta aparte. In Spania i se spunea X de ziua a saptea.Xxx.Elaborat, si inocent, strangator din dinti de furie, ca Stolojan odinioara.
  Doar ca este prea tarziu. Regrete eterne.

 • DG Ontelus

  Deficitul generalizat și cronicizat de expertiză în toate domeniile, conjugat cu divergențele structurale ale intereselor publice și private, reprezentate de state, branduri, ong-uri, persoane influente în diverse domenii au condus la accentuarea decalajelor în lumea contemporană, la nivel local, național, continental, internațional. Vedeta acestor decalaje este acela Vest-Est, dar peste tot politicul, economicul, simbolicul creează fracturi, mai degrabă, decât punți. Și, paradoxal, tehnologiile, vectori ai globalizării, ai uniformizării intensifică, de fapt, prin transparența fără precedent a fenomenelor în simultaneitatea lor decalajele și frustrările inerente.

WP Admin