≡ Menu

Un șlagăr monden – “Și eu sunt văran!”

His Master’s Voice

Copyright @ Allposters.com

Copyright @ Allposters.com

 • OvidiuB

  Remarcabile voci 🙂

 • Tu insumi

  Bravo! Fete si baieti vrednici. DIGNI SUNT!
  (Caci rupti sint ca din tare stinca varanii orisiunde sint. Nu in fund ca, altadata, John Cristoiu.)

 • No Name / DP

  That just made my day!

 • Dezideriu Dudas

  Grea “ TEMA DE CASA ” ne-ati dat….Din “Faclia de paste”, de I.L. Caragiale, un pasaj ( final ) mai jos :
  “ Dimineață Sura îl găsi pe bărbatul ei stând pe scaun și privind cum mâna
  lui Gheorghe se înnegrise și se cocea la focul lămpii cu petrol pe care Leiba
  Zibal o pusese dedesubt. Când veni lume și întrebă ce s-a întâmplat, Leiba,
  liniștit, spuse să el se duce la rabin să-i spună că nu mai e jidan, ci goi,
  fiindcă i-a aprins o făclie lui Cristos. ( Jidan e o denumire batjocoritoare
  dată evreilor în limbajul popular ). “

  “TEMA PUBLICA” actuala pare si mai grea. Dvs. o vedeti ca pe o comedie,
  Adrian Nastase ca pe o tragedie ( mai jos ) :
  Adrian Nastase : “Am avut sentimentul că urmează “Amurgul zeilor”, în varianta românească şi împlinirea nefericită a legendei Cassandrei. “
  Din „ Amurgul zeilor” : „ În acest moment apare si Brunhilde, care ia inelul magic și se aruncă împreună cu acesta într-un rug funerar, pentru a-l distruge pentru totdeauna. Sacrificiul ei aduce inelul înapoi Rinului și purifică lumea, pentru o nouă eră a iubirii.
  Din „Legenda Cassandrei „ : Zeul o lua în posesie, iar ea exprima oracolele în delir. Profețiile Casandrei sunt menționate în fiecare din momentele importante ale întâmplărilor de la Troia”

  CULTURAL, dilema e pefecta. Dvs. comedie, iar IL Caragiale tragedie….Poate e necesara o relationare de rasu’-plansu’ : „Securistul este o denumire batjocoritoare dată profesionistilor in serviciile nationale de informatii în limbajul popular. “

 • Da, nimeni nu mai pierde timpul (daca l-a pierdut vreodata) sa faca distinctia dintre diferitele ramuri ale serviciilor; unele -- de informații; altele de represiune -- fosta Securitate.

 • Tu insumi

  Sexcuristul, securiciul, securila, curul cu prefix (se) si suffix ( istul): iata apelative si mai batjocoritoare pe care profesionistii respectivi le si merita cu prisosinta -- de vreme ce si azi isi recruteaza cozile de topor tot prin santaj, iar informatiile obtinute ajung la cine trebuei si alti mahari locali. A se vedea ce i se intimpla folcloristului Viorel Rogoz la Satu Mare. Cat despre zeii nastasioti din amurgul puscariilor, ei sint totusi niste zeii flatulentiosi, ca sa nu le zicem basinosi cit Varanul himself. Cind ajunge fringhia la par, fac pe ei, se milogesc, invoca boli grave, virsta inaintata, promit ca scriu carti plagiate, etc…. Vai de cozonacul acestor zei pandaimosici!…

 • Da, cum ziceam nu de mult, bolnaviori rau de tot, cand nu mai conduc lumea: http://www.dorintudoran.com/bolnaviorii/

 • Tu insumi

  Cosa sono io: varano (che si caca nelle calze)…. o pittore?

 • neamtu tiganu

  “fosta?

 • neamtu tiganu

  misto, f. misto, si intr-adevar voci f. frumoase, imi aminteste un pic de defunctul Divertis, si ei aveau ceva pe melodia asta.
  Cel mai mult imi place ca se-ncearca metoda umorului, mi s-a parut ca-n ultimii ani lupta politica a fost prea incrincenata, vorba aluia, fete de patibulari.
  Traiasca Bula! Bula for president!

 • Pingback: Manipulare, nu Revoluție, nici măcar revoluție | Liviu Antonesei()

 • Minunat articol, superb cîntec! Voci remarcabile! Bravo, bre!

 • “Fosta”, in sensul ca si-a pierdut numele -- Securitate -- nu si atributiile…

 • Tu insumi

  Pe Bula , also known as Benis, il votez si eu, cu toate cinci membrele, asa cum l-as fi votat, in Francia de altadata, pe prezidentiabilul Coluche, care le promitea alegatorilor veri mai racoroase + ierni mai calde..

 • Varan the Unbelievable

  Din cauza absenței diacriticelor pe multe site-uri românești, și eu citeam și ziceam văran. Bănuiam că e vreun derivat al lui “văr”, vreun regionalism glumeț, poate ceva polisemantic, vreo invenție argotică recentă… mă rog, ceva bășcălios.

  Dar nu e văran, ci varan. Se pare că pe la televiziunile din România a fost dat un film (văzut de multă lume) cu monstrul ăsta imaginar, cineva din presă l-a poreclit așa pe Dan V., oamenii au fost amuzați pentru că li s-a părut că există o asemănare fizică între cele două lighioane și… așa i-a rămas numele.

  Google: wiki VARAN

WP Admin