≡ Menu

Un plagiat marca Elena Udrea – Povestea cu cocoșul roșu

Piramida puterii în concepția revoluționară a președintelui ELENA UDREA

PIRAMIDA PUTERII ÎN CONCEPȚIA REVOLUȚIONARĂ A PREȘEDINTELUI ELENA UDREA

În urmă cu zece zile spuneam despre Elena Udrea următoarele:

“Domnia Sa are mare fler: nu i-a ieșit niciuna dintre afacerile începute cu mari borfași. Ceilalți câțiva candidați vizibili au tot felul de cadavre în garderobă – babane de tot. Dânsa – nici măcar un schelet de cocoș.”

Azi, presa preia de la DNA informații privind infracțiuni de proporții în care ar fi fost implicați Dorin Cocoș (pe când era soț al dnei Udrea), Gabriel Sandu (coleg de cabinet al ministrului Elena Udrea), Gheorghe Ștefan, zis și ”Pinalti” (Primarul de Piatra-Neamț, marele susținător al Elenei Udrea în campania electorală din 2012), Nicolae Dumitru zis și “Nicu Niro” (cu care Elena Udrea a fâsâit o afacere), Dinu Pescariu (prietenul familiei Cocoș-Udrea, căreia fostul jucător de tenis i-a împrumutat un fleac de 700,000 de Euro) etc.

Ce are de spus candidata Albă ca Zăpada despre tot acest cer plumburiu și despre Spălare de bani”, detergentul care a lucrat atât de performant până acum?

Mai întâi, își asigură suporterii că îl poate bate chiar și fizic pe Victor Ponta, nu doar în alegerile prezidențiale, fiindcă azi este expertă în arte marțiale.

Măcar atât, că la arte maritale ori a jucat tot timpul “la ofsaid”, ca Pippo Inzaghi, ori a fost lăsată mereu în ofsaid, într-un chip cu totul necavaleresc:

16 iulie 2008:

Victor Ponta: “Da, domnu’ director!”
Dorin Cocos: “Domnu’ pre
ședinte, ce faci?”
V.P.: “Ordonați! Sunt la Sibiu.”
D.C.: “Poate îl suni și tu pe asociatul tău, spune-i că din nou i s-a trimis chestia aia. Poate de data asta o trimite cum trebuie.”
V.P.: “E plecat în Austria. Când se întoarce…”
D.C.: “Te rog io…”
V.P.: “Eu îl rog, dar te rog și pe tine să te duci să dați o mână…”
D.C.: “Dăm o mână, dar uite, spune-i că am acuma nevoie de chestia aia.”
V.P.: “Io îi spun, dar vreau să te duci să-i spui și tu.”
D.C.: “Îi spun și eu, dar…”
V.P.: “Că eu i-am spus și… A fost atât de reticent încat n-am înțeles care e problema, știi?.”
D.C.: “Da, mă. Ok!”
V.P.: “Și, mamă, cum m-a înjurat el pe mine, la mine în birou și nu știu ce… Deci te rog eu… Hai să o rezolvi și tu!”.

 20 iunie 2008, ora 17.43

Dorin Cocoș: Băi, comunistule mic!
Bogdan Chirieac: Banditule, mic și frumos, ce faci, măi borfașule simpatic?
Dorin Cocoș: Ce să fac, mă, uite mă bucur că a ieșit domnu’ Oprescu (n.r. 
Sorin Oprescu ales primar al Capitalei la 15 iulie 2008), baga-ia-i p… în gură să-i bagi!
Bogdan Chirieac: E pe sufletul meu!
Dorin Cocoș: Au f…-te-n gură și pe tine și pe el! Ce faci?
Bogdan Chirieac: Golgorine, zilele trecute am primit o citație, să mă prezint la Parchet în calitate de martor.
Dorin Cocoș: Da’ ce p… mea ai făcut?
Bogdan Chirieac: Și am sunat-o și pe tanti-ta ministru (n.r. Elena Udrea), dar p…, aia e în politică, baga-mi-aș p…
Dorin Cocoș: Așa!
Bogdan Chirieac: Deci…
Dorin Cocoș: Dar ce ai făcut, mă nenorocitule, ai furat ceva de te-a prins?
Bogdan Chirieac: Stai, mă, stai! Pe citație scria SNN Nuclear Eletrica.
Dorin Cocoș: Alo.
Bogdan Chirieac: Alo. (n.r. discutia se interupe)

2_16_12Întrebată “Dvs şi fostul soţ, Dorin Cocoş, vă ţineaţi banii la comun?”, Elena Udrea răspunde Nu. Şi nu făceam multe alte lucruri în comun. Nu cred că sunt singura în situaţia asta.”

