≡ Menu

Un oximoron ambulant: trogloditul tobă de carte

scan0001

imagine preluată de pe http://www.hetel.ro/

De câte ori am vrut să scriu până la capăt despre acest papagal cu tupeu de rinocer, m-am poticnit la mijlocul frazei, amintindu-mi de strălucitul meu profesor de istorie Valeriu Papahagi.

De cât ori am vrut să duc la capăt fraza abandonată cândva, m-a oprit amintirea prietenului de tinerețe al familiei mele, eminentul doctor Teja Papahagi, de la Domnești – Argeș.

De câte ori am vrut să-i spun, ”Caliban, mai uită și tu de cărțile citite, fiindcă ai devenit o contradicție în termeni”, m-a oprit zâmbetul regretatului Marian Papahagi.

Astăzi, când navetistul politic posomorât îi declară aici “automat securiști, cretini și ticăloși” pe toți cei care nu-i împărtășesc cearcănele ideologice “creștin-conservatoare” și necazul cu macazul schimbat de acarul Cioloș-Păun la miezul nopții, e timpul să termin fraza neîncheiată:

Măi, oximoron ambulant, ce-ar fi să-ți înghiți faimosul crez politic “Noi nu suntem căcăcioși. Noi suntem curajoși”, că de atâta curaj, puți a ce zici că n-ai fi și arăți a ce puți.

Ești fascinat de ușile batante – ba intri, ba ieși. Intri ca să ieși; ieși ca să intri.

Lunea intri în politică. Miercurea ieși, fiindcă marțea n-ai fost băgat în PE sau n-ai devenit președintele unui buzunar de jiletcă. Reintri joia, ca să mai tragi o limbă unde ai scuipat cu o zi înainte.

Vinerea faci navetă intergalactică, Maglavit-Assisi și retur.

În weekend te dai drept Jean Buridan, deși arăți mai degrabă ca măgarul acestuia.

Lasă jocul de glezne, ia o decizie – apa sau ovăzul — și bucură-te ca un bărbat de alegerea făcută. E mai înțelept decât să dai copite, altfel te poți trezi și fără apă, și fără ovăz.

Din tobă de carte, ții morțiș să rămâi doar tobă. Pe urmă să nu te plângi că mulți bat în ea.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • AristotelCostel

  Elementary… cu picuri din gură nu faci referire la retardul altora, iar cu burtoaca aia plină de mâncare digerată nu le ceri oamenilor… imposibilul. “Securiști, cretini, ticăloși” sunt tocmai cei care prestează pe bani, adică la ordin, încălcarea drepturilor omului, taman prietenii lui… Papahagi.

 • Liviu Antonesei

  Antologic, frate Dorin, miine va fi pe pagina mea de FB. Culmea este ca si l-am atins doar usurel pe magarul asta. Nu i-am cunoscut pe toti cei enumerati de tine, dar Marian, pe care l-am vazut doar de citeva ori, mi-a fost foarte drag, imi este si acum, chiar daca el nu mai este. Bun, a mai si scris unul din cele mai bune texte despre cartile mele de inceput. Le-a dat la Tribuna in toamna lui 1989, cind eu eram complet defect. A aparut in primul numar post-revolutionar. Nu, nu am scris asta ca sa ma laud, ci ca semanlez ca, deosebit de progenitura, isi asuma riscuri reale…

 • Radu Călin Cristea

  Papahagi a șters între timp postarea…Ăsta da bărbat!

 • Liviu Antonesei

  Ha, ha, ha! Cum el care nu e(ra) cacacios?!

 • Devine din ce in ce mai limpede (si mai trist), ca trebuie sa adaugam acelui “Nu suntem de vina ce au facut parintii nostri” un “Nu suntem vinovati de ce devin progeniturile noastre…” Asa cum am spus la inceputul textului, daca nu ar fi fost amintirea lui Marian si a altor cativa P. ilustri, as fi scris acest text cu ani in urma. Sa te trezesti declarat “securist si tampit”, si asta in mod “automat”, fiindca, in anumite chestiuni ai alte pareri decat acest putzoi isterizat de navetele politice pe care le-a tot facut este cam mult; sa ma ierte Marian!

