≡ Menu

Viitor de aur țara noastră are!

Photo-blog-7-150x150[1]Nu înțeleg de unde atâta jale, atâta zbucium și atâtea gânduri negre. Oricine ar fi câștigat aceste alegeri parlamentare, oricine ar fi trecut pragul electoral și oricine ar fi dat cu ceafa de el, rămânând pe dinafară, viitorul României e asigurat. Iată doar câteva dovezi peremptorii:

Klaus Iohannis: “Am votat pentru o Românie prosperă și puternică.”

Dacian Cioloș: “Cred ca avem cu toții datoria de a face ca lucrurile să meargă bine în țara asta înainte de a ne gândi la altceva.”

Ion Iliescu: “Am votat pentru pace.”

Alina Gorghiu: “Votez pentru normalitate, speranță, și nu resemnare, pentru soluții realiste, nu pentru fantezii.“

Vasile Dâncu: “Am votat pentru resetarea sistemului, pentru a schimba logica sistemului politic din Romania, a trece de la o politică a dezbinării, a războiului politic continuu, permanent, la o politică a dezvoltării.“

Nicușor Dan: “Am votat pentru o nouă clasă politică, pentru un alt fel de a face politică, pentru un viitor mai bun pentru toți cetățenii României. “

Gabriela Firea:Am votat cu foarte mare încredere pentru un Parlament eficient, pentru o majoritate parlamentară care să susțină un guvern căruia să îi pese de România…

Călin Popescu Tăriceanu: “Îmi doresc ca votul de astăzi al românilor să fie pentru o Românie care să îşi regăsească identitatea, să îşi regăsească demnitatea şi interesul naţional, pentru prosperitatea tuturor. De aceea crezul meu este că prin acest vot putem să redăm România românilor.”

Kelemen Hunor: “Am votat pentru o reprezentare puternică a comunității maghiare în Parlamentul României, pentru o Transilvanie puternică și o Românie mai bună. Să avem o reprezentare puternică și să nu putem să fim ocoliți când se iau decizii importante.” 

IMG_1814

Liviu Dragnea: “Am votat pentru creștere economică și locuri de muncă”/…/ “pentru mai mulți bani în buzunarele românilor”/…/ “pentru pensii și salarii mai mari, pentru a reda demnitatea medicilor, pentru taxe mai mici”/…/”pentru a ne hrăni din roadele pământului nostru și nu din importuri. Am votat pentru o guvernare competentă și responsabilă care poate face aceste lucruri începând de mâine.”

Marian Munteanu: “Am votat cu încredere și speranță pentru normalitate, pentru valorile firești ale vieții noastre, cu o nădejde foarte puternică și cu speranța că vom avea reprezentanți în Parlament oameni cinstiți, corecți, oameni de care țara aceasta are nevoie pentru a ne reprezenta într-un mod mai bun, mai constructiv.”

Traian Băsescu: “Am votat pentru o majoritate care să nu încerce să pună sub control politic justiția și, pe de altă parte, cu gândul la o justiție care să ințeleagă faptul că respectarea drepturilor fundamentale este urgența zero în construirea unui stat de drept.”

La întrebarea dacă Elena Udrea va intra în Parlament, Traian Băsescu a răspuns așa cum era de așteptat din partea celui mai strălucit neuroortoped al neamului: “De ce nu? Sunt convis că poate să meargă”.

Așadar, indiferent de rezultatele finale oficiale, România va avea și în Parlment, și în afara lui, ba și în pușcării: identitate națională, demnitate, prosperitate, pace, lucruri făcute bine, taxe mai mici, mai mulți bani în buzunare, pensii și salarii mai mari, respectarea drepturilor fundamentale, normalitate, competență, o politică a dezvoltării, o nouă clasă politică, nădejde, oameni cinsti și corecți, plus un Guvern căruia să-i pese de România și certitudinea că România rămâne a românilor, ba nici măcar Transilvania nu va lua calea Budapestei.

Oameni buni, nu-l mâniați pe Dumnezeu! Câte țări pe lumea asta nefericită au asigurat un viitor mai fericit decât acesta?

