≡ Menu

Viii cu viii, morții cu morții mă-ti! Despre creștinismul politic românesc

 

Desen & Copyright 2013 - DION

Președintele României despre premierul României și președintele Senatului:

“Oamenii ăștia, Ponta şi Antonescu, nu vor putea minţi la nesfârşit că n-au noroc în viaţă sau că e Băsescu de vină. Faptele lor împiedică intrarea României în Schengen”./…/ “Deci, amândoi sunt ca doi bebeluşi din punct de vedere al înţelegerii funcţionării unui stat democratic.”

Premierul României despre președintele României:

“Dacă nu minte, nu se simte bine. Minciunile sunt uşor de mascat. Nu mai minte ca pe vremuri, minte mai slăbuţ. Eu pe domnul preşedinte pot să-l învăţ drept oricând, dar nu pot să îl învăţ să aibă obraz.” /…/ “Domnul Băsescu spune verzi şi uscate. Mai mult de 5 minute nu cred că poţi să iei în serios ce spune domnia sa.”

Președintele Senatului despre președintele României:

“Penalul penalilor, tăticul penalilor… Nu s-a gândit niciodată nu să-şi dea demisia, să dea un răspuns cu minim bun simţ la lucrurile ăstea. Ne-a sfidat pe toţi.”

Premierul României despre președintele României:

“Eu cred că președintele României a vândut interesele României și când a negociat deficitul și când a negociat fondurile europene, despre agenda digitală cred că nici nu a deschis gura căci nu știa.”

Președintele României despre premierul României, dar și despre el însuși:

“El e mitoman. Cum e Crin Antonescu bolnav de somn, el e bolnav de minciună.” /…/ “Ponta este de un cinism incredibil. La vârsta lui, atâta cinism e prea mult.”/…/ “Nu vrei să înghiți porci, o broscuță mai merge, un porc e greu de înghițit” /…/ “Aduceţi-vă aminte declaraţia lui Ponta care a spus: <Preşedintele a vândut România la Consiliul European>. Stupiditatea unei asemenea afirmaţii e uşor de combătut, nu ştiu cine a cumpărat-o. Declaraţia a fost foarte gravă, se urmărea ajungerea înfiinţării unei comisii care judeca preşedintele pentru înaltă trădare, iar preşedintele rămânea suspendat până se pronunţa Înalta Curte. Acesta a fost planul. Şi aici e vinovat şi Victor Ponta. Nu mai ai cum să discuţi cu un asemenea om. Când un prim-ministru plagiator se dedă la asemenea acuzaţii.”/… / “Ca de obicei, el poarta titlul de plagiator, doctor plagiator, la fel cum eu il port pe cel de bunic. Și rămâne și un mare mincinos.”/…/ “Ne despart mult prea multe, eu nu pot fi confundat sau nu pot discuta cu un om care și-a clădit cariera pe furt intelectual, un om care a fost un mediocru procuror, eu am fost un comandat de nava de vârf, am fost un vârf în meseria mea. El a plagiat, eu am muncit, el a fost un mediocru, eu am fost un vârf profesional, el minte, eu am curajul să le spun românilor când sunt vreumuri grele. Nu am ce să discut, e prea mare diferența între noi.”

Președintele Senatului despre premierul României:

“Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca este dezamăgit de atitudinea din ultima perioadă a liderului PSD Victor Ponta. <Sunt dezamăgit de Victor Ponta, dar asta nu înseamnă că nu mergem mai departe împreună>, a declarat Crin Antonescu la Realitatea TV.”

 

Desen & Copyright 2013 - DION

 

Ce i-a trimis președintele României premierului României de ziua lui de naștere:

“Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că l-a felicitat pe premierul Victor Ponta de ziua lui de naştere şi că i-a trimis un buchet de flori, iar întrebat ce flori i-a trimis, şeful statului a spus: <Ei, nu ştiu, întrebaţi-l. Crini>.“

Erată:

“În fapt, surse guvernamentale citate de Mediafax, susțin că preşedintele Traian Băsescu i-a trimis premierului Victor Ponta un coş cu 11 trandafiri albi, împreună cu un carton pe care era trecut numele preşedintelui alături de semnătură, dar fără urări de <La Mulţi Ani>.”

