≡ Menu

Un mesaj

Dl Daniel Ionescu Dion îmi trimite un mesaj pe care mă roagă să îl postez. Cei interesaţi să vadă despre ce este vorba pot găsi textul pe pagina de autor I’Lustraţia lui DION.

 • victor L

  Intr-adevar, “nici prostul de Ceausescu” nu s-ar fi asteptat la asa ceva. La asemenea certuri intre inamicii sai.
  Mihai Rogobete s-a postat alaturi de cei 41% care l-ar vota pe Ceausescu sau, ma rog, considera ca era mai bine pe “vremea” lui, decit acum, cu Boc si Basescu.
  Iar dl Dion se rafuieste public cu dl Grebu.
  (Bineinteles ca lista rafuielilor e lunga-lunga. Si daca iti place birfa, e o placere sa asisti.)

  Ce il face pe Ceausescu, recent scos la aer, sa rinjeasca si pe securisti sa tropaie de bucurie (oricum, par a fi fost mai inteligenti decit intelectualii),e incredibila reusita in procente a celor ce cred ca mai bine era pe timpul celui care ar fi votat iarasi ca presedinte, doar din ura de Basescu. Iar de aici nu lipsesc deloc intelectualii ori dizidentii din depozitul de carti a librariei Sadoveanu, unde pregateau cocteiluri Molotov, pardon, Wiborowa.

  Si dece ma deranjeaza pe mine? dar nu ma deranjeaza deloc, e chiar o placere sa vezi cit de mici pot fi oamenii mari.

 • mihai rogobete

  Dom Victor L, dv. puneţi prostul în ghilimele, nu eu. Dacă mergem tot pe “cine mă contrazice, e comunist”, tot acolo ajungem.

 • radu

  Stimate domnule Mihai Rogobete ,
  Am citit cu maxim interes , integral , textul la care face referire @Vicroras.
  Nu inteleg de ce nu v-a raspuns in direct ca sa zic asa.
  Probabil un reflex sublimat de regret pentru perioada cand parerile ferme de genul celor expuse de dvs. constituiau delict de opinie.
  Totusi textul dvs. arata ceva . Ca ne bantuie inca stafiile.
  Unii am reusit sa ne exorcizam , altii nu.
  Cu respect

 • Radu Humor

  Unul ca @victorel nu pricepe ca deshumarea ideologica a lui Ceausescu a fost facuta posibila de ingroparea tuturor idealurilor romanilor in cei 6(sase) ani de Basescu.
  Eu spuneam ca in cei 5(cinci) ani ai primului mandat, Basescu prin tot ceea ce a facut, dar mai ales nu a facut l-a reabilitat pe Iliescu , si daca mai prinde un mandat il va reabilita si pe Ceausescu :mrgreen: .
  Ceea ce s-a si intamplat, mai repede decat m-as fi asteptat !
  A continua sa sustii pana-n panzele albe o guvernare ce s-a dovedit incapabila, acuzandu-i tocmai pe cei careau curajul de a le pune oglinda in fata unor impotenti politici si mai ales economici, dovedeste ca esti ori vandut/obligat sa sustii o grupare politica, portocalie in acest caz, ori ca nu ai capacitatea intelectuala de a discerne intre bine si rau, ca sa nu mai amintesc si a treia varianta in care mi se pare ca se incadreaza cel mai bine omul nostru, mai bine zis al lor :roll:

 • Radu Humor

  Cat il priveste pe domnul Ionescu, @DION, in afara precizarii de la I’Lustratia, mai are un fel de “Drept la replica” deosebit de clar la propunerea facuta de a-si citi, intr-un filmulet, randurile de bun simt scrise la adresa lui Devis Grebu, cu ani in urma, cand acesta nu apucase sa aiba niste accese de megalomanie destul de nefiresti in legatura cu marimea sa ca artist plastic, dar foarte firesti, zic specialistii, daca tinem cont de marimea numarului de ani pe care-i duce-n spinare, pe care iata si-o mai incarca si cu balastul unor laude gretoase si vadit interesate ale unor specialisti in ridicare in slavi cu riscul de a-l arunca de doua ori si a nu-l prinde decat odata.