Nimeni dintre cei intrați în Parlament, nimeni dintre cei rămași în afara Parlamentului și nimeni dintre cei care vor lua drumul pușcăriilor nu a votat nici pentru Putin, nici pentru Soros, nici pentru Erdogan, nici pentru Merkel, nici măcar pentru Papa Francisc. Cât privește Trump, mai dă-l în mă-sa. Ce treabă avem noi cu el!

Sărbători fericite și păstrați declarațiile de acum, ca să nu căutați altele peste 4, 8, 12 ori 16 ani, fiindcă va fi greu să găsiți colinde postelectorale mai lininiștitoare decât acestea, chiar dacă, încet, încet, numele colindătorilor se vor schimba.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • neamtu tiganu

  imblinzirea scorpiei
  File de poveste
  se facea ca era odata o fata frumoasa si neprihanita, se numea dreapta. Si-nflorea fata intr-o zi ca altele in sapte saptamini jumate, vorba filmului. Si s-a facut un obor de barbati, unu si unu si au pus ochii pe fata cea frumoasa si au amagit-o si au pus-o sa produca. Da intii au luat-o ei, si au violat-o cit de s-a putut ca uite asa se joaca fata si pe stg si pa dr. iaca iaca asa. Si a produs fata institute culturale, de dreapta bineinteles si institute de cercetare de bine, tot de dreapta, ce mai, pe ce puneai mina-n tara era de dreapta, adica de bine, pina si telectualii se dadeau la ea, ca era si banoasa si avea si geanta blonda.
  Si au tot tras de ea incit saraca dreapta a devenit o zdreanta pe centura si nimeni nu se mai uita la ea si atunci oborul de partid din trei litere, ca mai toate partidele sunt din trei litere, si-a schimbat literele si s-a autodenumit PLM sau asa ceva si a criticat-o pa fata ca-i curva.
  Si a fost mare jale-n tara ca fata cea frumoasa a fugit cu plesuvul ochila.

 • Pingback: Dorin Tudoran și Contele de Saint Germain despre peisajul postelectoral… | @ntonesei's blog()

 • Mattei

  Viituri de clone, oh, da. Implacabile. Dar macar vom avea pace sa le pasam altora razbelul. Cred unii!