Ce i-a trimis premierul României președintelui României de ziua lui de naștere:

“Astăzi Traian Băsescu împlinește 62 de ani, iar ziua lui nu putea să treacă nemarcată chiar și de rivalii politici. Astfel, Victor Ponta a declarat, înaintea ședinței Biroului Permanent PSD, ca îi ureaza <sănatate> președintelui Traian Basescu și că îi va trimite un buchet de flori. <Sănătate, ce să-i urez? Cred că o să-i trimită flori, crini. Protocolul se ocupă>.“

Ce i-a trimis președintele României președintelui Senatului de ziua lui de naștere:

“Întrebat dacă a primit până acum vreun mesaj de la preşedintele Traian Băsescu cu ocazia zilei de naştere, Antonescu a spus: <Am primit, da, deja, deşi ziua mea e abia mâine. Trandafiri, dar nu roşii>.”

Ce i-a trimis președintele Senatului președintelui României de ziua lui de naștere:

“Preşedintele Senatului a fost întrebat ce îi urează preşedintelui Traian Băsescu de ziua de naştere. <Ce să-i urez? «La mulţi ani!», cum se urează fiecăruia atunci când îi vine rândul>, a spus Antonescu. El a mai precizat că i-a trimis şefului statului, aşa cum se obişnuieşte, un buchet de flori.”

Ce i-a trimis președintele Senatului premierului României de ziua lui de naștere:

“Liderul liberal a spus că nu-i va trimite flori lui Ponta, dar a ţinut să precizeze că l-a sunat la telefon pentru a-i spune personal <La mulţi ani!>. Preşedintele PNL nu a dorit să dezvăluie cadoul pe care i-l va da premierului Victor Ponta şi a afirmat că nu aşteaptă nimic de ziua sa de naștere.”

Ce i-a trimis premierul României președintelui Senatului de ziua lui de naștere:

Nu am găsit informații. Probabil că e secret sau doar un semn de discreție.

 

Desen & Copyright 2013 - Alex. DIMITROV

Ce îi desparte pe premierul României și președintele Senatului:

“Antonescu și Ponta, desparțiți de o zi.”/…/ “Crin Antonescu, președintele PNL, împlinește, sâmbată, vârsta de 54 de ani, după ce Victor Ponta a sărbatorit vineri cea de-a 41-a aniversare.”

Ce își dorește premierul României:

“Îmi doresc un preşedinte cu care să mă mândresc, nu unul de care să-mi fie rușine.”/…/ “Îmi doresc ca președintele Băsescu să nu mai meargă la Bruxelles să reprezinte interese personale, cum a făcut de multe ori, îmi doresc să reprezinte interese naționale”, a mai sustinut Ponta.“

Ce își dorește președintele României:

“Întrebat de jurnaliști ce își dorește de ziua sa de naștere, șeful statului a răspuns: <Liniște. Îmi doresc liniște, mi-o iau singur: mâine nu vin la serviciu>, a adaugat Basescu.”

Ce își dorește președintele Senatului:

“Vineri a fost ziua de naştere a lui Victor Ponta, iar sâmbătă este a lui Crin Antonescu. Liderul PNL le-a declarat vineri ziariştilor că îşi doreşte să-şi petreacă ziua în familie. Totodată, acesta a spus că, de ziua sa, îşi doreşte să <reziste>. <Am mai spus-o într-un interviu: să rezist>, le-a transmis Antonescu jurnaliştilor, râzând. Întrebat la ce să reziste, liderul PNL a replicat: <La tot>.”

Ce nu poate președintele României:

“Nu pot sta în remorca unui mitoman cum e Victor Ponta și să fim amandoi etichetați la fel. El zâmbește, râde, e un Oprescu de mai proastă calitate, măcar Oprescu are mai mult umor. Nici ăla nu face nimic și tot cu șmecherii de pe malul Dâmboviței, numai că el se pare că nu e de pe malul Dâmboviției și mai puțin evoluat la modul cum exerseaza clovneria la nivel de șef de guvern. Cel mai ridicol e când spune <ne trebuie pactul>. Crede că păcalește pe cineva să spună că nu el a rupt pactul?”