 • victor L

  @ mihai rogobete,
  domnule, eu nu faceam altceva decit sa va citez, iar ghilimelele va fac proprietarul sintagmei.
  Nu voiam sa mi-o insusesc.

  Pentru ca aici m-am blocat: “Dacă mergem tot pe “cine mă contrazice, e comunist”, tot acolo ajungem.”

 • Dorin Tudoran

  @ victor L #1
  Cred ca aveti o predispozitie in a vedea rafuieli peste tot. Nu cunosc istoria relatiilor — profesioonale si omenesti — dintre dnii Grebu si Ionescu DION, dar nu vad in textul celui din urma coltii rafuielii sau amanunte care sa incite la barfa. Imi amintesc cu placere cand ilustratiile amandurora apareau in Cotidianul. A baga strambe cand si asa se pare ca avem de-a face cu o situatie delicata intre cei doi artisti nu mi se pare cea mai buna idee.

 • Daca_nu_nu

  Da, da, şi mie mi s-a întâmplat o dată!
  M-a pus dracu să scriu despre un volum care-mi plăcea. (Că io nu scriu despre volume care nu-mi plac.) Bun. Şi autoriul cu pricina, plăcându-i şi lui ce-am zis io despre poezia lui care-mi plăcu -- mă-nţelegeţi -- ce făcu? Mai scoase dumnealui un volum -- de care eu habar n-aveam, nu l-am văzut nici în ziua de azi -- şi puse textul de-i plăcu din ce scrisesem eu despre volumul ce-mi plăcu, aşaaa, puse dumnealui textul meu pe-un volum ce nu-l văzui… Noroc cu internetul, că altufeliu nu aflam în viaţa mea că am scris -- auzi, domnule!!! -- despre o carte care habar n-aveam că există!!!
  Dar aşa se întâmplă când te pune dracu să-ţi placă!!!
  Auzi că-ţi place şi ce n-ai văzut în viaţa ta!!!
  No.

 • victor L

  dle Tudoran,
  “A baga strambe cand si asa se pare ca avem de-a face cu o situatie delicata”.
  Daca asta s-a inteles imi cer scuze. Mii de scuze.
  Nu aveam asa ceva in intentie.

  Cit despre predispozitia mea, vazuta de dvoastra, pentru rafuieli, am o retinere.
  Pentru a nu mai provoca situatii delicate.
  Multumesc pentru ca de fiecare data ma cam puneti la punct.
  Mai mult decit soacra-mea.
  Care tocmai m-a chemat sa curat ceapa. Va dati seama ce placere?!

 • Dorin Tudoran

  @ victor L # 9

  Nu incerc sa va pun la punct; incerc doar sa clarific niste lucruri. Sincer -- nu am vazut nici o intentie de “rafuiala” in mesajul pe care m-a rugat sa il postez pe pagina sa dl Ionescu DION.

  Nu am spus ca sunteti predispus la rafuieli. Am spus ca imi pareti predispus sa vedeti rafuiele. Este o diferenta, nu?

  Daca nu ma credeti, intrebati-o pe soacra dvs.