 • Dezideriu Dudas

  RASPUNSURI ORDINARE :
  @Klaus Iohannis: “Am votat pentru o Românie prosperă și puternică.” – Tre’ sa stie si Romania…., sa mai prinda culoare in obraji.
  @Dacian Cioloș: “Cred ca avem cu toții datoria de a face ca lucrurile să meargă bine în țara asta înainte de a ne gândi la altceva.” – Datoria ca datoria, da’ dreptu’ ? Vorba lui dom’Vasile, n-o fi totusi zestrea ?
  @Ion Iliescu: “Am votat pentru pace.” – Mai dati-ne… !
  @Alina Gorghiu: “Votez pentru normalitate, speranță, și nu resemnare, pentru soluții realiste, nu pentru fantezii.“ – Sa traiesti, sa-ti faci casa-n Bucuresti !
  @Vasile Dâncu: “Am votat pentru resetarea sistemului, pentru a schimba logica sistemului politic din Romania, a trece de la o politică a dezbinării, a războiului politic continuu, permanent, la o politică a dezvoltării.“ – Resetezi nu resetezi, vremea resetarii trece…
  @Nicușor Dan: “Am votat pentru o nouă clasă politică, pentru un alt fel de a face politică, pentru un viitor mai bun pentru toți cetățenii României. “ – Fiti cu ochii pe ambasadorii straini in seara asta. Sa doarma acasa !
  @Gabriela Firea: “Am votat cu foarte mare încredere pentru un Parlament eficient, pentru o majoritate parlamentară care să susțină un guvern căruia să îi pese de România…“ – Si la vara sa fie cald ! Nu discutam acum si de iarna….
  @Călin Popescu Tăriceanu: “Îmi doresc ca votul de astăzi al românilor să fie pentru o Românie care să îşi regăsească identitatea, să îşi regăsească demnitatea şi interesul naţional, pentru prosperitatea tuturor. De aceea crezul meu este că prin acest vot putem să redăm România românilor.” – Masa dansul si felicitarile vor fi la casele miresei….
  @Kelemen Hunor: “Am votat pentru o reprezentare puternică a comunității maghiare în Parlamentul României, pentru o Transilvanie puternică și o Românie mai bună. Să avem o reprezentare puternică și să nu putem să fim ocoliți când se iau decizii importante.” – Si asta-i doar de la Un Gur….Va inchipuiti ce ar spune Mai Multi Guri ?
  @Liviu Dragnea: “Am votat pentru creștere economică și locuri de muncă”/…/ “pentru mai mulți bani în buzunarele românilor”/…/ “pentru pensii și salarii mai mari, pentru a reda demnitatea medicilor, pentru taxe mai mici”/…/”pentru a ne hrăni din roadele pământului nostru și nu din importuri. Am votat pentru o guvernare competentă și responsabilă care poate face aceste lucruri începând de mâine.” – Bine ! Mai vedem….
  @Marian Munteanu: “Am votat cu încredere și speranță pentru normalitate, pentru valorile firești ale vieții noastre, cu o nădejde foarte puternică și cu speranța că vom avea reprezentanți în Parlament oameni cinstiți, corecți, oameni de care țara aceasta are nevoie pentru a ne reprezenta într-un mod mai bun, mai constructiv.” – Multumim pentru spiritul dvs. civic ! Puteti sa va intoarceti, civilizat, acasa. Lasati lampasele la bariera ! Ciubotele Armani pot fi pastrate !
  @Traian Băsescu: “Am votat pentru o majoritate care să nu încerce să pună sub control politic justiția și, pe de altă parte, cu gândul la o justiție care să ințeleagă faptul că respectarea drepturilor fundamentale este urgența zero în construirea unui stat de drept.” – In facultate am invatat unde doarme vaporul. Nu ne spunea nime’ atunci insa ca mai e una’, justitia….Sa nu doarma prin piete cu ambasadorii straini, c-ar trebui sa se marite si ea …. Vaporu’ s-a maritat…, sa nu intinam nobilele idealuri ale maritisului !

  RASPUNSURI EXTRAORDINARE :
  @Elena Udrea : Dati o sansa neoroortopediei ! Nu v-ati saturat de “batranul edec” cu pacea lui ?
  @« Identitate națională, demnitate, prosperitate, pace, lucruri făcute bine, taxe mai mici, mai mulți bani în buzunare, pensii și salarii mai mari, respectarea drepturilor fundamentale, normalitate, competență, o politică a dezvoltării, o nouă clasă politică, nădejde, oameni cinsti și corecți, plus un Guvern căruia să-i pese de România și certitudinea că România rămâne a românilor, ba nici măcar Transilvania nu va lua calea Budapestei » -- Pe aceast minister, ministru Gheorghe Hagi. Si pentru ca trebuia sa poarte un nume, iaca’ : MINISTERUL BINELUI ( ref. la « opozitie » : Pesta ca Pesta, da’ nici macar Buda ? Nu-i intinati idealurile ! )
  @Ramura « Oameni buni, nu-l mâniați pe Dumnezeu! » -- TO DO LIST pentru (NE)FERICIRI : responsabil Gigi Becali. MINISTERUL va fi la Muntele Athos. Porthos si Aramis vor fi consilieri. D’Artagnian va fi de Dreapta…si va veni peste 4 ani. Porthos si Aramis vor ramane. Athos va putea astepta si el atunci….
  @Ramura « Câte țări pe lumea asta nefericită au asigurat un viitor mai fericit decât acesta? » -- Aici raspunsul l-a dat deja Fane Spoitoru’ : Suntem cea mai tara !