Ce nu poate premierul României:

“Întrebat despre activitatea Comisiei Președintie-Guvern care discută despre problema pactului de coabitare, Ponta a răspuns: <Cu domnul Băsescu nu ai ce să negociezi, că domnia sa știe că pleacă și probabil nu pleacă chiar acasă, o mai pleca și el la vreun tribunal pe undeva și atunci încearcă să ne facă cât mai mult rău până pleacă>”.

Ce (nu) poate să înțeleagă din toate acestea președintele Senatului:

“Liderul PNL a declarat că pune declaraţiile preşedintelui Băsescu <pe seama unei îmbătrâniri accelerate> şi pe seama <unei încercări jenante de a minţi grobian această naţiune încă o dată>.“

Ce nu pot/nu vor să priceapă premierul României și președintele Senatului, dar a înțeles din prima consilierul prezidențial pentru agricultură Adrian Rădulescu, deși se afla în timpul serviciului plătit de stat:

“Deci, cu salariul unui președinte nu poți să obții un credit cu care să cumperi 291 de hectare de pamânt. Nu poți. Bun. A mai fost o treabă, că fiind credit ipotecar, deci pe termen lung, de 30 de ani, problema este și ce vârsta ai. Te întreabă băncile și când constată că ai 62 de ani, în afară de problema venitului e și problema: dar cine plătește dacă se întâmplă ceva? Și atunci Ioana a fost, și din punct de vedere venituri, și din punct de vedere vârstă, omul potrivit să facă acest credit care e făcut cu dobânda la nivelul pieței. Atât a fost dobânda atunci. Din păcate, n-am prins și dobânzile mai scăzute după ce a redus Mugur Isarescu  dobânda de refinanțare. Vă îndemn, dacă puteti, cumpărați pământ, că sunteți tineri și o să vă dea satisfacție. Vă mulțumesc mult. Vă doresc un weekend placut!”/…/ “Îmi doresc mult ca în foarte scurt timp să reuşesc să îl trec pe numele meu, pentru că vreau să fiu fermier, v-am anunţat de mult timp că îmi doresc acest lucru şi nu văd nimic rău.”

Ce îi trece prin cap premierului României, din cauză de Lucian Papici, după ce președintele României a recunoscut, singur și nesilit de nimeni, că vrea să devină fermier:

“În măsura în care va fi o comisie parlamentară de anchetă, în mod sigur toate instituţiile guvernamentale vor pune la dispoziţie toate informaţiile la care avem acces şi dacă se va dovedi că un magistrat procuror se va dovedi că şi-a folosit funcţia publică pentru interese private, evident există prevederi legale de sancţionare” /…/ “Nu am ştiut la acel moment că i s-a cerut domnului Băieşu să facă verificări ale terenurilor de la Nana, am aflat recent, după ce a izbucnit tot acest scandal şi tot acest mod extrem de dubios în care cu 300.000 de euro cash, cu un credit pe care altfel dacă dumneavoastră sau orice om obişnuit se duce nu-l primeşte niciodată de la CEC. Am aflat şi eu ca dumneavoastră despre o situaţie evident cel puţin dubioasă şi cred că toţi cei implicaţi trebuie să dea detalii, este vorba de sume mari de bani şi de primul om în stat.”

Ce vrea să-i spună președintele României premierului României:

“Vreau să-i spun plagiatorului mic că dacă are o bătălie să o ducă ca între bărbați, fiica mea nu e angrenată în politică”/…/ “Nu l-am cunoscut niciodată pe procurorul Papici. Singura dată a fost telefonic azi, când l-am sunat și i-am cerut scuze că din jocurile politice ale unui plagiator mincinos e implicat într-un scandal. E prima oara când am vorbit cu procurorul Papici.” /…/ “Între timp am aflat și care e geneza falsului, care a plecat de la Antena 3, ceea ce arată cât de strânsă e legătura între turnătorul Voiculescu și Ponta, am aflat că procurorul Papici a derulat o anchetă, nu el personal, era șef de sectie, în urma unei reclamații din 2012.” /…/ “Nu a existat nicio legătură între achiziția Ioanei Băsescu și procurorul Papici, e o mistificare a adevărului. /…/”Nu are nicio legătură activitatea DNA în Călărași cu achiziția de terenuri făcută de Ioana.”