 • Liviu Antonesei

  Cit ma ajuta pe mine faptul ca sint psiholog de meserie si un fel de psihanaist amator, inclin sa cred ca problemele sale de comportament, isteria, nu provin numai de la cap, ci se de la alte organe… Cu retinerea ca n-am fost vreodata in contact face to face cu subiectul discutiei noastre…

 • Dezideriu Dudas

  Nea’ Andrei l-a scapat pe asta’ micu la borcan…., desi ii transmisese caragielian : ““Eşti tânăr şi voinic, şi curat. Lasă-i pe contimpurani să-şi dea meciul de nataţiune în mocirla putridă care se numeşte politica actuală românească. Tu stai pe mal”.

  Azi nea’Andrei a conferentiat, “galactic”, despre prostie la Constanta ( n-a plecat cu mana goala, ci cu un DHC…). Nea’Andree !!! La Constanta prostia se practica nu se conferentiaza ! Pe de alta parte ai dreptate si mata in “Comedii la portile Orientului”….

  Asta micu, toba de carte ? Da, despre “securisti” s-a lamurit cu “Despre ingeri”, despre “cretini “ cu “Despre bucurie in Est si In Vest “, iar despre “ticalosi” cu “Minima moralia ” . Da’ tot a fost captivat mai tare de “dictator”, cu a sa “cartea-a cartilor de tinichigerie”, ce deschide larg usile ingineriei, “De ce iubim femeile”…Si mai pe nou, a fost captivat de “Mandela pe motocicleta”…De ce n-o iubim ?

  P.S. Un prieten, cam “prost”…, a ramas suparat pe nea’Andrei ca a fost in prima linie in anii ’90 a celor care sustineau ca toti au fost de vina in comunism. Daca Goma il impingea cu barba pe Plesita iar d-nul Tudoran gasea mai repede cei 2 ingineri…., abia atunci era bine. I-am replicat ca n-ar fi putut conferentia ulterior “Despre desteptaciune”…Nimeni nu-i profet in tara lui….

 • După ce prezintă scuze tuturor acelora pe care i-a atins cu copita sa cugetatoare (“Îi consider automat securiști, cretini sau ticăloși pe cei care au obiectat la Guseth”… “Îi consider la fel de ticăloși pe cei care l-au atacat pe Bostan numai fiindcă are legătură cu un site creștin-conservator (nu extremist!)”, poate sterg (si eu) postarea aceasta. Pana atunci, domnul cu pricina merita sa fie folosit la sters podele cu Domnia Sa. Punctum.

 • pache protoporcescu

  pe mine “m-a banat” pentru un amarit de “pacat de capu’ dumneavoastra, domnule profesor!” si pentru un nevinovat “domnului profesor, cu dragoste!”, dupa ce adoptase, tot asa, un limbaj de postac in legatura cu “ioha” (nu stiu cum si nu stiu de ce, cum unii au vrut sa ma faca, cu tot dinadinsul, “basist”, pe vremuri, asa si acum, vor sa ma faca “iohannist”, cu fortza. bine, basismul mi-a trecut, fara chinuri, dar asta nu inseamna ca i-am reconsiderat pe totzi “antibasistii” cu condicutza).

  dar si d-l liviu “m-a banat”, dar totalmente “in lipsa”, adica pentru ca am postat niste mizerii “la mine”, pe vremea avintului dumisale revolutzionar, cam syrizist dupa gustul meu, in legatura cu falimentul aminat al greciei.

  nu-i aprob si nu-i compar pe cei doi carturari care s-au intilnit “la un ban” in legatura cu persona-mi insignifianta.

  noi sa fim sanatosi si la punga grosi!

  (domnul rcc nu m-a banat. pacat ca nu!)

 • Liviu Antonesei

  Nu-mi amintesc momentul, dar interventia de azi imi confirma ca nu am gresit atunci. Nu e nici un revolutionarism sa sprijini un partid de guvernamint, care functioneaza intr-o societate pluralista. Ce fel de partid este Syriza, nu ma intereseaza nici o clipa. In momentul acela reprezenta speranta grecilor ca nu vor fi sufocati de actiunea criminala a euro-crato-birocratiei europene. Ca au fost sufocati de al treilea plan „de salvare” nu e vina Syriza, nici macar a lui Tsipras, singur impotriva tuturor intr-o seara si o noapte de cosmar. Nu cistiga mereu David contra lui Goliath. Din pacate!

 • Damian Giurca

  A mușcat din măr, în direct și la o oră de maximă audiență. Singurul care a dus gestul adamic până la …colon. Ceilalți l-au aruncat care încotro. El voia să-l dea Elenei, dar pe atunci defeca, nu era curajos, se temea de ochiul …deschis al celui ce-i dădea …papă. Îl ține în el, după cum declară.O caută. E constipat și se crede conservatorul mărului. Are ceva din driblingul și anduranța lui Hagi și aleargă după …papă, ciugulind firimituri din siajul patriarhului eșuat …fără biruința.