Să recunoaștem, jurnalistul a fost un domn, altfel ar fi întrebat-o pe Elena Udrea “Dvs și fostul soț, Dorin Cocoș, vă țineați banii la penal?”

Acest roman cu Dânsul (atât de consumat de afaceri), Dânsa (atât de consumată de munca politică) și Dânșii (neavând timp, vreme de 10 ani, să schimbe măcar o vorbă despre milioanele care intrau în casă și pe geam, și pe ușă, și pe sub ușă) mă face să mă întreb dacă nu cumva Dorin Cocoș și Elena Udrea s-au despărțit din motive de căsătorie neconsumată: Dânsul – virgin politic; Dânsa – virgină ca investitor strategic.

Până la o decizie a Curții în legătură cu acuzațiile care i se aduc lui Dorin Cocoș, mai avem de așteptat. Nerăbdătoare, ca întotdeauna, Elena Udrea oferă, de la o vreme, fragmente dintr-un roman la care lucrează de zor – Povestea cu cocoșul roșu.

Elena Udrea riscă să se regăsească în compania dușmănelului ei de moarte, Victor Ponta, fiindcă romanul cu pricina a fost deja scris și publicat de basarabeanul Vasile Vasilache. (aici)

Romanul începe așa: “La început era un bouț.”

Eu, unul, sunt convins că Elena Udrea este inocentă. Totuși, cum ar putea să conducă o țară cineva care vreme de un deceniu nu a știut nimic din ce se întâmplă în propria familie?

Fabulistic atacând subiectul, ar fi ca și cum, tratat ca o găină, acasă, cineva ține morțiș să devină cocoșul țării.

Nu țintește ridicol de sus?

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Liviu Antonesei

  Mama, ce misto! Cred ca din tot ce se scrie in limba noastra ai acoperit cel mai bine campania asta electorala! Si cel mai bine scris, de buna seama. Se preia, desigur pe FB, unde ai deja puzderie de fani!

 • Iar ea ne-a acoperit pe toti…
  Mersi.

 • Ultor

  Asteptam descoperirea d-nei Udrea…Cred ca e cel putin interesant, daca nu chiar incitant. In ceea ce priveste calitatea de “ingénua” politic a d-nei cu pricina, tine de propaganda de pura extractie fesenista; dansa reprezinta emanatia cea mai pura a mediului sau endogen, securisto-penal…

 • von Mencken

  Chiar ca e beton inttrebarea asta:
  “cum ar putea să conducă o țară cineva care vreme de un deceniu nu a știut nimic din ce se întâmplă în propria familie?”

  Cineva ar trebui sa i-o adreseze “in direct si la o ora de virf” (de preferinta cu mentionarea sursei, haha!), ca sa priceapa tot romanul. Si trebuie strinsa cu usa parasutista pina raspunde. Ca nu e vorba de niste bani de meditatii (primiti in mina sau in plic, pentru care ea nu s-ar obosi sa se aplece daca i-ar vedea pe jos).

  Uitindu-ma crucis la halul in care a ajuns natia asta, mi-a amintit de ce zicea Mencken, cel mai mare ziarist american al sec 20, acum zeci de ani:

  “Democrația e credința ridicolă în înțelepciunea colectivă a ignoranței individuale. Nimeni in lumea asta nu a pierdut vreodată bani din cauză că ar fi subestimat inteligența marilor mase de oameni obișnuiți. Și nici nu și-a pierdut cineva vreodata jobul de funcționar al statului din cauza asta.”