Ce crede președintele Senatului că are dreptul să facă Parlamentul și ce nu strică niciodată:

“Parlamentul poate să discute lucruri care sunt suspecte de a fi abateri de la lege, de la funcţionarea unor instituţii.” /…/ “Problema, aşa cum înţeleg că se pune, cum a pus-o şi primul-ministru, este implicarea unui procuror foarte important într-o chestiune care nu are de-a face cu atribuţiile şi cu destinaţia instituţiei la care lucrează. În detalii nu pot să intru acum, că nu am elemente.”/…/ “Dacă vor propune colegii din PSD vom discuta cu ei să vedem care sunt elementele, care-i formula. Am declarat doar că sunt de acord cu ideea că aş fi de acord să se facă o comisie parlamentară. O comisie parlamentară nu strică niciodată.”

Concluzii sau ce se poate înțelege din cele de mai sus și nu doar din ele:

Desen & Copyright 2013 - DION

Spre deosebire de cel religios, “creștinismul” politic românesc se arată profund inovator. O dovedește spiritul în care se manifestă zilnic, y compris zilele de naștere – Viii cu viii, morții cu morții mă-ti!


 

P.S. Voci din public:

România de azi

 

România de mâine

 

 

 

 • Foarte misto! Si mai folosind si materialul clientilor! L-am postat pe FB!

 • @ Liviu Antonesei

  Clientii nostri, stapanii nostri. Copiii stapanilor nostri, stapanii copiilor nostri. Dialectic, nu?

 • @) DT

  Ei, dialectic de buna seama, doar ca uneori se mai intoarce roata!

 • @ Liviu Antonesei

  Maitre, oamenii aceștia nu mai umblă cu armament tras pe roți. S-au încălțat, cu toții, cu șenile blindate și strivesc in stanga-si-n-dreapta; inainte-si-napoi. Apoi se intreaba, ofuscati si cu mare simt patriotic, de ce mai tot restul Lumii se gândește la români ca la un trib care înghite foc și aruncă “glașpapir” pe nas…

 • Malone Gerad

  Minunat . Paralela graduala .

 • InimaRea

  Trist cît cuprinde. Şi jenant -- aşa -- dar şi ciudat: simţi că te priveşte deşi n-ai nici o vină; ţi-e ruşine şi nu-ţi dai seama de ce, ce-ai făcut? E ca-n coşmarul în care umbli-n fundu’ gol prin lume, şi numai tu-ţi dai seama de asta. Ori măcar aşa pare fiindcă ceilalţi nu-ţi acordă atenţie: te privesc şi nu te văd.

 • @) DT

  E adevarat ce spui, dar gindeste-te putin si la ce se intimpla cu gogoasa cind se umfla prea tare…

 • Alina

  “Crestinismul” romanesc … Mda, eu zic ca-i mai degraba cretinismul romanesc!
  PS Cum poate o mama sa-si intrebe pustiul de cine-i place mai mult: ponta sau basescu?? Brrrrr …

 • Florin Iaru

  Am rîs (ca de dureri străine).
  Ţin minte totul şi ceva pe deasupra.
  Din nefericire (pentru mine) plătesc fără voie acest spectacol ratat (nu de Harms).
  Asta-mi aduce aminte de războiul Băsescu-Tăriceanu, cînd preşedintele era pe cai foarte mari, iar România avea 8% dezvoltare. Dacă nu era războiul, am fi avut 10% şi nici o cădere.
  Acum, lupta e pe o grămăjoară de căcat. Că asta e, azi, economia României.