 • Mda, ce umor și ce om!
  Nici o legătură cu urmașii.
  Probabil că la Marian s-au epuizat celulele cenușii ale familiei.

 • Damian Giurca

  Am văzut cazuri similare și la case mai mari. Brătienii, de ex., dacă n-o fi vreo impostură. E vremea lor. Pe tatăl lui V. Tismăneanu l-ați cunoscut? Cum a lucrat gena? Egoist?

 • Păcatele mele, cum să-l cunosc?!

 • Damian Giurca

  …măcar iconografic. Nu era clasă fără conducătorii multiubiți, pe pereți.

 • Pe vremea mea i-am prins, în școala primară, pe Dej și Chivu Stoica, pe pereți. Apoi, ce să mai vorbim…

 • Mihai Dumitrescu

  As aprecia daca m-ar ajuta cineva sa gasesc textul care a provocat o replica atat de vehementa a domnului Dorin Tudoran.

 • Dezideriu Dudas

  “Aici”, da’ sus ( paragraful 4 )…

 • Pingback: Un oximoron ambulant: trogloditul tobă de carte | România curată()

 • Pingback: Dorin Tudoran ii arata lungul nasului lui Papahagi: ‘Trogloditul tobă de carte’ | Ziarul Profit()

 • Pingback: Dorin Tudoran ii arata lungul nasului lui Papahagi: ‘Trogloditul tobă de carte’ | Stiri pe surse()

 • Ontelus DG

  Reflectând la
  acest text, remarc recurența motivului diferențelor dintre rude. Apoi, aș
  interpreta cazul respectiv ca simptom al inadecvării celor mai mulți
  intelectuali la spațiul public, în general și la teritoriul politicii, în
  particular, în pofida eforturilor considerabile făcute pentru adaptare. Nu în
  cele din urmă, consider că este vorba despre o țintă irelevantă, problema reală
  a zilelor noastre fiind izul apocaliptic al evenimentelor: se spulberă
  actualmente atât de multe iluzii, încât este posibil să ne fi apropiat
  periculos de mult de cele două scenarii groaznice: 1. anarhia generalizată; 2.
  iminența ,,minunatei lumi noi”. Își dau mâna suprarealist: paranoia identitară,
  schizofrenia multiculturalistă, psihoza maniaco-depresivă a lui Big Brother,
  oligofrenia cronicizată. ,,Dar halatul, doamnă, halatul, cât costă halatul?!”

 • Letitia Popa

  Lasa-l, nu vezi ca si-a bagat mana in gura de i-a astupat urechea si un ochi?

 • Dezideriu Dudas

  Lasati totusi loc si de-un “cap in gura”…., desi mai totul pare a fi paralizat de lovituri…

  “Suntem cetateni europeni” si-avem drepturi, inclusiv acela al “Austerlitz-ului”…sau al “Waterloo-ului”, depinde cum ne simtim, continentali sau anglo-saxoni….Daca s-ar putea insa, ar fi bine sa fim scutiti de “Campania in Rusia”…, desi nu stiu daca nu cumva Kutuzov si-a pierdut linia urmasilor in contemporaneitate…

  P.S. Azi nea’Andrei ne-a fermecat din nou la conferita sa “Despre prostie” ( de fapt ieri, dar azi l-am auzit la radioul “Doamne ajuta” -- asa apare identificarea pe ecran…). A zis ca se simte recuperat de “ai sai”, dobrogenii, tinand cont ca tatal sau a fost medic la Tulcea…”Laudatio” a fost sustinut de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului….Doamne-ajuta ! In plus, nu a pronuntat cuvintele : ” securisti, cretini, ticalosi”…A spus insa ca imposibil sa nu fim si prosti…Aviz desteptilor, as adauga eu, dobrogean cu ajutorul nefestei…. !

 • revistaretelelordesocializare

  D-le Tudoran, ia uitati-va ce de suflet are Vladimir Tismaneanu si la ce cere din sufletul ala cu tot sufletul.

  Ce ziceti? Semnati apelurile sau le mai asteptati pe cele 3 care se pregatesc
  pentru sfirsitul saptaminii? Hai recunoasteti ca VT are muschii tari.