  Si a mai zis el una, inca inainte de WW2, o profetie deja implinita:
  “Pe măsură ce democrația se perfecționează, postul de președinte reprezintă tot mai mult spiritul intim al poporului. Ne îndreptăm spre un măreț ideal. Într-o mare și glorioasă zi, oamenilor de rînd li se va îndeplini voia inimii în sfîrșit și Casa Albă va fi decorată cu un imbecil desăvîrșit.”

  Noi, romanii, am ars etapele si in doar 25 de ani de democratie, i-am ajuns pe americani.

 • mata harry potter

  imi e absolut evident ca functziile duamnei ministru doboara gradele multora din barbatusii patriei, inclusiv cel al domnului prezidente si cel al d-lui barbat’su (fost?)

 • Donkeypapuas

  Am postat un comentariu ceva mai devreme. Pentru că în conţinut se afla şi un link, nu a fost afişat. Vă recomand să vă aruncaţi privirea pe articolul la care face trimitere linkul respectiv. Este un articol la care a făcut trimitere Emil Hurezeanu în această seară.

 • InimaRea

  Cind cu gene ostenite/Sara suflu-n luminare/Mi se nazare -- da’ rau, nu asa! Cum c-ar fi prizonier Basescu la alde Cocos. Si ca insusi Cocos, devenind prizonierul altui cocos, va deveni martor denuntator -- cucurigator, ma rog.
  Daca ne uitam oleaca mai atent, vedem ca Basescu are doi cocosei la racoare -- ca-i si fratinele p-acolo’sa.
  Acu’ sa va vaz de sinteti buni de procurori la DNA! Cum ajungeti sa-l legati fedeles pe Basescu, inca-nainte de-a iesi pe poarta Cotrocenilor?
  Tineti cont ca se da tare la gioale, si ca-n ambele echipe-s profesionisti -- rup meserias tot!
  Intrebare de baraj: Udrea ce-i, zalog la Basescu ori taman ea-l tine de capastru?
  Alta-ntrebare de baraj: Ce-avem la Cotroceni, centaur ori centaura? Care-i capu’, care -- coada?
  Daca socotim ca Udrea l-a arvunit pe “Domnul Presedinte” -- care va intra-n PMP imediat ce se elibereaza de alte obligatii -- avem urmatoarele posibilitati care se poate: alegerile prezidentiale se amina, Basescu-si pastreaza imunitatea cu care-o acopera pe Udrea -- cu conditia ca-n alelalte alegeri, ea sa fie tot catindata.
  Da’ le-avem si pe-ale de nu se poate: Udrea sa iasa presedinte, Ponta sa piarda tot, PSD sa piarda puterea.
  Numarindu-i noi pe-ncatusatii-ncolonati spre arest preventiv, ce bagam de seama? Ca-n timp ce ai lui Basescu-s bob ales, ailalti is gloabe numa’ bune de dat la cini. Avantaj PSD. Ca-n timp ce acuzatiile unora-s de ani grei de ocna (spalare de bani, de-un paregzamplu) ale alorlalti is de trafic de influenta -- ceva care trebuie sa produca efect ca si fie si de condamnat. Ca, daca-s vorbe de claca, nu se pune. Ce-i aia “Cutare a promis ca, daca?” Vrajeala la Nasolu. Adica, iar avantaj PSD. Care mai are la un colt sa aiba minge de meci.
  Cum se poate rasturna situatia-n favoarea centaurei?
  Daca are instinct de conservare, colaboreaza cu inamicul. Daca nu, nu.
  Ultima-ntrebare de baraj: Care-i inamicul -- actualul ex ori viitorul ex?
  Pentru varianta eroica, dintr-un cintec revolutionar: Privesc din Doftana prin gratii de fier/ Departe, in zare, un petic de cer/ E cerul sub care, in lanturi si ea/ Se mistuie-n chinuri tovarasa mea…