  RASPUNSURI SCURTE :
  @ Putin – Da’ Putina ?
  @ Soros – sa nu devina anti-sorosist. N-ar mai suporta-o si pe asta d-na Pora !
  @ Erdogan, Merkel, Papa Francisc – Imperiul Otoman revine la Soci ( macar Stefan cel Mare…) , Germania Uber Alles si Papa Pentru Toti ! / INCEPE MAREA GLOBALIZARE ! Pana acum a fost Mica si Mijlocie !
  @ Trump – Da’ trampa ? Puteti sa va va hilariti, nu-i cu suparare !

  RASPUNS DE SEZON
  @ SARBATORI FERICITE – DA !

  RASPUNSURI NECESARE PENTRU SANATATEA NEAMULUI :
  @ 4, 8, 12 ori 16 ani pentru viitoarele colinde postelectorale – aici, AMANARE ! Pentru un raspuns cat mai egzact, O CLARIFICARE : Se poate cu suspendare sau tre’ neaparat cu executare ? Nu ne puteti admite cererea de schimbare a incadrarii de la controlul cultural la cel oenologic ? Va fi calea sigura spre CIVILIZATIE ( « Vinul este cel mai civilizat lucru din lume » -- Ernest Hemingway ) !

 • Dezideriu Dudas

  Acu’ poti face glume cu Ochilă….Odata nu te vedeam bine cu d-na Pora….Deci, precum in actualitate, nu vazatorii ci vederea…

 • Stefana

  Declaratiile astea de alegeri sunt precum felicitarile de Craciun, in care fiecare isi stoarce mintea ca sa produca un text original, sau macar sa faca o compilatie din sumedenia de texte ce se gasesc pe internet. Stiti cum suna : “Lumina Craciunului sa pogoare in tihna caminului tau…” in paralel cu sacrificarea porcului pentru ospetele ce urmeaza. Acu’ unii chiar pot avea in suflet acea lumina, dar cum sa-i deosebesti ?

 • DG Ontelus

  Nicu Vladimir, ,,Tristeţi, iubita mea, tristeţi”:,,Să nu te miri că-s trist/ iubita mea/
  cu păr fosforescent şi ochii cum e marea-n zori/ sub cea din urmă stea/ dar văd
  astă omenire sub neon/ cum mursecă şi cum scânceşte-n somn/ cum hămăie zvâcnind sub cloroform/ şi văd şi-aud cum somnu-i greu devine iată şi mai greu/ de când de sub un ceas de seu îşi caută un Dumnezeu în moarte,/ visând morţi mereu// ci parcă suntem singuri,/ singuri noi, Vladimir Nicu/ osândit sub zori,/ să fim al veghei ostenit strigoi,/ vitriolat de veşti de-acum, de-apoi/ peste-o planetă
  care-şi bate joc de ultima-i sămânţa de noroc// o, nu-mi zâmbi pustiu,/ iubita
  mea,/ nu, nu pleca aşa, topită-ntr-o perdea,/ sub cerul umbră-a umbrei, stinsă-n apă grea,// ci iată-n carnea nopţilor se strâng huidume gri, huidume asudând/ spre-a-năbuşi cumva netunsu-mi gând/ şi urlă-n preajmă-mi: nu vezi, bă, că lumea asta este-o izbă/ şi nu e-n ea vreun loc de glumă, de aiureli plesnite-n strună,/ aşa că hai, te cară gură mare, cu ochii tăi deschişi cu tot unde ştii cale// ci iată-n gri privirea-mi o insultă-i, sfidând albastră spaimele din văi,/ din aste somnoroase văi, prea triste,/ în care se-adunară spre-a fi stinse/ sub frica-n alb lacrimile gliei,/ oh, lacrimile milei şi mâniei// să nu te miri că-s trist,/ iubita mea,/ dar nici nu lua prea mult în seamă grea tristeţea-mi,/ prea neagră şi prea-prea// chiar dac-arzând sub lacrimi care tună/ te-mbrac în geamăt cu-a lumii faţă bună,/ lâncezind ochiul, gândul nu-i decât minciună, pentru că-n spate-i răul se înstrună,/ oh, răul nostru zilnic şi-acela de pe urmă// şi chiar surâsu-ţi blând sub şoapte/ şi vai, chiar mâinile-mi curate, chiar păsările-n libertate, iubito, paravane-s toate,/ pe după care plătim rate neguţătorilor de moarte, de vis şi spaime îngrăşate/ la ţâţa fericirii noastre necurmate// da las acest cuţit ţipând pe os/ nu-i decât visul unui nebun umbros,/ sub strepezeala unui verb scămos/ nu, nu-mi zâmbi ca-ntr-un suspin sfios,/ hai s-aşteptăm un fluture frumos/ şi să uităm de-omidă şi folos.”