  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/un-apel-catre-premierul-dacian-ciolos-vicepremierul-costin-borc-ministrul-apararii-mihnea-motoc-si-ministrul-culturii-vlad-alexandrescu/#comments

  http://www.contributors.ro/cultura/apel-catre-klaus-iohannis-pentru-resurectia-icr/http://www.contributors.ro/cultura/apel-catre-klaus-iohannis-pentru-resurectia-icr/

 • Cam multe intrebari.

  1. Initiativa de a cere ca un bulevard din Bucuresti sa poarte numele Monicai Lovinescu este excelenta si demna de toata lauda. Ma intreb insa de ce, de data aceasta, apelul este adresat premierului, unui vicepremier si altor doi membri ai Cabinetului Ciolos, cand, asa cum mentioneaza autorul apelului de azi, in urma cu cativa ani, acelasi apel fusese adresat Primarului General al Capitalei, dl Sorin Oprescu? Si, daca dl Oprescu s-a facut ca nu a primit apelul, de ce cei doi initiatori de atunci, dnii Tismaneanu si Patapievici, nu s-au adresat presedintelui Traian Basescu, doar aveau usa deschisa permanent la seful statului? Sau, si mai firesc, daca azi adreseaza acest apel premierului, de ce nu au adresat apelul anterior nu dlui Opreacu, ci premierului Boc a carui usa era si ea larg deschisa pentru dnii Tismaneanu si Patapievici; ca si usile mai tuturor membrilor Cabinetului Boc?

  2. Avem de-a face, cum sugerati dumneavoastra, cu o aratare a muschilor? Nu stiu. Dar, daca cineva doreste sa impresioneze cu un nu tocmai subtil “Uite ce prieteni am eu in noul cabinet!”, genul asta de “a te da mare” nu ma impresioneaza. L-am mai vazut. E ridicol.

  3. Ciudat mi se pare ca un asemenea apel este adresat si ministrului Apararii!?! Nu sunt la curent — apararea locala antiaeriana (ALA) se afla, integral, la Aparare, fiindca inainte nu era integral la Aparare. Ma intreb de ce de pe lista adresantilor lipseste Secretarul general al NATO -- Jens Stoltenberg?

  4. Daca apelul adresat dlor Ciolos, Borc, Alexandrescu si Motoc indica si pozitiile destinatarilor in stat (premier, vicepremier, ministri), cel trimis presedintelui Klaus Iohaninis este adresat doar lui “Klaus Iohannis.” In textul apelului apare si un”Domnule Iohannis”, adresare care marcheaza un progres istoric fata de adresarea-standard din protocolul acordat dlui Iohannis de dl Tismaneanu: “Un Relu Fenechiu cu nume german.”

  5. Revenind la partea cu adevarat serioasa — Monica Lovinescu merita cu prisosinta ca un bulevard bucurestean sa-i poarte numele iar apelul facut in acest sens trebuie salutat si sustinut.

 • Liviu Antonesei

  Eu cred ca omul se inchipuie acum un fel de institutie de da cu scrisorile deschise in/din toate pozitiile, vorba aluia cu care a facut o carte-interviu, aparuta aici si in State… Ce naiba, toti au probleme la dibla??!

 • Maitre, asemeni dipsomaniei, “diblomania” este irepresabila.
  Acum stii ce sa faci, cand vei dori sa recomanzi schimarea numelui unei strazi din Iasi: ii adresezi un Apel ministrului Apararii!?!

 • Liviu Antonesei

  Cred ca as merge mai departe -- l-as adresa si sefilor SRI, SIE si celorlalti sefi pina pe la 8 -- 9, cite servix-uri de rahat vor fi fiind in Ro. Sa aiba si ei o utilizare ca lumea, ca se vor fi plictisind urmarind pe toata lumea!

 • Dezideriu Dudas

  M-as bucura sa-mi validati o “licenta poietica”. Nu s-ar putea scrie si asa ?

  DUPA CE AI MANCAT RAHAT ANI DE ZILE, DACA IEI LA UN MOMENT DAT UN TRANDAFIR IN GURA, A CE-TI MIROASE GURA ?

  PS 1 De acord si eu cu pct. 5. Dom’ Volodea zici ca-i in butada cu Vadim si ploaia…Doar ca ploua mai putin lichid si mai mult solid….
  PS 2 I-o fi placut si lui dom’Volodea maxima : ” Homo sum et nihil humani a me alienum PUTO ” ?

 • I-a fost stearsa sau a sters-o?