 • PaduchelePlesuv

  O veche anecdota, de dinainte de 1989. O musca in zbor, intr-un birou, intra sub fusta secretarei. Intrebare: pe ce se aseaza musca? Raspuns: pe mana directorului.
  Elena Udrea este, la originea sa profesionala o secretara. O vesnica secretara care a avut nevoie de o mana de director pentru ca musca sa se poata aseza pe ea si nu pe ea. Mai intai, secretara la PSD, sustinuta de dl Cosmin Gusa. Apoi onorabila PNL-ista, de unde s-a propulsat consilier municipal. S-a vorbit intens ca ar fi mituit un presedinte de sector, cu 30000 euro, pentru a fi plasata pe un loc eligibil la alegerile municipale. Afacerea vanzarii locului eligibil a fost negata de PNL-isti, insa acel presedinte de sector a fost dat afara din functie si exclus din partid, a zis media, ceea ce indica altceva. Cum afacerea a fost negata si intrebarea de unde a avut secretara Elena Udrea 30000 de euro este inutila. Daca Elena Udrea nu minte in privinta vietii sale de familie, atunci inseamna ca a avut un mariaj pentru a salva aparentele si ca in umbra acestui mariaj s-au petrecut alte fapte decat acelea obisnuite intr-o casnicie. Un troc petrol contra hrana de exemplu. Iar cand directorul general a comunicat ca directorul executiv va intra in atentia penala, casnicia -- aranjament a fost desfacuta, pentru ca fiecare divortat sa isi poarte crucea sa, o cruce politica si una baneasca,
  Campania candidatei Elena Udrea va fi departe de un succes electoral, am stiut asta de cand am vazut dansul tematic de prost gust din deschidere.
  In aceasta seara, Victor Ponta tocmai ce a zis la un post TV ca a avut intalniri cu Dorin Cocos. Care va fi impactul electoral al ziselor sale, nu stiu.
  Cu Bogdan Chirieac lucrurile sunt mai complicate, acesta este actionar al companiei care este autorizata sa vanda in Romania echipamentele de comunicatie TETRA ale Motorola (care in Romania inseamna Motorola Israel); dupa volumele de vanzari, s-ar putea ca Bogdan Chirieac sa fie legal multimilionar in euro. Avem deci de a face cu o discutie intre doi milionari, in care nu numarul de milioane conteaza, cat faptul ca Bogdan Chirieac, ca multimilionar, doarme si linistit, in calitate de furnizor unic (ei, nu era chiar unic-unic, dar Motorola le-a pus in vedere altor posibili furnizori sa nu se bage) nu a trebuit sa isi “stimuleze” vanzarile, asa ca arata la fel de lejer ca Dorin Cocos, cu mai multe milioane dar si cu un somn mai agitat. O discutie intre doi gentlemeni, ce p… mea! (conform unui banc).

 • DAD

  Întrebată “Dvs şi fostul soţ, Dorin Cocoş, vă ţineaţi banii la comun?”, Elena Udrea răspunde “Nu. Şi nu făceam multe alte lucruri în comun. Nu cred că sunt singura în situaţia asta.”

  Să recunoaștem, jurnalistul a fost un domn, altfel ar fi întrebat-o pe Elena Udrea “Dvs și fostul soț, Dorin Cocoș, vă țineați banii la penal?”

  Domnule Tudoran, dvs. sunteti un domn. Puteati specula altfel intrebarea. Ce nu faceau in comun sotii Cocos? Lucruri pe care le facea, de pilda, cu Presedintele? Intrebare nevinovata, daca avem in vedere ca Preswedintele hahaia la intrebarea lui Dan Diaconescu ce facea prin porturi: “Hă-hă-hă! Mergeam la bibliotecă!” De aici până la poemul lui Geo Bogza “Balada depravatei şi a marinarului veneric” nu mai e decât un pas! Pe care preşedintele nostru marinar cred că l-a făcut de mult timp!

 • Pingback: Un plagiat marca Elena Udrea – Povestea cu cocoșul roșu | România curată()

 • Eu nu doresc sa fac acest pas, desi am avut onoarea sa-i fiu prieten lui Geo Bogza.