 • DG Ontelus

  satiră// oameni importanți/ întâlniri epocale/ ‘moartea citește ziarul’

 • Dinu F.

  Moartea este o umbră. Moartea nu este un înger. Moartea nu poate fi învinsă. Moartea este ceea ce suntem noi.
  Moartea este singurul nostru bun.
  Când moartea nu este ce suntem noi, lumea întreagă este dată peste cap. În ființa ei.Am cunoscut oameni care au murit înainte de vreme. Am cuoscut oameni care au murit, adică au intrat în realitatea corespunzătoare morții, mult după orice vreme, în termenii lor. Și ai noștri.
  Moartea este, ne așteaptă, parcă nu ar ști că ne ajută să salvam ființe.
  Criminalii însă, popi, securiști, ceea ce este egal în România, ciocli, gropari, vizitatori-că altfel nu le poți spune- , nu vor să știe ce este moartea.
  Moartea este spiritul care nu își mai găsește sensul.

 • Dinu F.

  Moartea este o chemare.

 • Dinu F.

  Moartea este o chemare irezistibilă.

 • Dinu F.

  Dacă ai rezistat, înseamnă că sunt lucruri importante de făcut. Pe acest Pământ, minunat!

 • Dinu F.

  Chiar dacă oameni care se cred importanți (să nu mă mândresc, cei mai importanți, în epocă) au râs, au ricanat, știind cumva sensul, fără să recunoască nici măcr față de ei înșiși.Așa se întâmplă.

 • Dinu F.

  Cei 2 oameni importanți pot transgresa regulile gramaticale. Și eu. Dar nu pot trece peste mine. Nici eu.

 • Dinu F.

  Să o spun drept. Moartea concrescută de SIE a făcut pui în 2015. Din fericire, după un alt eveniment hotărâtor în viața mea.
  Altfel, toată lucrarea SIE, ani de zile, că nu a fost a rudelor mele, evident,
  a decis ceva incredibil,
  afară de supravegherea mea inclusiv la budă, SRI-stă
  a decis că
  pot să mor.
  Altceva a hotât că nu. (inutil de adăugat că aș fi vrut să mor.Nu fără temei)
  În mod normal eram mort și îngropat, după ritualuri și de popi securiști demenți, pe care îi detest cu toată ființa mea. Cu fiecare celulă care mă susține.
  Altfel, oamenii care unul a ordonat, și altul s-a bucurat ca ultimul prost, s-au râs.
  Eu nu râd. Am înțeles. Dar asta nu înseamnă că am uitat toată istoria mea de viață, plină de securiști acoperiți, turnători, oameni de încredere ș.a.d.m.
  Veți înțelege, cei 2 oameni importanți. Puteți încă să râdeți, până atunci.

 • Dinu F.

  Dacă tot suntem în perioada sărbătorilor, dacă muream ajungeam direct în rai. Așa zic Sfinții Părinți. Care nu și-au imaginat că descendenții lor sunt niște funcționari, care se gândesc la psihologi, psihiatri. Doamne-Ferește! În sensul de rai.
  Da, bizar…Și foarte bine.

 • Dinu

  Să ajungi direct în rai. Nu m-am gândit vreodată. Mai ales că muream în direct. Regret că nu am oferit această satisfacție publicului îndelung surâzător…

 • Dinu

  Puneți-vă microfoane, cei 2 domni importanți. Care vă detestați. Poate că publicul vă dorește ultima suflare!

WP Admin