 • Mara

  http://adevarul.ro/international/europa/tony-blair-plina-ascensiune-fostul-premier-britanic-castigat-aproape-3000-euro-minut-1_52838559c7b855ff56ef2431/index.html
  Cind te uiti putin peste gardul shengen sau peste balta la alti gospodari care stiu sa isi chiverniseasca averile (si familia Clinton se descurca bine la conferinte), mai ca imi vine sa compatimesc cu autohtonii care acuma incearca sa prinda un pic de chiag, sa fie proprietari, capitalisti de dreapta din toti rarunchii nu numai demagogic ca pina acuma. Saracii, vorba aia la omu’ sarac nici boii nu trag sau una mai pragmatica -- banii la bani trag. Dar depinde la cine te raportezi.
  Am vrut sa spun ca parvenirea este in floare si in lumea buna, dar acolo se practica cu gratie, rabdare si simtul umorului. Dar se pare ca la noi deja psihologia tunului este o constanta, nu stiu oamenii o cultiva sau sistemul te obliga sa te “adaptezi”. Lasind glumele amare, faza asta cu liberalizarea vinzarii terenurilor agricole din 2014 trebuia gindita cu mult timp inainte ca pe o problema strategica, nu sa te trezesti la scadenta ca romanii sint net dezavantajati. Inca de acum 10 ani domnul Isarescu daca era patriot putea gindi un sistem bancar care sa ajute romanii care vor sa cumpere teren agricol, programe in colaborare chiar cu institutele agricole si sa fie cointeresati absolventii din articultura, horticultura. Nu este nici o strategie, absolventii de agricultura pleaca din tara sau lucreaza ca agenti de vanzari. Si atunci sa nu ne mai lamentam cind cum este previzibil pamintul arabil cel mai valoros va fi vindut. Vor jubila poate din nou notarii din cauza taxelor incasate. Nu este o noutate ca in Romania categoria notarilor publici este o casta privilegiata. Nu cred ca intr-un stat flexibil, functional, prietenos cu cetateanul chiar toate actele trebuie sa treaca pe la notarul public.
  Numai bine si o zi senina.

 • Domnule Tudoran, fiindca tot ati realizat acest colaj revelator invocand crestinismul, dati-i, va rog, Cezarului, ceea ce este al Cezarului, in speta “meritul” colorarii dialogului politic interinstitutional mai ceva decat o stamba inflorata. (Daca ar fi apucat si M.S. sa vada ca si prezentul unora poate fi o stamba inflorata!…) Trebuie sa admiteti si dvs. ca, pana la atingerea acestor exceptionale “coordonate istorice”, Potomacul dambovitean n-a mai avut parte de o asemenea pletora lingvistica, de la un asemenea Preainalt nivel de stat. Unii ar putea crede ca domnul Cezaru’ a imprumutat unele sintagme din “Levantul” dlui Cartarescu, ceea ce ar fi gresit, zic eu, cum intr-o mare eroare s-ar plasa si cei tentati sa creada ca lipsa lecturilor ar fi cauza unor apucaturi portuare. Surse apropiate Cotrocenilor ne spun ca, dimpotriva, dl Basescu citeste cu o indarjire iesita din comun: “Rareori am văzut oameni, cu excepţia celor dedicaţi cercetării, care să citească atât între 50 şi 60 de ani, oameni de vârsta aceasta care să stea îndârjiţi la masă să citească”, a spun Mihai Razvan Ungureanu. Intrebat ce citeste dl Basescu, dl MRU a precizat: “Dosarele de subiecte. Fiecare subiect are un dosar. Înseamnă tone de hârtie. Se strâng mii de pagini cu istoricul problemei, cu propuneri, cu documente”. Doamne, in ce stil or fi scrise acele “tone de hartie” si ce-o afla dl Basescu din ele de iese, la 18.30 fix, (dupa ceasul atomic, nu dupa cel cu cuc mosieresc, cum malitios spune premierul), doar ca sa repete ca Ponta e asa si pe dincolo? Dar dl. Ponta, de ce lecturi o fi inspirat cand ii raspunde dlui Basescu fix in acelasi la fel? Cat despre dl Antonescu, e clar ca, in comoditatea-i déjà legendara, nici nu se atinge de dosare, ca altfel nu s-ar prezenta, in fata natiei, mereu all’improvviso. Eu, una, as forta acum o cugetare : spune-mi ce citesti, ca sa-ti spun cine esti.

 • sierra

  “Maitre, oamenii aceștia nu mai umblă cu armament tras pe roți. S-au încălțat, cu toții, cu șenile blindate și strivesc in stanga-si-n-dreapta; inainte-si-napoi.”