 • mihai rogobete

  Cum şi dv., dle. Victor, sunteţi intrigat, mirându-vă cum se face că oameni care, împotrivindu-se intoleranţei, chiar au pătimit pentru valorile umaniste, sunt mai tranşanţi şi mai intransigenţi, astăzi, ca niciodată -- la rându-mi cotrobăi după explicaţii. Nu mă şi nu vă văd teoretizând conspiraţii. Cert, maniheismul supurează dezbinarea numai altoit pe trupul social; în neam, în familie ne solidarizează în “ai mei” şi “ai noştri”, versus “ei” şi “ai lor”, pentru a creşte şi spori, mai ales împotriva vicisitudinilor, nu puţine-n faza tribală, cărora le mai adăugăm temeri -- pe cele “ale lor”, la rându-le urând/speriindu-se de alteritatea pe care mentalul dualist n-o poate concepe ca reţetă de articulare interindividuală, de colectivitate. Am spus “altoit”, fiindcă, spre deosebire de colectivitatea tribală care trăieşte numai din agricultură, sau numai din păstorit etc. -- tradiţia fiind alt factor de coeziune al acestui tip de împreunare umană -- trebuie, odată tribul mărit, cel puţin să accepte contactul cu celelalte, pentru a-şi procura şi altfel de produse decât cele proprii pentru nevoile traiului. Când, poate din cauza iernilor aspre, sau a distanţelor mari etc., contactele devin critice, acceptă în trib şi alte procedee productive necesare supravieţuirii,(alterităţi, la rându-le, canonice, ritualice), pentru a nu se destrăma colectivitatea, trebuie să decidă: mentalul maniheic, sau, (de trib nemaifiind vorba), societatea.
  Nu, n-am uitat de “altoi”: cosangvinitatea sublimează în ideologia unificatoare. Partidul politic e trib altoit social.
  Nici de conspiraţie n-am uitat: unitatea partidică de monolit este virusul altoit al tribalismului maniheic -- conspiraţie care-n comunism ne-a tribalizat, şi care continuă dacă partidele noastre politice anticomuniste nu se vindecă de celulita socială a clanului, familiei şi clientelei ideosangvine, dacă nu-nvaţă să fie echipe. Cu alte cuvinte, anticomunismul calmează doar mizeria mâncărimii; râia e maniheismul.

 • Radu Humor

  Domnule @ Dorin Tudoran
  Nu destul ca-l bagati prea mult in seama pe @Victorel, acuma o varati in ecuatie si pe soacra-sa , care dupa mine-i o persoana serioasa si inteligenta (ma si mir cum de se inteleg asa bine) numai ca-l scoate prea putin la aer si de aici s-ar putea sa aiba probleme, nu numai ea, dar si onorata-i fiica, deoarece @Victorel stand mai tot timpul calare pe blog, s-ar putea sa se trezeasca si cu alte surprize 😳
  Dar, ma rog, pasiunile sunt ale lui, iar blogul al dvs. :roll:

 • lucian burjuiul

  @ Radu Humor
  Tocmai remarcam ca in fapt distinsa doamna soacra are puteri discretionare in ce priveste timpul liber si sarcinile casnice…

  Aveti grija ce va doriti! Ar putea sa-l lase pe victor L sa planga in bucatarie la taiat ceapa si sa ne scrie si noua ceva de dulce. Iar eu unul n-am coniac la indemana…

 • Daca_nu_nu

  -- Auzi, tu, noră! Tu să ştii că io-s muierea dracului, auzi tu?! Când m-i vede pe mine cu năframa dată-n partea stângă, să ştii că-s cătrănită rău! Când m-i vede cu năframa-n partea dreaptă, să ştii că-s foc şi pară! Iară de m-i vede cu năframa trasă pe frunte, să ştii că tăt-tăt-tăt te-o trăznit, auzîtu-m-ai???!!!

  -- Auzi, tu, soacră… Tu să ştii că io-s muierea lu Dumnezo. Când m-i vede pe mine-n fotel, cu ţigara-n mâna stângă şi cafeaua-n mâna dreaptă, să ştii că nici în c… nu mă doare cum îţi pui tu năframa…

 • Radu Humor

  @Lucian B
  Eu nu neg ca are puteri discretionare asupra lui, la concurenta cu Base, da-l trimite rar (el mai mult beneficiaza de trimiterile de pe-aici ‘-) )la cumparaturi pentru ca de fiecare data, probabil , intocmeste deconturi false sa-i rtamana si de coniac, ca in ce sa-si incerce si el amaru, saracu fan portocaliu ?! :roll:
  Oricum sunt niste specimene umane foarte curioase :
  Daca le maresc impozitele si taxele, le taie salariul sau pensia nu zic nimic, ba dimpotriva zic c-asa ne/le trebuie de frica sa nu dea de banuit ca-s impotriva masurilor portocalii, care incet-incet ii culca la pamant, dar ca ala ce se-nneca dar tot il facea pe unul in toate felurile , macar din maini si degete pana s-a dus definitiv la fund, asa si astia se-neaca odata cu tara , dar nu recunosc ca se putea si altfel :mrgreen:

  P.S. Lui ii convine si sa curete ceapa numai sa nu-i schimbe canalul TV preferat si printre lacrimi , ba de la ceapa, ba de la telenovela sau stire de la Nasul se mai repede si la taste sa ne explice de ce nu poate fi inteles de toata lumea un guvern atat de neobisnuit ca al lui Boc, sau un presedinte atat de imprevizibil precum cel ales cand nici el nu se mai astepta ca se mai poate face ceva :roll:

 • victor L

  Daca_nu_nu,
  tu stii ce inseamna sa cureti ceapa ;))
  Printre lacrimi nu ti-am vazut postarea si patania; destul de neplacuta (poate omul a crezut ca girul dat odata, e pe viata).
  Doar daca cei ce au citit textul tau de pe al doilea volum vor citi si postarea de aici se va lamuri ceva.

  @lucian burjuiul,
  dati de inteles ca va lipseste coniacul; am o solutie: la munca. Serios. Caci foarte putin se vorbeste la noi despre munca. Politica (urmariti-l pe @Radu Humor), filozofie de doi bani (“Când, poate din cauza iernilor aspre, sau a distanţelor mari etc., contactele devin critice, acceptă în trib şi alte procedee productive necesare supravieţuirii,(alterităţi, la rându-le, canonice, ritualice), pentru a nu se destrăma colectivitatea, trebuie să decidă: mentalul maniheic, sau, (de trib nemaifiind vorba), societatea”, de @ mihai rogobete), si vorbe de claca.

  Soacra e patronul, necesitatea;
  Ceapa e munca, neplacuta uneori, dar necesara;
  Coniacul e rasplata, dulce ametitoare a lucrului bine facut si recompensat.

 • Radu Humor

  Eram sigur ca intervine soacra-sa si-l scoate din incurcatura 😉
  Numai ca se vara el imediat cum scapa singur :roll:

  “Coniacul e rasplata, dulce ametitoare a lucrului bine facut si recompensat.”

  Asta parca-i reclama la “Napoleon”, ca celelalte n-au nevoie :roll:
  Nenorocirea e ca in loc sa ramana la ce se pricepe, se baga si la politica, si nu inainte, ci dupa degustari 😉

 • Daca_nu_nu

  @) Victor L
  „…Printre lacrimi nu ti-am vazut postarea si patania…”

  Păi, da, că pe mine nu mă vezi!!! Dac-aveam 90-60-90 să vezi cum mă vedeai… Aşaaa, pot io tot ceti din cărţi, că tăt dejaba… Şi te mai miri când mă dau la tine cu poşeţica din dotare!!!
  (Şi-acuma-mi vine să rîd… Dar ai meritat-o!!!)

  P.S.
  Mulţămim de scara tîlcuitoare. Nu ştiu ce ne-am fi făcut fără ea…
  P.P.S.
  La banii ăia, pictam io o remorcă de frunze pe gratis, nu una singură, şi aia luată cu împrumut…

 • lucian burjuiul

  @victor L
  Eram la birou cand scriam si slava domnului nu duc lipsa nici de munca, nici de coniac (desi nu e bautura mea preferata)… atat doar ca la orele postarii chiar daca as fi dorit un coniac n-as fi avut la indemana.

  Acum, la frecventa cu care serviti dvs cate-o tarie se pare ca lucrati la foc continuu si sunteti rasplatit extrem de des… lucru care mie imi da de banuit ca aveti “fonctie”. Important e ca aveti oarece repulsie fata de munca (neplacuta uneori).

 • radu

  Iata ca @victoras a ajuns subiect de polemici.
  E de rau sau de bine?

 • Radu Humor

  @Lucian B :
  “Important e ca aveti oarece repulsie fata de munca (neplacuta uneori).”
  S-ar parea sa fie unul din aia care se dau in vant dupa ea :
  -Ador munca, as sta toata ziua s-o privesc 😉

 • mihai rogobete

  După Victoria asta, a pierdut tot.

Next post:

Previous post:

WP Admin