 • Dezideriu Dudas

  Liviule, stai bland…Vrei sa ne “trezim” ca majoritar, Romania, va cere ca in fiecare oras va trebui sa existe bulevardul Nicolae Plesita ? Mai bine ne “hodinim” in continuare….pe-aceasta “ramura de-activitate”.

 • Liviu Antonesei

  Ha, ha, ha! Eu ma gindeam noi sa-i punem pe ei, nu ei pe noi!!!

 • Peter Manu

  Exces nepotrivit de termeni psihiatrici, care sugereaza lipsa de intelegere si empatie pentru cei care sufera de aceste maladii.

 • Dezideriu Dudas

  Suntem noi “cetateni europeni”, dar ei sunt “serviciu european”….Si cum cetatenii merg la serviciu’… si nu ar fi bine ca serviciu’ sa vina la cetateni….

 • Eu, unul, m-as codi sa pomenesc prea lesne numele dlor Plesu si Papahagi jr. in acelasi text. Diferenta e prea mare, zau asa!

 • Walt W.

  Good evening, Mr. and Mrs. North America…and all the ships at sea. Ex-Red ideologue-in-training Professor Vlad Tismeno proposes Rumanian authorities name a street for anti-communist Parisian exile Monica Lovnescu 26 years after Reds fall from power. Stop. Professor Tismeno publishes personal letter to show how much anti-commie exile admired ex-Red ideologue-in-training. Stop. Tismeno loved and admired by all. Stop. Streets in Budapest filling with protesters to support courageous Professor Vlad, new Rumanian cabinet in emergency consultations deciding how to respond, workers declare nationwide strike. Stop. Brave Professor nominated for Nobel Peace Prize. Stop.

 • ROMEO

  Din ce citesc mai de multe ori plasamentul dvs., ma edific ca e scris cu un amestec de invidie si respectari de ordine de la cei de pe unde ati venit sau mai sunteti. Probabil conceptiile lui Papahagi nu sunt pe placul unchiului Sam si, hai sa-i dam la cap. Gaselnita cu trecerea de la un partid la altul, este ca acea care o folosesc copii cand se joaca : “ba tu esti” sau “cine zice ala este”.

 • Vasile Gogea

  Cred că d-l Tismăneanu se plictiseşte!

  Am semnat, de-a lungul anilor atît apeluri lansate de d-lui (ex: în sprijinul dizidentului chinez Liu Xioabo), cît şi de solidaritate cu d-sa (atunci cînd s-a pus în discuţie ameninţarea lui cu moartea).

  Dar, de data asta, cred că mai bine adresa un apel către domnii Gabriel Liiceanu şi Mihnea Berindei, în calitatea lor de legatari testamentari ai lui Virgil Ierunca şi Monica Lovinescu, privitor la raţiunile în baza cărora tot fondul de carte şi documente (plus colecţia de discuri!) ale celor doi, aflate în casa din Paris , ” au fost donate, după trecerea în eternitate a
  celor doi, statului român şi împărţite de executorii testamentari Gabriel Liiceanu şi
  Mihnea Berindei astfel: la Biblioteca Universităţii din Oradea, la sediul Uniunii
  Scriitorilor din Bucureşti, la Biblioteca Facultăţii de Ştiinţe Politice din Bucureşti,
  la Casa Memorială Eugen Lovinescu din Bucureşti, şi probabil unele cărţi, în
  număr mic, în biblioteci personale ale apropiaţilor familiei Monica Lovinescu –
  Virgil Ierunca.” (cf. https://www.uoradea.ro/display6457)

  Gabriel Liiceanu şi Mihnea Berindei au acţionat în numele “statului român” atunci cînd au hotărît dezmembrarea acestui fond (practic, condamnînd moştenirea celor doi la un al doilea exil, în propria ţară!), în loc să înfiinţeze un Centru de documentare şi studiere a lui, de pildă la Casa Eugen Lovinescu de pe Bulevardul Elisabeta, sau la Academia Română?

  D-l Tismăneanu nu mai visează rafturi întregi cu biografiile marii nomenclaturi dejisto-ceauşiste, nici noi simboluri şi statui, nu vrea nici măcar bulevarde şi drumuri asfaltate sau pietruite ca lumea, nu, “visează” (şi din nou, visul d-sale devine un coşmar pentru mulţi alţii) să dea numele unor victime locurilor locuite de călăi!

  Tare mă tem că numele d-sale va fi dat unei “fundături”!