  Misto descriere! As avea doar o mica adaugire: fix la fel fac si ceilalti. Adica civilizatii, democratii, aia de ne tin predici din amvonul democratiei. Doar ca o fac mai cu staif. De-aia viata lor politica nu pare o cafteala intre pirande, ca la noi.

  Foarte bun titlul si plin de adevar. Pai daca-l comparam pe Basescu cu Obama, al nostru castiga detasat, tasneste crestinismul din el la fiecare pas. Una e sa-ti linistesti si sa-ti educi poporul cu procurorii, alta sa-ti educi popoarele cu dronele. Ce mai, Basescu este ultimul mare umanist al politicii de pe planetuta. Cum sa nu-l iubesti? Ehe, de-ar fi avut omu’ nostru alte jucarii, ce-ar mai fi rezolvat el problemele si crizele omenirii. Cu butonul nuclear, da’ le-ar fi rezolvat! Deocamdata, beneficiind de un tupeu cat Casa Poporului si de adversari tembeli, ne rezolva pe noi.

 • Acciduzzu

  @Magister Ludi ac Blogi
  Ii ascultam si pe unii si pe allti, apoi le dam dreptate la toti? Sau ii deconstruim, cu gramada, pina le sar la toti capacele (senilele, blindajele)?

 • @ InimaRea
  “-n fundu’ gol prin lume”…

 • @Alina
  Ce nu face o mama spre a-si face copilul sa rada?…

 • @Florin Iaru

  Cred ca presedintele va sari din nou pe cai mari. Vei vedea.

 • @ Mara

  Nicio grija, liberalizarea vanzarii terenurilor agricole din 2014 a fost bine-bine gandita si de mult. Ii va imbogati pre multi, indiferent de culoarea lor politica.

 • @ Aciduzzu

  Fireste, ii ascultam si pe unii si pe altii. Nu-i deconstruim tocmai acum cand se afla in plin proces de reconstructie: uitati-va la “marile santiere de reconstructie” ale dreptei si ale stangii…

 • @No Name/DP

  Fapt dovedit de multa vreme si pe esantioane dintre cele mai diverse: nu conteaza cat si ce citesti; conteaza cine esti dupa ce ai citit toate cele. Parca se spunea si despre cultura ca ar fi “cu ce ai ramas dupa ce ai uitat tot ce ai citit”

 • @ sierra

  Am scris, in cateva randuri, despre diferenta dintre cei cu staif si cei cu mârlo-staif…

 • Şerban Foarţă

  ALBA-ROŞIA

  Era după război, prin ’47. Se oploşise-n Turnu Severin (fără Drobeta) un circ mizer, pe nume “Fraţii Creţu”. Bunicu-meu m-a dus la un spectacol. Mă fascina, în ciuda precarităţii lui (e vorba de spectacol).
  Un clovn, cu coleretă fostă albă, cânta din “Rigoletto” cam aşa: “La donna è mobile,/Trei automobile/ Se duc la gară/ Cu sare-amară!” Cânta ca o flaşnetă veche şi, mai cu seamă, fără, la “donna” cu dublu “n”, nici accent grav pe “è”. O fac şi eu pe snobul, -- pe vremea aia fiind analfabet. Dar “automobile”,-n pronunţie proparoxitonă, era de-a dreptul pe italieneşte (şi indimenticabilă, pentru auzu-mi).
  Protagonistul altui număr era o biată Rosinantă (o cunoşteam de pe coperta unei cărţi), care nu făcea decât să tropăie, în cerc.
  “Clou”-ul, în fine, al grozavului spectacol: un “chien savant” care, nu numai că-l aduna pe 3 cu 2 şi viceversa, dar mai şi scotea dintr-o lădiţa, la cererea profesorului său, două batiste, una albă, alta roşie. Le scotea, bineînţeles, alternativ, -- nefiind exclusivist ca patrupedul ce haleşte roşiile lui Ponta (cu Roşia Montană inclusiv!) şi refuză miezul franzelei băsesciene, -- pentru că, pesemne, nu-i de dreapta!
  Un scheci de toată nostimada…

 • @Șerban Foarță

  …Era prin anii ’50. La Pitesti venise un circ faimos. Am fost dus la spectacol. Daca-mi amintesc bine, copiii erau fascinati de animale, in vreme ce maturii se tot intrebau “Cand apare Titi Boldescu?”. Intr-un tarziu, a aparut. Dom’ Titi a fost infasurat in tot felul de lanturi. Dupa care a tras aer in piept, adanc, si-a incordat muschii si lanturile au inceput sa crape. Asta facea Titi Boldescu -- rupea lanturi/fiare.