 • 1. Ca Bogdan Chireac este multimilionar, nu incape indoiala. Legal? Nu stiu. Imi amintesc “deconspirarea” lui de jurnalist facand afaceri cu statul.
  2.Prieteni ori nu, sa-l auzi pe “jurnalistul” Chireac sunandu-l pe sotul dnei ministru si spunand cas-i baga p..a, te intrebi in ced vrea sa-s-i bagi nu stiu ce BC si de ce tace sotul.
  3. Da gentlemeni si ministrese…

 • 1. Eu, unul, nu sunt bun de procuror.
  2. Nu stiu cine pe cine tine zalog — teaba lor! — dar ma cam “enerveaza” vazandu-i ca fac asta pe seama Romaniei.
  3. Instinct de conservare, are; nu stiu insa cine are instinct de sinucigas sa o “coopteze”.
  4. Felul in care-si povesteste EU casatoria e cam asa: n-aveam nimic in comun; El dormea in cuptorul aragazului; Eu -- in frigider. Intrebare -- dar in dormitor cine dormea? Cineva imi sugereaza ca raspunsul ar fi -- sacii de bani de care nici El, nici Ea nu stia nimic.

 • Ma voi uita. Multumesc.

 • Dezideriu Dudas

  Despre gaini numai de bine….

  Despre cocosi ? Cocosul ‘ista mare mare bautor si fumator trebuie sa fi fost…Altfel ar fi scapat ca Videanu….Si cum suma viciilor s-ar spune ca-i constanta, reiese si raspunsul la marea dilema a postarii….

  Q.E.D.

 • I-am dat drumul; nu inteleg de ce nu se “arata”…

 • Mno, cred că EU ar putea să fie oleacă originală și să ne scrie “Povestea cu Cocoșica Blondă”… Ar fi bestseller moncher 🙂

 • Donkeypapuas

  Întrebarea ce se naşte e alta! Da’ sex făceau în comun?

 • PaduchelePlesuv

  Legal (desi imi pare rau sa o zic fiindca nu il simpatizez pe Chirieac). Motorola a avut politica acordarii exclusivitatii geografice a vanzatorilor locali, pe de o parte, iar alt cumparator de TETRA in afara statului nu prea exista la noi, poate in viitor sa apara in transporturi. Singura intrebare ar fi aceea daca nu cumva statul a cumparat peste cat are nevoie, dar nu prea cred. Insa situatia achizitiilor ar putea explica unele atitudini ale lui Bogdan Chirieac.

 • PaduchelePlesuv

  E o mizerie totala in dialogul acelor domni (?), posibil ca trebuie sa vorbesti urat ca sa reusesti in afaceri. Rafinamentul parvenitilor nostri este de poveste. Exprimarea eleganta a lui Bogdan Chirieac nu e un secret, de pe vremea cand au aparut stenograme ale unor dialoguri cu dl SRS, astazi la perfectionare. Ceea ce ma mira pe mine este cum de reuseste sa se abtina Bogdan Chirieac in studiourile TV, in atatea ore de vorbit.

 • No Name / DP

  @Doirn Tudoran
  Apropo de “ce mi-e Udrea, ce mi-e Coposu…”, daca n-o compara cu Gheorghe Doja si Carol I, n-o votez.

 • Pingback: Un plagiat marca Elena Udrea – Povestea cu cocoșul roșu « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

 • Maria Rusu

  D-le Tudoran,nu ar fi posibil sa va rupeti oleaca de timp si sa veniti sa moderati o intalnire televizata intre primii 4-5 candidati?Ca zisa”Totuși, cum ar putea să conducă o țară cineva care vreme de un deceniu nu a știut nimic din ce se întâmplă în propria familie?”este mai mult decat un punct pe i…
  Si am certitudinea ca nu v-ar putea aburi preopinentii.Noi,privitorii(cum ar zice Florin Piersic)am fi avantajati.

 • Loda

  ,,Totuși, cum ar putea să conducă o țară cineva care vreme de un deceniu nu a știut nimic din ce se întâmplă în propria familie?”
  Wow, uite asa ,cum a condus-o domnul Basescu ; nici dansul nu stia nimic din ce facea fratiorul ! Vedeti ca se poate ?

WP Admin