 • Dezideriu Dudas

  Tot dom’Vasile a rezolvat-o si pe asta . Am inteles, va mirosi a “fundatura”….

 • Gheorghe Campeanu

  Most venerable Walt W.

  O Captain! My Captain! Good morning to you. Would like to scream ships ahoy, dar rana din pulpa nu ma lasa.

  Cred ca situatia omului este mult prea serioasa (severa) pt. a va juca cu limba in obraz. Poate va permiteti un moment-recul de empatie citind remarca domnului Manu (ci-devant) ?!

 • Valentin Feyns

  Combinatia intre o initativa laudabila cu “throughing names around” e mai mult decat penibila.

 • Iata un raspuns simplu postat pe Facebook:

  “Da io ma’ntreb de ce nu se face apelul acolo unde el trebuie facut. Adica la Consilul Municipal Bucuresti care are competenta aceasta. Nici primarul nici presedintele nu au aceasta competenta.”

 • neamtu tiganu

  Are conceptii duomnu Papahagi? Care sunt alea? Alea cu cacaciosii?

 • ROMEO

  In viata e bine (o spune un om batran) e bine sa citesti diverse carti, sa asculti diverse tipuri de muzica, sa vizitezi diverse locuri, etc., pentru ca asa castigi in “stiinta”. Domnule firfirica vopsitu, citeste si dumneata altceva decat…stiu eu citesti acolo. Intra pe site-ul M10 ca nu costa nimic si nici nu te va trage cineva de mana…inauntru.

 • Ontelus DG

  Vă mulțumesc pentru comentariu! Aveți
  dreptate doar în varianta excluderii sensurilor conotative ale cuvintelor, fapt
  practic imposibil, de vreme ce majoritatea cuvintelor au asemenea sensuri,
  relevante în diferite contexte de comunicare.

 • Dezideriu Dudas

  Banuiam eu ca dom’Neamtu-i Montague…

 • Nic

  Nu vă temeți, treaba este aranjată.Este o schemă verificată, care va ieși cum se cade. Monica Lovinescu și Virgil Ierunca compromiși într-un bulevard pe care nu l-ar fi dorit(bănuiesc, deloc), arhiva lor (mulțumiri dlui Gogea pentru informație) distribuită (și în curând inundată, incendiată, mâncată de tot felul de ploșnițe de tip nou), virtuozii occidentalismului de subsol recunoscuți ca mecena democratizării, cu aportul noului Păcălici american.Pseudo-autoritățile ținute într-un șah perpetuu, Dl Papa hagi încântat de o prostie colosală, ultima din cariera lui finanțată de posteritatea haioasă a lui Adenauer.
  Nu vă temeți.Dar să vă fie frică de propria angoasă, dacă acceptați!

 • Nic

  Este o treabă de ”indicator”, win-win. Care așteaptă… contribuții. Profesionist.Vom vedea cine îl pupă pe Bubicoo…

 • Nic

  Credibilizându-se. Brîîîî…

 • Nic

  Poate unul din cei doi oameni cu freze cuminți.Mai nou.Poate chiar distribuitorul de vise.

 • Da, propia angoasa o accept.

 • Chestia cu Bubicoo imi scapa, dar banuiesc ca urmeaza sa-l pupe cine l-a mai pupac si inainte.

 • Alex

  Unii dansează cu lupii. În filme. Alții …cu jigodiile. În realitate. Important este doar ritmul.

 • Da, da, v-ati prins — mare perspicacitate. Scriu la ordin! Dvs. cam ce mi-ati cere sa scriu? Nu stiu ce crede unchiul Sam despre dl AP, dar se pare ca dvs. sunteti adept al ideii potrivit carei “Cine nu are aceeasi opinie cu mine e ticalos, securist si tampit.” Asociati-va partidului dlui AP. si fiti fericit!

 • Nic

  Teoretic. Dar, oricum, nu intrați în aceste cărți. Ceea ce este f. bine.

 • Alea cu “Cine nu are aceeasi opinie cu mine e securist, ticalos & tampit.”

 • Nic

  Bismarck. Un doge. Cu mâna altora pe lipsa lui de inimă. De compătimit.

 • neamtu tiganu

  O Romeo, Romeo! Wherefore art thou Romeo?
  Deny thy father and refuse thy name.
  Or, if thou wilt not, be but sworn my love,
  And I’ll no longer be a Capulet.
  ************
  Am cujetat adinc sa ma prind ce-i aia M10? Am googlait si am dat peste tot felu de traznai, ceva cu stele, cu masini, cu … chiar, ce-nseamna?