 • Şerban Foarţă

  Erratum: în rândul 10: fără, la “donna”, dublu “n”…

  … Şi un Addendum (pentru Alina cea nealin[i]ată):
  “Cum poate o mama sa-si intrebe pustiul de cine-i place mai mult: ponta sau basescu?? Brrrrr …”
  Brrrravo! Halal humor!

 • @ Șerban Foarță & Alina

  Singurul răspuns “rațional” care-mi vine pe limbă est: “Ce ție nu-ți place/Altuia nu-i face.”

 • Şerban Foarţă

  O îndreptare

  În loc de “Brrrravo! [Halal humor!]”, ar fi fost mai bine “Brrrrava”, -- preopinenta fiind de genul feminin.

 • Mara

  Eu consider ca am scapat totusi ieftin, putea sa fie si d(r)ona, daca “coroboram” “donna alba” cu numele real Mara. Din Asymetria parca am gasit aceasta informatie, Donna Alba cu numele real Mara este o informatoare demascata de cnsas…
  Cu tot respectul, semnez cu numele real Dana, desi imi este tare drag si cel de Mara.
  Numai bine si scuzati indrazneala (si greselile gramaticale cele cu voie si cele fara de voie).

 • Talianul de la cotitura

  @Serban Foarta
  Poate, de vreme ce-s doua actante basesco-pontaice, as trece chiar la plural feminin (ma rog: la dual): BRRRRRAVE! BRRRRRAVISSIME!
  (Dar… vorba ceea: Ponta base,/Base ponteaza,/Iar Giglio dei Cacarai dormiteaza,/Mereu cu atentia semi-treaza,/Doar Felks rotindu-se mereu ca o sfirleaza.)

 • Giglio Gigliotti

  @Talianul de la cotitura
  Ati vrut sa spuneti DACIA FELIX, ”Felix Motanul” sau ”Feliks Dzerjinski”, dar, vai, nu v-a iesit decit un sfaraiac de FELKS, nu stiu cat de falcos, necum de sfeclos.

 • Nicoara Potcoava

  @Mara
  Nu doar de CNSAS, ci si de pagubitul Dan Culcer, actual traitor in Hexagonerie, carele, cu citeva saptamini in urma, si-a sustinut cu brio, la Universitatea Petru-Maior din Tg.Mures, un doctorat septuagenar in sociologia literaturii (cred ca pe tema cenzurii in intervalul 1945-1989), prilej pentru mine de a-l firitisi si gratie prezentului blog pentru dificila osteneala de scotocire a diverselor arhive din periodul bolseviciant al patriei noastre tot mai putin dodoloate.
  Exista, dara, Mare si Mare, unele sint dulci, altele foarte amare. D-Voastra apartineti, m-am convins de mult, primei garnituri.

 • Stefan Arteni

  Ma bucur ca v-ati intors in spatiul cibernetic.
  Discutia imi pare a fi despre Wild Carpathia, cea atat de pretuita de ultimul dintre Basarabi si urmas “direct” al lui Vlad III intepatorul, anume printul Charles.
  Aici se infiripa ceva intrebari, ce si cum cu Dracula si varcolacii care stapaneau Bucurestii in vremuri apuse [cestii propovaduite la TV, aici, in State],
  Carpathia ‘glocala’ , secuboys si secugirls: nu ne mai poate mira nimic.

 • Dana(Mara)

  rel="nofollow">
  cum noaptea este un sfetnic bun, cred ca am inteles si eu intr-un final cite ceva din mesaj, dar totusi parca este si ceva tragic in poveste.
  O zi buna.

WP Admin