 • Kris(is)

  Fii gata, băiețas! M10 este avortonul societății incivile. Născută-n ou de general.Ține cont că geamănul civil tocmai s-a născut. Doar șomer va înțelege propria-și origine.

 • Alex

  Korekt! Unul știe ce face. Celălalt se mulțumește să știe alții.

 • Kris(en burg)

  Unii celoveci se cred smeckeri. Alți cetățeni sunt pașnici, sperând că nu se va dărâma lumea exact în capul lor aproape gol.
  Eu cred că legitimarea imposturii se va face la fel, și de-acum înainte. Cu grijă. Începând cu școala primara, la unii chiar de la grădiniță. Dar fundamental va rămâne universitatea, și ocupanții ei, ca agent de legitimare a tuturor purtătorilor de cvuri incluse în Registrul Unic de Control al Personalităților Indispensabile Patriei.(RUCPIP).
  Hâc et nunc!

 • Valentin Feyns

  M10 trebuie sa fie o sosea in Anglia. Pe care se circula pe partea gresita. Numai Dumnezeu ii fereste de catastrofe.

 • Kris(en)burg

  Ca să nu existe îndoieli. Incertitudini. Dubii.
  Dacă Tov. Iliescu dădea telefon la Timișoara exact în dec 89, că ”trebuia să-i iasă o carte”, de la editură, evident, atunci și dacă ești director de editură (ooh, câți prieteni, câte cunoștințe, câte întâlniri), și dacă ești, să zicem, unul dintre cele două duzini de universitari-agenți SIE recrutați de KGB, cândva, cumva, atunci

  să zicem că ești conducător de doctorat de 15 ani. Ori 10 doctoranzi, viitoare speranțe deja confirmate, fac 150 ori 20, să zicem.Detașați și delegați unde îi este voinicului statal mai bine.
  Cam cât are SIE angajați oficali acum.
  Așa că este bine să avem grijă de generațiile viitoare, deja trecute.

 • Dezideriu Dudas

  Hai, bre’…V-ati suparat ? Nu se poate macar sofer ?

 • Dezideriu Dudas

  M’RRR….

  P.S. M’RR 1-5 ( M…arx)… , M’RR I 6 ( M…onica Lewinsky, “la granita”…)…., M’RR 7-9 (M…onica Belluci, post-Freud …., M’RR 10 ( M…onica “stat de drept” )….Dom’Neamtu, VERSTEHEN SIE ?

 • Dezideriu Dudas

  Angosistii ar trebui sa mai angoseasca si la alti potentiali angositi….Pe cei vechi i-au transformat in “banditi” si cu ‘istia nu-i de gluma…Nu
  de alta, dar ar fi plictiseala mare, cu unii “terminati” si altii care nu mai
  vin…Pacat de-atata potential…

 • Dezideriu Dudas

  Stimate Domnule Tudoran,

  Ultimele 3 comentarii sunt intr-un registru care cred ca trebuie sa fie explicat. Nu am nici-un motiv sa acutizez rupturi, din contra, vreau sa generez o parte de cca. 20 % de non-combat…Mai clar, sa nu mai fie 100 % “razboiul tuturor impotriva tuturor” ( cu aceasi castigatori, dar in ultimul timp cu pierderi si la ei, sau macar la interfetele lor… ), ci sa ramana o parte de 20 % deschisa si greselii….”Negresitii” ar trebui doar sa faca in proportie de 20 % din ce spun la televizor ( in fapt, sa lase liber macar 20 % la periferiile sistemelor…)… Cifrele nu sunt aritmetice ci sociologice ( regula 80/20 a lui Vilfredo Pareto )

 • ROMEO

  Da, m-ai convins ca stii sa citesti. A te informa cu adevarat nu are nimic comun cu a…cauta pe google. Asta ca principiu pentru ca nici nu ai cautat. TE CUNOSC, stiu CINE ESTI : un dusman al poporului roman si trambitas al continuatorilor lui Ceausescu. Si sunt sigur ca nu gresesc.

 • ROMEO

  Poate fi intr-adevar si o sosea in UK, M10 cum si Valentin poate fi dar chiar este numele unui asin al unui prieten de-al meu care traieste in mijlocul naturii. Coincidente, nu ?!

 • ROMEO

  Pai esti in aceeasi barca daca nu ti-ai dat seama !? Asa ca vasleste daca te-ai “imbarcat.” Tu ai inceput.

 • ROMEO

  Nu toti pot avea norocul sa se nasca dintr-un ou nomenclaturist. Important sa nu bati “campii” si cand ai ceva de spus sa o spui pur si simplu, fara fumuri de…intelectual.

 • ROMEO

  Dar chiar dvs. nu va dati seama ca da la ochi si la banuiala sa sariti la jugulara unei persoane fara sa o cunoasteti ? Este ca si cum spuneti ca 1+1 nu rezulta 2.

 • ROMEO

  Daca-i din judetul Neamt, poate fi ca este un muntean coborat si el la…asfalt.

 • Cristi

  Acuzativuuuu….

 • ROMEO

  Lipseste ce-i mai important : Mrrrrrrrrr-ul poporului satul de atata coruptie si tradare din partea actualei clase politice. Da chiar, ce coincidenta, ca dupa kaka-derea lui ponta & comp., “frica” unora (a se citi preocupare ca se schimba regimul neocomunist) incearca sa pazeasca “invadarea” Romaniei de o democratie adevarata si o putere care sa fie de partea celor multi si impotriva celor care vor trebui sa mearga la parnaie.

 • Dezideriu Dudas

  Dom’Romeo, ne scoti din evul mediu pe blogul asta…Noi credeam ca dusmanii poporului roman sunt si dusmanii lui Ceausescu…Dealtfel, mata’ ai scurtcircuitat rapid logica revolutuiei din 1989, tinand cont ca si Ceausescu a sfarsit tot ca un dusman pana la urma…

  Dom’Neamtu mai greseste si din cand in cand mai “da din casa”..De ex. stim ca merge din cand in cand in gradina, in vremuri nefestice…Daca “se scapa” si cu vreo “trambita”, te anunt imediat ( atunci chiar nu va mai avea scapare …) ! Unde te pot gasi atunci sa faci mizanplas-ul la “Procesul acuzarii” ? Sau, mai bine ramai pe-aici. Iesim noi din cand in cand….

  P.S. Sigur, sigur ?

 • ROMEO

  Daca dvs. credeti in coincidente, este treaba dvs. Eu nu cred si in schimb il cunosc destul de bine pe A.Papahagi. Aprofundati va rog ce se intampla in jurul nostru si imi ve-ti da dreptate. Dupa 69 de ani de intuneric si comunism, nu-l iert nici pe tata daca se opune schimbarii sau ii ia in “caruta” pe cei care vor sa o faca.

 • ROMEO

  Foarte sigur. Nu este prima data cand tintesc bine. La o anumita varsta pur si simplu le stii, le intuiesti, le intelegi.

 • neamtu tiganu

  TE CUNOSC, stiu CINE ESTI : un dusman al poporului roman

  ***************
  Brrr, mi se face fricaaa, dujmanu poporului trebe dat pa mina procuroarei, mi se pare cunoscut sloganu…

 • Valentin Feyns

  Vorba lui Bach: Poate va temperati clavecinul

 • ROMEO

  Procuroare ? care ? Toti care ii combat pe TOTI care incearca sa stearga de pe fata politica a Romaniei neocomunismul, sunt dusmani ai poporului roman. 1+1=2.

 • ROMEO

  Am inteles. Va plac groupies. Oricum notele mele nu sunt false. Apropo, temperati-va si dvs. simpatia pentru urmasii lui Lenin,….,….,….. si Iliescu.

 • Cine/care este persoana pe care nu o cunosc? Si-apoi, n-am sarit la jugulara niciunei persoane — am scris o tableta, pe care am tot amanat-o, cand am vazut si aberatia ca toti oamenii care nu au aceleasi opinii ca dl AP despre o situatie sunt “automat securisti, cretinti si tampati”. Noroc cu dvs. ca sunteti atat de bun la aritmetica…

 • Valentin, e cazul sa renuntam. Romeo acesta este o Julieta care tine sa isi puna poalele prostiei in cap aici. Sa-l trimitem in piesa de unde ne-a fost expediat.

 • Ultor

  E decat (man)cacacios!

 • Shadow

  @disqus_RGbHDSH0jF:disqus
  baietas plimba “comunismul securist” de pe blog te rog eu. Asta cu “dusmanul poporului” am auzit-o de foarte multe ori inainte de ’89 pe vremea in care idolii tai din M10 erau la capitalul “labele poc”.

Next post:

Previous post:

WP Admin